„Wix“, SaaS platforma, leidžianti kurti, valdyti ir plėsti savo veiklą internete, šių metų balandžio mėnesį pradėjo iniciatyvą „Green Island“, kuria siekiama užtikrinti biure norinčių dirbti darbuotojų saugumą. Po metų darbo iš namų šis projektas padeda žmonėms pajusti bendrumo jausmą, tuo pačiu užtikrinant aukščiausius saugos ir sveikatos standartus biuruose Vilniuje.

„Šiuo metu projektas vykdomas Izraelyje, Lietuvoje ir Ukrainoje. Žinome, kad po metų buvimo atskirai, žmonės pasiilgo būti kartu. Dėl to ieškojome sprendimo, kuris galėtų užtikrinti saugų patekimą į biurą pandemijos metu tiems, kurie nori dirbti biure ar turi į jį atvykti. Mums patinka dirbti kartu, todėl sujungėme savo aistrą technologijoms bei meilę žmonėms ir sukūrėme sistemą, kuri užtikrintų saugią darbo aplinką visiems darbuotojams biure“, – pasakoja platformos padaliniui Lietuvoje vadovaujanti Monika Laukaitė.
Monika Laukaitė

Tikslas – ne kiekybė

„Pradėjus programą, biure dirbančių žmonių skaičius padidėjo 10 proc. Vis dėlto, mūsų rekomendacija išlieka tokia pati: jeigu galite – dirbkite iš namų. Darbuotojų saugumas mums yra svarbiausias prioritetas, todėl norime suteikti palankias ir saugias darbo sąlygas ir tiems, kurie nori dirbti iš biuro. Šios iniciatyvos tikslas – ne didelis žmonių kiekis, o profesinis patogumas visiems“, – teigia M. Laukaitė.

Kaukių dėvėjimas, žmonių skaičiaus ribojimas kambariuose ir atstumo laikymasis toliau išlieka privalomais.

Po sėkmingų bandymų Lietuvoje, Ukrainoje ir Izraelyje, projektą bendrovė ketina tęsti ir pritaikyti biurams JAV.

Sukurta speciali sistema

Nuo šiol į biurus, kur veikia minėta platforma, gali užeiti tik žmonės, kurie ne anksčiau nei prieš 72 valandas yra pasidarę COVID-19 testą ir gavę neigiamą atsakymą. Norintiems testas bus atliekamas vietoje: projektui samdytas medicinos personalas paima mėginį ir per 10 minučių praneš atsakymą.

Baigiantis galioti testo rezultatams, kiekvienas darbuotojas gauna SMS žinutę su priminimu, kad norint užeiti į darbo vietą, reikia vėl testuotis. Kiekvienas darbuotojas testuojamas iki 2 kartų per savaitę. Testo tikslumas – 98 proc.

„Esame įsitikinę, kad tokia sistema ženkliai sumažins tikimybę užsikrėsti virusu darbe. Testuojame visus, kurie nori ar turi patekti į biuro patalpas, net ir trečiąsias šalis: pavyzdžiui, atvykstančius įvairius biuro priežiūros ir valymo paslaugų tiekėjus. Mes sukūrėme sistemą, kuri padeda užtikrinti kuo didesnį visų apsilankančių mūsų biuruose saugumą“, – tęsia Monika Laukaitė.

Visi testų rezultatai vėliau sinchronizuojami platformos sukurtoje programėlėje su biuro durų kontrolės sistema: jeigu bandant įeiti sistema pamato, kad darbuotojo testas senesnis nei 72 valandos, jo neturi, arba testo atsakymas teigiamas – durys neatsidaro.

Apie visus testų rezultatus taip pat pranešama Lietuvos institucijoms, susijusioms su pandemijos kontrole ir valdymu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)