Padeda iššūkiai

Norint įnešti naujų spalvų į darbinį gyvenimą, kartais užtenka ir vienos smagios iniciatyvos, rašoma pranešime spaudai. „1A“ ir „Senukai“ elektronines parduotuves Baltijos šalyse valdančios įmonės „Kesko Senukai Digital“ administracijos vadovė Solveta Bružaitė turi patarimą – prie kavos aparato rytais besiburiuojantiems kolegoms pasiūlykite netikėtą iššūkį: kas atliks daugiau pritūpimų, kol ruošiama jo kava.

„Iniciatyvai įgyvendinti tereikia pasirūpinti lapu, kuriame kolegos fiksuos savo pritūpimų skaičių. Tiek nedaug pastangų, o įsitraukimas didelis – jau per pirmą dieną iššūkį priėmė kelios dešimtys kolegų“, – pasakojo S. Bružaitė.

Anot jos, šiame iššūkyje galima įžvelgti nemažai privalumų – aktyvi rytinė veikla ne tik pakelia nuotaiką, suteikia energijos pradėti darbus, bet ir paskatina kolegas bendrauti, jaustis komandos dalimi.

Ekspertės patarimas: norint padidinti kolegų įsitraukimą, galima numatyti prizą geriausiai pasirodžiusiam iššūkio dalyviui. Iššūkius galima keisti kas mėnesį – tuomet nemažės kolegų susidomėjimas ir aktyvumas.

Penktadieniniai pusryčiai gali būti įdomūs

Suburti kolegas prie vieno pusryčių stalo – dar viena neformalaus pabendravimo galimybė. Šiai tradicijai galima rinktis penktadienį, kai vis daugiau minčių užvaldo artėjančio savaitgalio laukimas.
„Tokių pusryčių metu mes aptariame ne tik laukiančius projektus, verslo rezultatus ar pokyčius įmonėje, bet taip pat diskutuojame su tiesioginiu darbu nesusijusiais klausimais. Dalinamės aktualijomis, kalbame apie technikos naujienas, pakviečiame savo sričių profesionalus papasakoti apie jų darbo ypatumus“, – komentuoja S. Bružaitė.

Penktadieninių pusryčių metu vyksta betarpiškas bendravimas, nepaisant amžiaus, užimamų pozicijų ar darbinės patirties – visi turi vienodas galimybes išsakyti nuomonę ar diskutuoti. Jų metu taip pat plečiamas akiratis, randami bendraminčiai, tad diskusijos tęsiamos prie pietų stalo ar kavos pertraukėlių metu.

Ekspertės patarimas: ieškodami bendrų veiklų, neapsiribokite tik biuro aplinka. Tradicija gali tapti ir bendra pramoga kartą per mėnesį ar komandinis dalyvavimas miesto kavinėse organizuojamose „protų kovose“.

Šiukšlių rūšiavimas – bendras komandos tikslas

Bendrų tikslų įmonėje siekimas – svarbi dedamoji, norint sukurti vieningą komandą. Tačiau šie tikslai neturėtų būti tik finansiniai, tiesiogiai susiję su įmonės gerove. Organizacijos gali inicijuoti socialinės atsakomybės projektus bei pakviesti darbuotojus kartu juos įgyvendinti.

„Prieš kelis metus kilusi šiukšlių rūšiavimo idėja buvo palankiai sutikta kolegų. Tad beliko tik šiai iniciatyvai sudaryti sąlygas, o likusį darbą atliekame visi kartu“, – pristato S. Bružaitė.

Darbuotojai jaučiasi gerai, kai įmonės vertybės atitinka jų vertybių sistemą. Todėl darbdavys, pasiūlęs prisidėti prie socialiai atsakingų iniciatyvų, pelno darbuotojų palankumą bei paskatina juos jaustis įmonėje vykstančių procesų dalimi.

Ekspertės patarimas: tik iniciatyvos, kurias palaiko darbuotojų dauguma, gali tapti sėkmingai įgyvendintos. Todėl ieškant prasmingos veiklos idėjų, labai svarbu kolegas įtraukti į jų paiešką. Nes svetimos, primestos iniciatyvos dažniausiai ir lieka tik idėjiniais planais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)