Anot „Lietuvos draudimo“ Verslo klientų departamento direktoriaus Simono Lisausko, pandemija išryškino itin svarbią darbuotojų motyvavimo tendenciją – įmonės ima keisti prioritetus darbuotojams siūlomų naudų krepšelyje.

„Pandemija parodė, kad mūsų saugumo jausmas tampa dar svarbesniu aspektu ne tik kasdieniame, bet ir darbiniame gyvenime. Darbdaviai vis dažniau yra linkę rūpintis savo komandos gera savijauta tiek emociniame lygmenyje, tiek prisidėdami prie to finansiškai ir suteikdami sveikatos draudimą kaip papildomą naudą. Ji ne tik motyvuoja darbuotojus, bet ir padeda išlaikyti aukštą jų įsitraukimą, pasitenkinimą darbdaviu“, – pranešime spaudai sako S. Lisauskas.

Į darbuotojus investuoja ir sudėtingu laikotarpiu

Permainas papildomų naudų krepšelyje patvirtina ir statistika. Lietuvos banko duomenimis, visa sveikatos draudimo rinka pernai išaugo apie 14 proc., lyginant su 2019 metais. Tai byloja, kad net ir pandemijos akivaizdoje įmonės rinkosi investuoti į savo darbuotojus.

„Gyventojai nori būti garantuoti, kad ištikus nelaimei, jie galės gauti kokybiškas medicinines paslaugas kaip įmanoma greičiau, tad darbdavio indėlis į sveikatą tampa vis labiau vertinamas. Tai suprantančių darbdavių skaičius nuolat auga, o, pavyzdžiui, 2020 m. „Lietuvos draudime“ apdrausti savo darbuotojus pasirinko 47,2 proc. daugiau verslų nei užpernai.

Tiesa, nemaža dalis įmonių šią papildomą naudą savo komandos nariams siūlė jau anksčiau, todėl natūralu, kad kuo anksčiau tai tapo viena iš įmonės motyvacinių priemonių, tuo greičiau prie privataus sveikatos draudimo ne tik pripranta patys darbuotojai, bet ir ima jį vertinti, aktyviai naudotis galimomis paslaugomis“, – pažymi bedrovės Verslo klientų departamento direktorius.

Padeda palaikyti darbuotojų motyvaciją

Anot „Lidl Lietuva“ personalo vadovės Sandros Savickienės, sveikatos draudimas yra labiausiai tarp įmonės darbuotojų pripažįstama papildoma nauda. Anot jos, dažniausiai personalas lankosi pas gydytojus specialistus ir naudojasi vaistinių paslaugomis.

„Matome, kad mūsų darbuotojai vis dažniau naudojasi privataus sveikatos draudimo teikiamomis naudomis – 2019 m. iš viso buvo pasinaudota 9 tūkst. įvairiausių paslaugų, o pernai – kiek daugiau nei 10,3 tūkst. paslaugų. Kuo toliau, tuo labiau įsitikiname, kad tai yra mūsų komandos vertinama motyvavimo priemonė, ne tik užtikrinanti jų saugumą, bet ir garantuojanti, jog prireikus, jie galės skubiai gauti reikiamą pagalbą“, – sako S. Savickienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)