1. Alkoholį vartokite saikingai

Jei korporatyviniame renginyje darbuotojai vaišinami alkoholiu, ar galima jį vartoti? Galima, tačiau jauskite saiką. Alkoholis nutrina ribas ir atima sveiką protą. Vargu ar norite tokios būklės pasirodyti prieš vadovus ir bendradarbius. Jūsų reputacija gali pašlyti, o blogiausiu atveju jus gali atleisti.

2. Biuro vakarėlis – ne pažinčių klubas

Apie daugumą bendradarbių mes dažniausiai žinome tik tiek, kiek apima jų pareigos ir funkcijos darbe. Darbovietės vakarėlis suteikia progą susipažinti su jais artimiau, arba bent jau pamatyti juos visai kitoje šviesoje. Išvydę Tomą (ar Godą) iš pardavimų skyriaus, apšviestą ne biuro lempų, bet baro šviesų, galime staiga jame (joje) įžvelgti tai, ko anksčiau nepastebėjome. Vis dėlto nepatariama pasiduoti savo gyvuliškiems instinktams. Romanai darbe arba, dar blogiau, vienos nakties nuotykiai su bendradarbiu (-e) gali turėti katastrofiškų pasekmių.

verslo vakarėlis, šventė darbe

3. Neflirtuokite, nesielkite provokuojančiai

Jokiu būdu neflirtuokite su bendradarbiais, net jei tai nekaltas flirtas (o jei turite nepadorių kėslų, dar kartą atidžiai perskaitykite #2 patarimą). Jei bandysite flirtuoti su bendradarbiais ar elgsitės seksualiai provokuojančiai, jie gali nustoti jus gerbti kaip profesionalą. Blogiausiu atveju galite būti apkaltintas (-a) seksualiniu priekabiavimu.

4. Pasipuoškite

Į korporatyvinį renginį galima – ir netgi privaloma – pasipuošti. Tad nusimeskite dalykinius drabužius ir apsirenkite kažką puošnesnio. Blizgučiai ir ryškios spalvos priimtini, tačiau vėlgi, nepamirškite, kad tai darbo renginys, todėl per daug neapsinuoginkite – gilios iškirptės ar permatomi drabužiai nėra tinkami tokiai progai.

Vakarėlis

5. Per daug neatsipalaiduokite

Linksmintis ir atsipalaiduoti yra gerai – juk tai vakarėlis. Tačiau nepamirškite fakto, kad vis dėlto esate darbe, nors aplinka ir kitokia, nei ta, kurioje būnate kasdien.

Nepraraskite budrumo, nes jus stebi vadovas ir bendradarbiai. Nerodykite jiems tų savo pusių, kurių jiems matyti nereikėtų, arba kurias parodžius jie gali pakeisti savo nuomonę apie jus – į neigiamą pusę. Pavyzdžiui, nepasakokite apie save asmeninių dalykų, kurių nenorite viešinti profesinėje aplinkoje.

6. Susilaikykite nuo vulgarių juokelių

Darbovietės vakarėliai dažniausiai būna linksmi, neįpareigojantys. Galite juokauti, jei norisi, tačiau labai svarbu, kad jūsų juokai neįžeistų bendradarbių ar jūsų vadovų (arba, dar blogiau, vadovų vadovo). Vulgarūs juokeliai daug kam nepatinka, todėl nuo jų susilaikykite. Taip pat nekalbėkite nešvankybių.

verslo vakarėlis, šventė darbe

7. Padėkite į šalį telefoną.

Darbdaviai rengia korporatyvinius vakarėlius tam, kad atsidėkotų darbuotojams už indėlį į darbą, ir norėdami suteikti jiems progą pabendrauti neoficialioje aplinkoje. Kaip jūs pasinaudosite šia galimybe, jei nuolat tikrinsite savo išmanųjį? Atidėkite jį į šalį ir susitelkite į čia ir dabar. Jei tikrai būtina laikas nuo laiko pasitikrinti telefoną, tai darykite pasitraukę į nuošalesnę vietą. Fotografuoti galima, tačiau nuotraukas į socialinius tinklus kelkite tik pasibaigus vakarėliui.

8. Neapkalbinėkite bendradarbių

Nei vakarėlyje, nei darbe nekalbėkite apie žmones jiems už nugaros – tai prasto tono ženklas. Net jei su bendradarbiais išsemsite visas temas, neaptarinėkite vakarėlyje nedalyvaujančių kolegų. Jei jums nesvarbu, ar taip elgtis gražu, ar negražu, pagalvokite, kaip jausitės, jei apkalbėtasis bendradarbis sužinos, ką apie jį kalbėjote.

verslo vakarėlis, šventė darbe

9. Nesiveskite nekviestų svečių

Kai darbovietė rengia vakarėlį, tikėtina, kad jis numatytas tik darbuotojams. Niekada nesiveskite pašalinių žmonių (net jei tai jūsų antroji pusė) prieš tai neatsiklausę, ar tai įmonėje priimtina. Jei neatsiklausę atsivesite svečią, vadovybė gali ant jūsų supykti, o svečias pasijaus nejaukiai, pamatęs, kad yra nelaukiamas.

10. Nesiveskite svečių, kurie gali pridaryti jums gėdos

Jei kvietime nurodyta, kad galite atsivesti svečių, išmintingai nuspręskite, ką kviesite. Venkite kviesti tokį žmogų, kuris potencialiai gali elgtis netinkamai – net jei tai jūsų antroji pusė. Tai gali neigiamai atsiliepti jūsų įvaizdžiui darbe. Jei vis dėlto tenka tokį žmogų į vakarėlį, priminkite, kokių taisyklių jis (ji) turės laikytis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (49)