Mėgėjai paplepėti

Puikius komunikacinius įgūdžius darbdaviai dažnai įvardija kaip pageidautiną darbuotojo savybę. Visgi nereikia pamiršti, kad tinkamas bendravimas su kolegomis jokiu būdu nėra gandų skleidimas ir apkalbos kiekvieną nuo darbo laisvą minutę. Toks elgesys tikrai nepadės susikurti žmogaus, kurį galima paaukštinti tarnyboje (arba mokėti didesnį atlyginimą), reputacijos.

Nuolankieji

Iš pareigingo darbuotojo paprastai tikimasi tinkamo vadovo skirtų užduočių atlikimo. Tačiau persistengti tikrai neverta. Tie, kurie apsiima daugiau, nei pajėgia padaryti, be to, nesugeba pakovoti už save, kai yra akivaizdžiai perkraunami darbais, paprastai nėra vertinami kaip ypač aukšto lygio specialistai.

Nepataisomi niurzgos

Tie, kurie nuolatos atmeta kolegų pasiūlymus, pastoviai randa priežasčių skųstis, tačiau niekaip nesiekia pagerinti esamos situacijos, retai mato pagrindą džiaugtis įmonės arba kolegų sėkme, nenusipelno vadovų prielankumo, todėl turi mažai šansų būti perkelti į aukštesnes pareigas.

Amžini nuskriaustieji

Efektyvus komandinis darbas būtų tiesiog neįmanomas, jei darbuotojai nesugebėtų prisiimti atsakomybės už savo klaidas ir realistiškai įvertinti asmeninius trūkumus. Tie, kurie visada vaizduoja auką ir kaltina kitus dėl neįvykdytų terminų arba prastos darbo kokybės, sunkiai pelno tiek kolegų, tiek vadovų pasitikėjimą.

Nervų kamuoliai

Pykčio protrūkiai tikrai nėra toleruotini kaip priemonė tikslui pasiekti, jei nesate penkerių metų pyplys. Deja, kai kuriems darbuotojams itin sunku suvokti šią tiesą, todėl jie be jokių skrupulų išlieja neigiamas emocijas apšaukdami kartu dirbančius kolegas. Įmonėse, kurioms vadovauja pykčio nesuvaldantys vadovai, paprastai tvyro baimės atmosfera. Ji daro neigiamą poveikį ne tik pavaldiniams, bet ir jų darbo rezultatams.

Visažiniai

Darbdaviams visada imponuoja gerai savo amatą išmanantys specialistai, siekiantys tobulėti ir noriai besidalijantys sukaupta patirtimi. Vis dėlto tie, kurie pastoviai taiso kolegas, nors niekas ir neprašo, nenuilsdami įrodinėja, kad jų idėjos ir strategijos pranašesnės nei kolegų, be to, labai aiškiai duoda suprasti, jog laiko save kolektyvo pažiba, tampa nemėgstami ne tik kolegų, bet ir vadovų, todėl retai yra vertinami kaip tinkami kandidatai į aukštesnes pareigas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)