Komentuoja Diana Jucevičienė, mokymų ir renginių organizavimo įmonės „Kompetencijų vystymo centras“ vadovė

Prieš planuodami – paklauskite

Prieš planuodami įmonės vakarėlį, atlikite namų darbus ir išsiaiškinkite, kaip jaučiasi jūsų darbuotojai. Paklauskite, ar jie linkę susitikti gyvai, ar mieliau rinktųsi dar vieną šventę prie kompiuterio ekrano? Kokie jų lūkesčiai šių metų šventei su kolegomis?

Jei nusprendėte, kad šiemet visgi švęsite kartu, jus gali sudominti kelios 2021-ųjų metų tendencijos, kurias aptariu. Tačiau visgi kviečiu nepamiršti ir plano B, nes visos veiklos akimirksniu gali persikelti į nuotolį.
Diana Jucevičienė

Komandų vakarėliai

Jei dirbate didelėje organizacijoje, saugumo sumetimais galite organizuoti komandų vakarėlius, kuriuose svečiai turėtų mažiau kontaktų. Tai puikus variantas, siekiant grąžinti darbuotojams priklausymo grupei jausmą, atnaujinti ar sustiprinti tarpusavio ryšį, tuo pačiu sumažinant riziką viruso plitimui.

Šventė biure?

Tikrai ne. Vakarėlio vieta padeda sukurti tinkamą atmosferą, o švęsti ten pat, kur vyksta darbas – viena dažniausiai pasitaikančių klaidų. Erdvė daro įtaką mūsų elgesiui, todėl šventės vieta turi būti skirta švęsti, o ne dirbti. Svarbu pasirūpinti privačiomis, tačiau erdviomis, gerai vėdinamomis patalpomis, kuriose žmonės galėtų išlaikyti norimą socialinį atstumą.

Tvarios Kalėdos

Tvarumas – vis didesnę svarbą visuomenėje įgaunanti tema, kuri neaplenkia ir renginių organizavimo rinkos. Tikriausiai naivu manyti, kad įvairios plastikinės pakuotės ar šiaudeliai liks nepastebėti ir nesulauks kritikos.

Į aplinkos puoselėjimą vertėtų atsižvelgti ir siunčiant kvietimus (rinkitės eketroninius) bei planuojant kalėdines dovanas darbuotojams.

Dovanokite įgūdžius

Kalbant apie tvarias dovanas, tikėtina, jog pasibaigus vakarėliui, mes ir vėl grįšime prie nuotolinio darbo, tad kodėl nepasinaudojus proga padovanoti savo darbuotojams skaitmenines kompetencijas? Integruokite į vakarėlį smagias užduotis, kurioms atlikti reikalingas skaitmeninis raštingumas, išbandykite interaktyvius įrankius, kuriuos galėsite panaudoti ne tik veiklos efektyvinimui, bet ir nuotoliniam komandos formavimui. Būkite kūrybiški!

Grąžinkime tradicijas

Žaliaskarė, papuošta tradiciniais žaislais, žvakės bei kvapnūs kalėdiniai pyragai padės prisiminti tradicines šventes, o kartu – ir saugumo jausmą, kurio šiuo metu taip trūksta. Kalėdų tradicijos turi gilią prasmę, tai kodėl nustoti jas puoselėti?

Atkreipkite dėmesį į tai, kad žmonėms trūksta kitų žmonių, todėl vakarienės ir šokių šiemet nepakaks. Rinkitės interaktyvias veiklas, skatinančias bendravimą ir bendradarbiavimą, tarpusavio ryšių kūrimą.

Jei visgi norite būti dar ir madingi...

...sukurkite instagraminę aplinką. Socialiniuose tinkluose praleidžiame itin daug laiko, o nuotraukos su kolegomis taip pat neabejotinai juose atsidurs, todėl belieka pasistengti, kad aplinka būtų „fotogeniška“.

Laiko iki švenčių vis mažėja, todėl nedelskite suspėti į traukinį su tais, kurie nori atsiimti už visus praėjusius metus. Jei norite sutaupyti laiko, išvengti nesusipratimų ir nesusikalbėjimo, rinkitės visas paslaugas iš vienų rankų – nuo renginio vietos iki vakarėlio scenarijaus ir jo įgyvendinimo. Ir nepamirškite, kad savaitgaliai – ne vienintelės dienos švęsti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)