Kai kurios organizacijos teigia vertinančios savo darbuotojus ir siūlančios jiems dosnius papildomų privilegijų paketus, tačiau yra tokių įmonių, kurios siūlo daug daugiau, nei standartiniai papildomi paketai.

Tinklalapis salary.com išskyrė 5 darbovietes, kurios savo darbuotojus apdovanoja neįprastais būdais.

1. „Google“

Mauntin Vju mieste, Kalifornijos valstijoje (JAV) įsikūrusi „Google“ būstinė savo darbuotojams siūlo ne tik stimuliuojančią aplinką darbui ir kūrybai – įmonėje dirbantys žmonės gauna ir gana skanių priedų. Darbuotojams nereikia neštis į darbą sumuštinių pietums ar skubėti namo gaminti vakarienę: pietauti ir vakarieniauti jie nemokamai gali biuro kavinėje. Darbuotojams taip pat nemokamai teikiamos tokios paslaugos, kaip automobilio tepalų keitimas ar automobilio plovimas, masažai ir jogos pamokos, yra žaidimų kambarys, o prireikus siūloma ir vaikų priežiūra, taip pat kiekvienas darbuotojas kasmet gali išleisti 12 tūkst. dolerių mokslams.

2. „Yahoo!“

Dažniausiai susirinkimuose būna nuobodu, bet tik ne „Yahoo!” būstinėje Saniveilyje (Kalifornijos valstija, JAV). Įmonė kaip pranešėjus kviečiasi tokias Holivudo garsenybes, kaip Tomas Cruise‘as ir produktyvusis mąstytojas Deepakas Chopra.

„Yahoo!“ darbuotojai sunkiai dirba, bet ir gali kaip reikiant pailsėti: pavyzdžiui, išsportuoti stresą arba šiaip pasimankštinti biure esančiame sporto salių komplekse, kuriame yra krepšinio ir tinklinio aikštelės. Kaip pramogos darbuotojams siūlomi garsenybių gyvo garso koncertai (pavyzdžiui, Taylor Swift) ir iškylos gamtoje.

3. „Scripps Health“

San Diege įsikūrusi įmonė „Scripps Health“ papildomų priedų netaupo vien tik aukščiausios grandies vadovams. 2010 m. „Scripps Health“ skyrė apie 4 mln. dolerių visų sėkmingai dirbusių darbuotojų premijoms. Darbuotojai taip pat gali naudotis papildomomis lengvatomis, kurios yra skirtos pagerinti jų gyvenimą, suteikti daugiau patogumo. Pavyzdžiui, kompensuojami mokesčiai už mokslus, siūlomi nemokami masažai ir netgi augintinių draudimas.

4. „Timberland“

„Timberland“ yra pasaulinė bendrovė, turinti biurų visame pasaulyje. Bendrovė skatina savo darbuotojus mėgautis gyvenimu už biuro ribų, dosniai skirdama laisvadienius.

Darbuotojai gali imti papildomas atostogas, kurios prilygsta 40 valandų mokamo savanoriško darbo per metus. Dauguma darbuotojų gauna metines premijas. Ir kiekvienas darbuotojas gauna dideles nuolaidas „Timberland“ drabužiams, aksesuarams ir, be abejo, avalynei.

5. „Ernst & Young“

Progresyvioji Londone, Didžiojoje Britanijoje įsikūrusi pasaulinė konsultavimo mokesčių klausimais bendrovė „Ernst & Young“ siūlo tokias pačias privilegijas tos pačios lyties partneriams, kaip ir priešingų lyčių partneriams – net tose šalyse, kuriose gėjų santuokos nėra įteisintos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)