Vienvietės, dvivietės ar keturvietės darbo vietos

COVID-19 sujaukė įprastą biurų gyvenimą ir paskatino įmones ieškoti kitokių darbo organizavimo formų. Pandemijai slūgstant, spartėjant vakcinacijai, darbuotojai grįžta į biurus.

Vilma Bružienė, biuro ir HORECA baldų ekspertų „Ergolain“ įmonių grupės vadovė, Lietuvos ir Norvegijos prekybos rūmų valdybos pirmininko pavaduotoja, akcentuoja, kad įmonės ieško sprendimų, kaip efektyviai transformuoti biurus ir sukurti saugias darbo vietas darbuotojams. Atviro tipo biuruose formuojamos personalizuotos darbo vietos, atskirtos akustinėmis pertvaromis, išlaikomas saugus 2 metrų atstumas tarp darbuotojų.

„Įmonėms aktyviai taikant hibridinio darbo modelį, kai dalis komandos dirba biure, dalis – nuotoliniu būdu, biuruose įrengiami akustiniai pokalbių kambariai. Čia vyksta nuotoliniai susirinkimai, bendraujama su kituose miestuose ar šalyse dirbančiais komandos nariais, susisiekiama su klientais. Atviro tipo biuruose sparčiai populiarėja vienvientės, dvivietės ar keturvietės akustinės būdelės, kuriose patogu kalbėtis privačiai arba netrukdomai dirbti, kai reikia ypač susikaupti“, - konferencijoje tendencijas pristatė V. Bružienė.

Modernumas laimi

Pandemija nenumaldė įmonių siekio pritraukti naujų specialistų, o patogus, patrauklioje miesto vietoje esantis, saugus bei modernus biuras tampa svarbiu koziriu kovoje dėl talentų.

Bendrovės kraustosi iš neefektyvių pastatų į modernius biurus, nes nori geresnių darbo sąlygų darbuotojams. Kartu rūpinasi ir savo kaip darbdavio įvaizdžiu“, - pabrėžia Indrė Narauskaitė, „Newsec“ biuro sprendimų vadovė.

Martynas Babilas, įmonės nuomininkų atstovavimo grupės Baltijos šalyse vadovas, antrina, kad įmonės, taikydamosi prie pandemijos iššūkių, ir rūpindamosi darbuotojų sveikata, kuriasi erdvesniuose biuruose, kur kiekvienai darbo vietai skiriama daugiau kvadratinių metrų.

Saugumas, dėmesys higienai ir sveikatai, technologinis patogumas – tai šiuolaikinio biuro esminiai aspektai. Ernestas Kuprinskas, technologinių sprendimų bendrovės „Altum retail“ vadovas ir partneris, nurodo, kad įmonės aktyviai ieško būdų, kaip užtikrinti maksimalų darbuotojų saugumą ir patogumą.

„Įmonės gali įsidiegti sistemą, kad priėjus prie biuro durų, darbuotojui būtų pamatuojama temperatūra. Jeigu temperatūra netinkama, durys neatsidaro ir darbuotojas į biurą užeiti negali“, - pavyzdį pateikia E. Kuprinskas.

COVID-19 iš esmės pakeitė darbo aplinką ir įmonės turi ieškoti būdų, kaip prisitaikyti prie naujos realybės. Kartu tai unikali galimybė sukurti patrauklesnę ir šiuolaikiškesnę biuro erdvę, kurioje kiekvienas darbuotojas jaustųsi vertinimas bei laukiamas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)