„Mūsų biure vyrauja jauki, neformali atmosfera, čia gausu originalių kampelių, kur galima ne tik ramiai padirbėti, su klientu aptarti projektą, bet yra ir vietų, kur galima tiesiog atsipalaiduoti, su kolega išgerti kavos. Turbūt toks darbo ir laisvalaikio balansas ir skatina darbuotojus daugiau laiko leisti biure“, – sako mus pasitikusi „Ergolain“ įmonių grupės vadovė Vilma Bružienė.

„Ergolain“ įmonių grupė įgyvendina biuro ir HORECA baldų projektus. Bendrovė padeda įmonėms įsirengti patalpas, biurus – sukuria projekto koncepciją, brėžinius, pagamina arba užsako iš tiekėjų reikiamus baldus, juos sumontuoja.
Vilniuje esančiame biure Vilniuje dirba apie 30 žmonių. Bendrovė turi biurus Klaipėdoje, Šiauliuose, Kaune, baldų gamybos fabriką Šiaulių rajone. Iš viso įmonių grupėje dirba apie 120 žmonių.

„Darbuotojai gali dirbti nuotoliniu būdu, bet dėl darbo specifikos beveik visi didžiąją laiko dalį praleidžia biure. Čia susitinkame su klientais, aptariame būsimus projektus, renkame medžiagas, pvz., baldų gobelenus ar spalvas. Tą sunku būtų padaryti per „Zoom“. Aišku, naudojame technologinius sprendimus, pvz., kiekvieną savaitę vyksta visos įmonių grupės susirinkimas, kai visų miestų biurai susijungiame per „Teams“ ir pasikalbame apie veiklos rezultatus ir kitas aktualijas, – pasakoja įmonės vadovė.

Biuras yra išskirtinis tuo, kad tai yra ne tik darbo vieta, bet ir baldų ekspozicija – ir iš tiesų visame biure regime įvairiausių kėdžių, stalų pavyzdžių. Šiuos baldus gali apžiūrėti, išbandyti į biurą užsukę klientai. Žinoma, tai nereiškia, kad baldai stovi it parodoje – darbuotojai irgi juos išbando, sėdi ant skirtingų kėdžių, dirba prie skirtingų stalų. Biure nėra fiksuotų darbo vietų, tad kiekvienas komandos narys kaskart gali sėdėti ten, kur jam norisi.

Be darbo vietų biure yra įrengta daug poilsio kampelių. Pvz., pakabintas apskritimas – tai sūpynės, kuriose galima suptis, žvelgiant į Geležinio Vilko gatvę.

O čia regime dvivietę akustinę būdelę, kurioje galima privačiai pasikalbėti, susikaupus dirbti, dalyvauti nuotoliniame pokalbyje. Tokia būdelė – tai tarsi privatus darbo kabinetas, kai reikia didesnio privatumo.

Žydras namelis – tai dar vienas akustinio biuro sprendimo pavyzdys. Šis namelis pagamintas iš garsą sugeriančių medžiagų, taigi jame patogu kalbėtis ir atviro tipo biure dirbantys kolegos pokalbio negirdės. Šiame namelyje darbuotojai ne tik aptaria darbo reikalus, tačiau ir prisėda puodeliui kavos.

Spalvoti kamuoliai – tai kėdžių alternatyva. Kai visą dieną sėdint ant kėdės pavargsta nugara, galima kėdę pakeisti kamuoliu ir taip pailsinti nugarą.

Oranžinė sofa su foteliais, geltona erdvė su sofa, kvadratinės pilkos kėdės ir pan. – akustiniai sprendimai, posėdžių arba laisvalaikio pokalbių vietos.

Čia – posėdžių salė, o žaliai balti kvadratai ant sienų – ne tik dekoro elementas, bet ir garsą sugeriantys sprendimai.

Tai išmanusis stalas, kurio aukštį galima reguliuoti. Parsisiuntus mobiliają programėlę į savo telefoną, galima keisti stalo spalvą, pvz., lietuviškų švenčių proga galima stalą papuošti trispalve.

Biuras yra išsidėstęs per du aukštus, taigi turi išties aukštas lubas. O tam, kad biure nesigirdėtų aido, pakabinti garsą sugeriantys šviestuvai.

Užsukę į viurtuvėlę išvystame išmanųjį daržą, kuriame darbuotojai augina mėtas arbatai, o vasarą, sako, skynė net pomidorų derlių. Išmanusis daržas pats automatiškai įsijungia ir išsijungia, taip pasirūpindamas, kad augalams pakaktų šviesos ir šilumos. Kiekvienas įmonės skyrius turi atskirą daržo augalą, taigi komandos rungtyniauja, kuris daigas greičiau užaugs.

Tai – ne vienintelis tvarumo pavyzdys įmonėje. Verta paminėti, kad originaliąją Kalėdų eglę įmonės darbuotojai šiemet pakabino jau šeštą kartą.

O taip pat po kiekvienu darbuotojo stalu nerasite šiukšlių dėžės. Visos atliekamos rūšiuojamos – joms pastatyta po 4 konteinerius kiekviename biuro aukšte: popieriui, plastmasei, stiklui, bendrosioms atliekoms.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)