Informacinių technologijų įmonė „iToGroup“ jau šeštą kartą darbuotojus pakvietė į vasaros stovyklą, kompanijos vadovas Paulius Lazauskas sako, kad nuogąstavimai, jog komanda atpras ir nenorės gyvų susitikimų – nepasitvirtino.

Bijojo, kad bus praradę ryšį

Aktyvus laisvalaikis, bendravimas, artimesnis ryšys, įvairios užduotys – visa tai pagrindiniai, nuo 2015 metų organizuojamos įmonės stovyklos, principai, rašoma pranešime spaudai. Tuo metu joje dalyvavo 22 žmonės, iš kurių 19 vis dar dirba šioje įmonėje. Įprastai prie stovyklos prisijungia dauguma darbuotojų – 80-90 proc.

„Pagaliau po karantino turėjome progą visi susitikti. Išties smagu, kad atvyko tokia didelė mūsų komandos dalis. Stovykloje kolegos ne tik atsipalaiduoja, bet ir užmezga artimesnį ryšį, kuris padeda vienas kitą geriau pažinti, efektyviau dirbti ir labiau mėgautis pačiu procesu“, – sako įmonės vadovas Paulius Lazauskas.

Po karantino atvykus į stovyklą, personalo vadovė Eglė Dudonienė sutinka, kad šiemet buvo dvejonių, kaip kolegoms seksis užmegzti ryšį. „Dirbame hibridiniu būdu, didžioji dalis kolegų pirmenybę teikia darbui iš namų, todėl bijojome, kad būsime praradę ryšį. Vis dėlto, panašu, kad pastangos nenutolti karantino metu, pasiteisino. Atrodo, kad visi grįžo į ten, kur išsiskyrė prieš pusantrų metų ir to nuotolinio laikotarpio lyg nebūta“, – dalijas įmonės personalo vadovė.

Stovykla darbuotojams turėtų būti smagi, kartu naudinga įveikiant kasdien darbe kylančius iššūkius, tokius kaip efektyvus problemų sprendimas, savalaikė komunikacija. E. Dudonienė ją prilygina smagiai komandos treniruotei.

„Nors pirmą kartą atvykusiems kolegoms gali kilti nuostaba: „O ką čia dabar daryti?“, to nereikia baimintis ir mezgant asmeninį ryšį įtraukti kiekvieną. Stovyklos sėkmė įrodo ir tai, kad į ją atvyksta kolegos iš Latvijos, Estijos, net darbuotojos, kurios šiuo metu yra vaiko priežiūros atostogose”, - džiaugiasi E. Dudonienė.

Ką galite, ruoškite patys

Tai, kad darbuotojai vertina stovyklas, patvirtina ir atlikta vidinė apklausa. 95 proc. atsakiusiųjų veiklai skyrė 10 balų iš 10, o likę 5 proc. įvertino 9 balais. Vis dėlto sėkmė bendrovės komandai neleidžia sustoti, jie kasmet ieško būdų, kaip dar labiau pagerinti stovyklą. Jie rūpinasi viskuo - nuo sodybos, iki grojaraščio, kuris skamba vykstant į stovyklą.

„Žinome, kad sustoti negalime ir nuolat ieškome būdų, kaip tai pagerinti. Viską organizuojame patys, todėl žinome, koks mūsų tikslas, ko norime ir ko – ne. Esame naudojęsi ir kitų paslaugomis, bet supratom, kad tada trūksta „širdies“ ir esam ne mes. Be to ir komandos įsitraukimas dalyvaujant būna mažesnis“, – sako E. Dudonienė.

Nepaisant visų prognozių, šiandien aiškėja, kad gyvi susitikimai komandoms yra tiesiog būtini. Anot jos, tai padeda ne tik atsipalaiduoti, bet kartu ir tapti dar efektyvesniais.

„Nuotolinis bendravimas atrodo įtemptas ir kelia stresą, sunku suprasti emocijas, kartais atsiranda įvairių interpretacijų, gali atrodyti, kad kolega yra piktas ar nepatenkintas, tačiau susitikus gyvai tai išsisklaido, lengviau prisimenama, kaip tas kolega bendrauja. Taip lengviau bendrauti kasdieniame darbe, daugiau tarpusavio supratimo, paprastumo ir laisvumo“, – pastebi E. Dudonienė.
Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)