„Darbas daugeliui žmonių yra tarsi antri namai. Todėl planuodami naująjį „Telia“ biurą Vilniuje didžiausią dėmesį skyrėme darbuotojams ir jų poreikiams. Taip pat galvojome apie šeimas, darbuotojų vaikus. Tėvams vienas didžiausių galvos skausmų yra vaikų, ypač lankančių pradines klases, užėmimas po pamokų ir atostogų metu – bendradarbiaudami su specialistais radome sprendimą ir tikime, kad šis „Telia“ mokyklinukų klubas“ taps dideliu palengvinimu mūsų darbuotojams“, – pranešime žiniasklaidai sako Ramūnas Bagdonas, „Telia“ Žmogiškųjų išteklių vadovas.

Pirminė idėja buvo vaikams skirti specialias erdves, kuriose jie būtų prižiūrimi, galėtų leisti laiką, ruošti pamokas, o tėvams baigus darbą – visi kartu grįžti į namus. Tačiau ilgainiui plėtojant šią mintį nuspręsta žengti dar toliau ir pasirūpinti, kad „Telia“ biure vaikų praleistas laikas būtų turiningas, įsimintinas, kad jie ne tik smagiai leistų laiką, bet ir kartu išmoktų kažką naujo.

Taigi bendradarbiaujant su iniciatyvos „Gatvės gyvos“ entuziastais buvo įkurtas „Telia mokyklinukų klubas“. Kiekvieną darbo dieną centriniame „Telia“ biure Vilniuje ir jos padalinyje Šiauliuose nuo popietės iki pat vakaro laukiami darbuotojų vaikai, su kuriais dirba paskirti žmonės, organizuojamos įvairios edukacinės, ugdomosios veiklos, išvykos. Naujausia, rudens stovykla startuos jau spalio 28 dieną. Jos metu vaikai susipažins su miesto sergėtojais – policijos ir gaisrinės pareigūnais, medikais, vyks padėti gyvūnėlių prieglaudos ir „Maisto banko“ savanoriams.

Sudarant užsiėmimų programas daug dėmesio skiriama aplinkosaugos ir tvarumo temoms, kurios aktualios visoje „Telia“ veikloje – kaip draugiškai gyventi mieste, kaip tinkamai rūšiuoti, kas gali būti gaminama iš perdirbtų medžiagų ir pan. Vaikai ne tik klausosi, bet ir patys dalyvauja įvairiose dirbtuvėse. Užsiėmimų metu organizuojamos išvykos į miestą, taip pat į svečius priimami įvairūs savo srities specialistai, kurie dalinasi savo gyvenimiška ir profesine patirtimi.

Pasak R. Bagdono, Lietuvoje šiuo metu tik pavieniai darbdaviai turi darbuotojų vaikams skirtas erdves, kuriose jie gali leisti laiką po pamokų, ką bekalbėti apie papildomą vaikų užimtumą. Taigi tokie unikalūs privalumai yra didelis pranašumas darbo rinkoje.

„Darbuotojai labai vertina galimybę atsivesti vaikus kartu su savimi į darbą ir ramiai dirbti, žinodami, kad jų mažieji puikiai leidžia laiką, o jiems nereikia per kamščius skubėti pas vaikus. Gerų, nuoširdžių atsiliepimų sulaukiame ir iš vaikų, o viena įsimintiniausių citatų buvo ši: „Man čia taip patinka, kad norėčiau likti nakvoti“, – šypsosi R. Bagdonas.

„Telia mokyklinukų klube“ laukiami visi įmonės darbuotojų vaikai nuo 6 iki 12 metų. Tokio amžiaus vaikų vien centriniame biure turi apie penktadalis visų bendrovės darbuotojų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)