Į viską reaguoti ir visiems atsiliepti yra jūsų gyvenimo būdas. Nenuostabu, kad jums yra nepaprastai sunku kažkam pasakyti „ne“. Tačiau kartais tai padaryti yra būtina. Ne, mes jokiu būdu neraginame nuoširdų gerumą pakeisti savanaudišku abejingumu, tačiau jums nederėtų pamiršti save ir leisti kitiems jumis naudotis.

Mes žinome, kaip jums nepatinka konfliktai – esate pasirengęs su kažkuo sutikti, kad tik išvengtumėte audros. Deja, tokia taktika gali turėti neigiamų pasekmių jums ir jūsų emocinei sveikatai. Dažniau įsiklausykite į savo asmeninius pageidavimus ir išmokite pasakyti „ne“. Pamatysite, kad jums atsisakius, pasaulis nesugrius, o jums pačiam taps kur kas lengviau.

Draugai ir kolegos jus dievina, nes esate pasirengusi jiems padėti bet kuriuo metu, net ir naktį. Tai, žinoma, žavu. Tačiau ar jums lieka laiko sau pačiai, savo asmeniniams reikalams ir savo laisvalaikiui? Pagalvokite, ar ne per daug energijos skiriate tiems dalykams, kurie iš tikrųjų jūsų neliečia? Ar tikrai esate patenkinta tuo, kaip saugote savo asmenines ribas?

Svarstyklės

Jūs taip vertinate harmoniją, kad darote viską, kas įmanoma (ir neįmanoma), kad išvengtumėte ginčų ir konfliktų. Tačiau kartais jūs paprasčiausiai negalite ištarti „ne“, net jei tenka peržengti save ir savo principus. Užduotis jums: išmokti mandagiai atmesti prašymus, kurie nesutampa su jūsų norais.
Seserys Olsen

Žuvys

Netapsite blogu žmogumi, jei retkarčiais pasakysite „ne“. Netikite? Tuomet patikėkite Mary – Kate ir Ashley Olsen. „Ne“ yra visas sakinys. Jūs visada turite teisę pasakyti „ne“, – teigia seserys žvaigždės. Labai svarbu paklausyti savo vidinio balso ir paisyti savo norų. Nedarykite to, ko nenorite daryti. Viskas labai paprasta.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)