Bet dar yra vienas, dažnai pasitaikantis klausimas, kuris gali suklaidinti potencialų kandidatą: ar pirmenybę teikiate komandiniam ar individualiam darbui?

Šis klausimas yra sudėtingas todėl, kad iš tikrųjų nėra vieno „teisingo“ atsakymo. Gana sunku nuspėti, ar darbdavys nori, kad jūs būtumėte komandos žaidėjas ir dirbtumėte su grupe, ar jie labiau mėgsta savarankiškus asmenis.

Kandidatų paklausus apie komandinio arba individualaus darbo pirmenybę, iš tikrųjų gali būti klausiama, ar esate intravertas ar ekstravertas. Tikriausiai žinote, kas esate. Ekstravertams patinka dirbti su kitais, jie dažnai mėgsta po darbo kur nors išeiti, yra energingi, mėgsta pajuokauti bei dalintis informacija. Tuo tarpu intravertai trokšta ramaus laiko ir vienatvės, o geriausiai jaučiasi būdami vieni.

Nors gali atrodyti, kad yra tik vienas „teisingas“ pasirinkimas, kuris patenkintų potencialų bosą, iš tikrųjų, dirbant tiek komandoje, tiek individualiai, tikrai yra ir teigiamų, ir neigiamų aspektų.

Privalumai dirbant komandoje:

„Man patinka dirbti komandoje“, – gali atrodyti kaip akivaizdus atsakymas. Galų gale, bendradarbiavimas ir yra pagrindinė sėkmingos komandos dalis, ir tikriausiai jūs manote, kad būsimas vadovas nori naujo darbuotojo, kuris gerai sutartų ir dirbtų komandoje su kitais bendradarbiais.

Gali būti, kad įmonė nenori žmogaus, kuris bus antisocialus ir tyliai sėdės susitikimų metu, bijodamas žodį ištarti. Dirbti su žmogumi, kuris yra ekstravertas įdomiau, jie yra greitai prisitaikantys ir su savimi visada atsineša naujų idėjų.

Komandinio darbo trūkumai:

Kartais sakydamas, kad jums labiau patinka dirbti komandoje, galite būti neteisingai suprastas. Įmonė gali manyti, kad jums reikia kitų žmonių indėlio ir patarimų, kad galėtumėte priimti sprendimus. Galima pagalvoti, kad buvimas komandoje yra būdas padėti jums atlikti savo darbus, nes jūs esate nesavarankiškas arba neryžtingas.

Privalumai dirbant individualiai:

Galimybė dirbti savarankiškai – tai lengvas įgūdis, kurio daugelis darbdavių ieško potencialiuose naujuose darbuotojuose. Nesvarbu, ar dirbsite įprastose biuro patalpose, ar nuotoliniu būdu, turėsite galimybę tai daryti savarankiškai. Pareiškimas, kad jums labiau patinka dirbti vienam darbdaviui reiškia, kad jums nereikia daug rankų, kad atliktumėte darbą (o tai yra didelis bonusas!). Tai rodo, kad esate geras savo laiko valdytojas bei savarankiškas darbuotojas ir greičiausiai sugebėsite laikytis nustatytų terminų be kitų komandos žaidėjų įsikišimo.

Nekomandinio darbo trūkumai:

Net jei jums labiau patinka dirbti vienam, galbūt nesiryžtate to pripažinti garsiai. Teigdami, kad jums labiau patinka dirbti vienam, galite įsivaizduoti, kad būsimasis jūsų bosas pagalvos, kad būsite pasislėpęs namuose, nedraugiškas ir nenorėsite bendrauti su savo kolegomis. Be to, gali būti, kad atsakydamas į šį klausimą, siunčiate pranešimą, jog nemėgstate žmonių ir todėl norėtumėte dirbti vienas.

Komandinis ir individualus darbas: Pokalbio vedimas

Nurodykite tiek individualaus, tiek komandinio darbo privalumus.

Vienas geras būdas aptarti šį klausimą – įtraukti teigiamus abiejų variantų aspektus. Galite atsakyti maždaug taip: „Man patinka abu variantai. Aš galiu dirbti ir komandoje, ir vienas, priklausomai nuo projekto, kurį reikia atlikti. Galiu dirbti savarankiškai, kad laiku atlikčiau savo užduotis, tačiau taip pat mėgstu dalintis mintimis ir bendradarbiauti su kolegomis.“ Taip jūsų potencialus vadovas supras, kad jums patinka komandos atmosfera, tačiau taip pat galite būti savarankiškas.

Nurodykite savo pasirinkimą, tačiau paaiškinkite, kad esate lankstus (jei tai tiesa)

Kaip jau buvo minėta anksčiau, klausimas, ar jums labiau patinka komandinis, ar savarankiškas darbas, gali būti naudojamas nustatant, ar esate ekstravertas, ar intravertas – ir kaip tas asmenybės tipas gali turėti įtakos jūsų darbo rezultatams. Jei esate intravertas, galite pasakyti, kad paprastai jums patinka dirbti vienam, tačiau paaiškinkite, kad galite gerai dirbti ir su kitais bei taip kartu generuoti naujas idėjas.

Cituokite darbo aprašymą

Paklausus apie komandinį ar individualų darbą, nurodykite darbo aprašymą kaip savo atsakymo dalį. Galite pasakyti: „pareigybės aprašyme buvo rašoma, kad tinkamas kandidatas į šį darbą galės dirbti savarankiškai, ir tai labai tinka man, taip aš geriau susikaupiu ir greičiau atlieku savo darbus“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)