Interneto portalas CVMarket.lt pristatė pasaulinės žmogiškųjų išteklių įmonės „Gallup“ atliktą tyrimą. Jis atskleidė 6 priežastis, dėl kurių vertėti palaikyti draugiškus santykius su kolegomis:

1. Draugystė padidina hormono oksitocino gamybą smegenyse, kuris stiprina pasitikėjimą žmonėmis ir sukelia norą dalytis. Taip pat sumažina streso hormono kortizolio kiekį.

2. 36 proc. sumažėja nelaimingų atsitikimų darbe tikimybė. Manoma, kad darbuotojai labiau saugo kolegas, todėl atidžiau atlieka savo pareigas.

3. Pasibaigus darbo dienai, draugiškus santykius palaikantys darbuotojai, jaučiasi mažiau pavargę.

4. Žmonės, kurie darbe turi draugą ar kelis, yra daug labiau motyvuoti eiti į darbą, nes žino, kad dieną praleis maloniai.

5. Darbuotojai, kurie darbe turi draugų, septynis kartus dažniau dalyvauja įmonės projektuose, renginiuose ir yra daug labiau atsidavę savo darbui, o tai atneša geresnių darbo rezultatų.

6. Draugystė mums suteikia emocinės ir psichologinės stiprybės, todėl darbe geriau tvarkomės su iššūkiais, problemomis ir krizinėmis situacijomis.

Trumpai tariant, draugystė su kolegomis naudinga ir darbuotojui, ir darbdaviui. Darbuotojai turi daugiau motyvacijos dirbti ir patiria mažiau streso. O įmonė dirba produktyviau ir pasiekia geresnių rezultatų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)