Pastaraisiais metais vis populiarėjančių bendradarbystės erdvių neaplenkia ir didelės, daug darbuotojų turinčios įmonės. Vienos nusprendžia visus savo darbuotojus perkelti į pilnai aptarnaujamus biurus, išmainydamos standartinę patalpų nuomą, kitos renkasi įkurdinti padalinius strategiškai patogosiose lokacijose esančiuose bendradarbystės ir pilnai aptarnaujamų biurų centruose. Pastarąjį variantą pasirinko ir „Delfi“, kurių pagrindinis biuras toliau išlieka Vilniuje, Gynėjų gatvėje esančiame pastate, o Kauno žurnalistai darbuojasi pilnai aptarnaujamame biurų centre „Workland“ Kaune.
„Workland Laisvės“ pilnai aptarnaujamų biurų centro erdvės

Sprendimą lėmė noras komandą įkurdinti komfortiškoje erdvėje

Pilnai įrengtų ir aptarnaujamų biurų pasirinkimas – racionalus ir natūralus atsižvelgiant ne tik į pastarųjų metų pandeminę situaciją, privertusią atsargiau rinktis patalpas ir ieškoti lankstesnių sąlygų, bet ir noras savo komandai suteikti patogias, komfortiškas sąlygas darbui. Nors darbas iš namų išlieka galimybe, ne visi ir ne visada nori ja naudotis, tad tikrai prireikia ramios aplinkos darbui.

Svarbus ir aplinkos pokyčio aspektas – vien tik biuras, kabinetas, atrodo savaime suprantamu dalyku, tačiau bendradarbystės erdvėse, tokiose kaip „Workland“ esančios poilsio, virtuvės, susitikimų, skambučių erdvės sudaro visumą, kuri užtikrina komfortą ir produktyvų darbą bei dinamiką.

„Mūsų atveju Kaune dirba maža komandos dalis, tad darbas bendradarbystės erdvėje prisideda prie žmogiškojo ryšio kūrimo, kuris įrodė savo svarbą pandemijos metu. Bendruomenės renginiai, pusryčiai, netgi kavos puodelis susipažįstant su biuro kaimynu – tai papildomi, bet reikšmingi bonusai kasdienėje veikloje, svarbūs ne tik mažoms įmonėms,“ – sako „Delfi“ rinkodaros vadovas Irmantas Matilionis.
„Delfi“ biuras Workland pilnai aptarnaujamame biurų ir bendradarbystės erdvių centre.

Biurui nereikia investicijų, o kokybiška paslauga – iš karto

Šiandieninio gyvenimo ritmas ir pasikeitę vartotojų – mūsų visų – įpročiai lemia, kad norime gauti kuo kompleksiškesnes paslaugas, kuomet viskuo paslaugos teikėjas pasirūpina už mus. Tokie pokyčiai neaplenkia ir biuro nuomos – norisi gauti ne tik patalpas, į kurias dar reikia papildomai investuoti, ieškoti valymo paslaugų teikėjų, kavos aparato ir t.t., tačiau visą biuro paslaugų kompleksą – pilnai įrengtas patalpas su visais baldais, administraciją, kurioje priimami svečiai ir suteikiama kita biuro pagalba, kavos aparatą, įrengtą ir prižiūrimą virtuvę, posėdžių sales, įkvepiančias ir komfortiškas erdves darbui ar susitikimams, poilsiui, valymo paslaugas ir t.t.
„Workland Laisvės“ pilnai aptarnaujamų biurų centro erdvės

„Delfi“ rinkodaros vadovas atkreipia dėmesį, kad kadangi „Delfi“ pagrindinis biuras įsikūręs Vilniuje, buvo svarbu, jog darbo erdvei Kaune neprireiktų ypatingos priežiūros ir administravimo: „Būtent dėl šių priežasčių „Workland“ – racionaliausias galimas sprendimas. Patalpos paruoštos, viskuo pasirūpinta, o įsikėlimas galimas kad ir tą pačią dieną. Be to – lanksčios sutarties sąlygos, galimas trumpesnis nuomos terminas – tai, kas svarbu augančiam, besiplečiančiam verslui“.

Lanksti biurų nuoma ir bendradarbystės erdvės – nebe tik „startup‘ų“ ir „freelancer‘ių“ pasirinkimas

Pastaraisiais metais susidomėjimas pilnai aptarnaujamų biuro patalpų nuoma, bendradarbystės erdvėmis tik kyla, teigia „Workland“ pilnai aptarnaujamų biurų vadovė Lietuvoje Laura Panovienė.
Laura Panovienė

„Nors pandemija kiek paskatino verslus peržiūrėti standartines patalpų nuomos sutartis ir jas keisti lanksčiomis, kartu renkantis ir pilnai aptarnaujamus biurus, nereikalaujančius investicijų ar administravimo kaštų, tai, jog „coworking“ konceptą renkasi ne tik mažos ar vidutinės, o ir didelės kompanijos, pastebėjome dar seniau. Vienos kompanijos greitai plečiasi ir tiesiog nebetelpa nuolatiniuose biuruose, negalinčiuose pasiūlyti lanksčių sprendimų darbo vietoms, kitos atidaro padalinius kituose miestuose, trečios – tai nauji didelių tarptautinių kompanijų padaliniai, įsikuriantys Lietuvoje,“ – pasakoja L. Panovienė.

„Workland“ vadovės Lietuvoje teigimu, pagrindinės priežastys, kodėl pasirenkama būtent lanksti biurų nuoma, bendradarbystės erdvės – tai sutarties sąlygų lankstumas, galimas trumpesnis sutarties terminas, kai neaišku, kiek augs komanda, kokia dalis dirbs nuotoliniu būdu ir pan. Taip pat kuo toliau, tuo verslui svarbiau išlaikyti darbuotoją, jam suteikiant ir komfortišką, įkvepiančią erdvę darbui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją