Įmonės primininkas Kevinas Ellisas sakė manąs, kad dėl šio sprendimo lanksti darbo strategija galėtų tapti norma, o ne išimtimi.

„Norime, kad mūsų darbuotojai jaustųsi verti pasitikėjimo ir gebantys savarankiškai apsispręsti“, – sakė K. Ellisas.

Per ištisus metus, kai daug kur daug kam teko dirbti iš namų ir darbą derinti su vaikų priežiūra bei kitomis pareigomis, susikaupė pakankamai patirties, į kurią atsižvelgdamos daugelis įmonių išdrįso suabejoti, ar tradicinė darbo savaitė – optimalus variantas, siekiant pageidaujamų rezultatų.

Didžiosios Britanijos bendrovės „Nationwide“ darbuotojams buvo nurodyta, kad gali rinktis – dirbti iš namų arba biure. Naftos milžinės BP vadovybė personalui leido dvi dienas per savaitę dirbti iš namų. Hibridinę darbo įmonėje ir iš namų politiką šiuo metu svarsto nemažai bankų ir kitokių įmonių, rašoma BBC portale.

Vis dėlto PwC tapo pirmąją iš didžiojo ketverto audito firmų, paskelbusia apie kitokią po pandemijos įsigalėsiančią strategiją.

Investicijų banko ir finansinių paslaugų įmonės „Goldman Sachs“ vadovas aiškiai davė suprasti, kad darbą iš namų pandemijos laikotarpiu vertina kaip nukrypimą nuo normos. Jis teigia, kad jauniems banko darbuotojams būtina tiesiogiai kontaktuoti su patarti galinčiais kolegomis, ir aišku, kad tai įmanoma tiktai biure.

K. Ellisas laikosi kiek kitokios nuomonės. Jis pasisako už tai, kad jo darbuotojams būtų suteikta galimybė dirbti ir iš namų, ir įstaigoje.

„Jeigu dabar nepasistengsime sudaryti adekvataus plano, susidursime su rizika netekti su naujomis darbo formomis atsiveriančių galimybių tada, kai ekonomika ir vėl atsidarys“, – nurodė jis.

„Darbo pobūdis kinta be galo greitai, todėl ir mes turime nuolatos tobulėti, kad sugebėtume patenkinti mūsų darbuotojų ir mūsų klientų poreikius“, – pridūrė K. Ellisas.

Pandemija padėjo pamatyti kai kuriuos darbo iš namų teikiamus pranašumus. Tapo akivaizdu, kad, nebesant būtinybės kas rytą vykti į darbą, sugaištama mažiau laiko, išleidžiama mažiau pinigų, netenka paisyti įstaigoje galiojančio aprangos kodo, pavyksta lengviau suderinti darbą ir laisvalaikį, taip pat daugiau laiko praleisti su vaikais.

Vis dėlto daugelio susižavėjimas galimybe dalyvauti per „Zoom“ rengiamuose susirinkimuose apsitaisius patogiu treningu tolydžio blėsta, ypač kai atmintin sugrįžta prisiminimai apie šiltus pašnekesius su kolegomis arba tradicijas kartu po darbo eiti pasilinksminti. Žmonės nejučiom ima ilgėtis biuro aplinkos ir atokvėpio nuo būtinybės rūpintis vaikais.

Jungtinės Karalystės iždo kancleris Rishi Sunakas visiškai neseniai išreiškė mintį, kad pasipriešinimą reikalavimui nuolatos dirbti iš namų darbuotojai galėtų pademonstruoti išeidami iš darbo.

R. Sunakas palankiai atsiliepė apie spontaniškumą, komandos bendradarbiavimo dvasią ir įmonės kultūrą, kurią sukurti įmanoma tik faktiškai leidžiant laiką kartu.

Darbo biure tradicijos teigiamai veikia ir ekonomiką. Juk kai miesto centre įrengti biurai pilni darbuotojų, sėkmingiau dirba sumuštinių pardavėjai, klesti mažmeninė prekyba, veiklos netrūksta valytojams ir transporto sektoriaus darbuotojams.

Į Londono finansinio centro „Canary Wharf“ biurus dirbti šiuo metu vyksta tik maždaug 6 tūkst. piliečių. Iki pandemijos jų skaičius siekė 100 tūkst., todėl nekeista, kad rajone dabar be galo daug neveikiančių barų ir restoranų.

„Canary Wharf“ vyriausiasis strategas Howardas Dawberis tvirtina, kad žmonėms trūksta tokio gyvenimo, kuris įmanomas tik dirbant biure, – kavos pertraukėlių, pietų su kolegomis ir kitų buvimo miesto centre aspektų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)