Nuo menų prie tiksliųjų mokslų

Juokais galėtume sakyti, kad Miglė – pusiau rokiškietė, pusiau šiaulietė. Gimusi ir augusi Rokiškyje, mergina gimnaziją pradėjo lankyti Šiauliuose, nes čia persikėlė gyventi su šeima. Ir nors nelabai pati to troško, liko studijuoti šiame Šiaurės Lietuvos mieste.

Ekonomikos studentę įkvėpė ir ugdė menai, tačiau pranešime žiniasklaidai mergina prisipažįsta ateities su tuo nesiejanti: „Lankiau Rokiškio choreografijos mokyklą, šis pomėgis mane lydėjo ir besimokant Šiauliuose. Esu lankiusi muzikos mokyklą, tačiau kažkaip man ne visai patiko.“ Miglė tikina, kad nuo mokyklos laikų save laikė „tiksliuke“, todėl ir specialybę rinkosi atsižvelgdama į savo gebėjimus.

Tiesa, šokti mergina norėtų ir viliasi, kad vieną dieną ras laiko šiai veiklai.

Pažinimai ir potyriai

Didžiausia savo gyvenimo aistra Miglė laiko keliones ir patyrimus: „Mėgstu keliauti po Lietuvą. Man labai patinka atrasti naujas, nematytas vietas. Net jeigu nėra pažymėta žemėlapyje kokia nors pažintinė vieta, aš ieškau ir atrandu kažką nauja mūsų šalyje.“

Nors tenka ne taip dažnai, pašnekovė mėgsta aplankyti bei patyrinėti ir svečias šalis. Svajonių vieta, kurią norėtų aplankyti Miglė, yra Indonezijos sala Balis.

Kaip vieną savo pomėgių studentė įvardija vairavimą. Nors daugeliui tai asocijuojasi su greičiu ir adrenalinu, merginai tai tampa nusiraminimo būdu, kai galvoje, kaip pati sako, chaosas: „Mano vakarinis nusiraminimas, jeigu esu išsiblaškiusi, nuliūdusi ar išsibalansavusi, yra vairavimas. Sėdu į mašiną ir važiuoju kur nors tiesiog pasivažinėti po miestą ar už jo.“

Didžiausia pašnekovės baimė – aukštis, tačiau ir iš jo mergina sakosi norėtų pasisemti potyrių. Miglė svajoja iš lėktuvo iššokti parašiutu ir juokauja, kad studijų baigimą galėtų vainikuoti šis iššūkis.

Džiaugiasi likusi Šiauliuose

Miglė kasdien mina takus Vilniaus universiteto Šiaulių akademijos link. Būtent čia ji pasirinko krimsti ekonomikos mokslus. Nors likti savame mieste entuziazmo trūko, šiandien Miglė sakosi tuo besidžiaugianti.

„Pasirinkau likti studijuoti Šiauliuose, nes jutau šeimos spaudimą, nors pačiai šis pasirinkimas iš pradžių neatrodė patrauklus – daugelis draugų išvyko studijuoti į didžiuosius Lietuvos miestus ar net užsienį. Tačiau dabar, kai studijuoju, esu labai patenkinta pasirinkta studijų vieta ir programa, nė kiek nesigailiu savo pasirinkimo. Netgi didžiuojuosi savo tokiu pasirinkimu“, – atvirauja studentė.

Didžiuliu privalumu Miglė laiko tai, kad jos studijų kurso grupė nedidelė. Vietoje konkurencijos grupėje įsivyravo draugystė ir glaudus bendradarbiavimas: „Labai šiltai visi sutariame, kartu organizuojame įvairias išvykas. Dažnai leidžiame laiką kartu net ir po paskaitų. Būdami kartu aptariame mokslus, ruošiame užduotis. Mūsų kursas yra mažas, bet labai šiltas.“

Dar būdama abituriente pašnekovė teigia girdėjusi puikių atsiliepimų apie ekonomikos studijas šioje mokymosi įstaigoje, be to akį patraukė ir pati studijų programa. Pasak antrakursės, universiteto bendruomenė jau dabar stengiasi įtraukti studentus į praktines veiklas ir supažindinti su įvairiomis įstaigomis, kuriose būsimi absolventai galėtų praktikuotis ar įsidarbinti.

Siekis – nuosavas verslas

Jauna mergina visada buvo aktyvi ir veikli, gebėjo derinti mokslus, pomėgius ir darbą. Nuo 16 metų uždarbiauti pradėjusi Miglė šiuo metu studijas derina su darbu picerijoje. „Studentams juk reikia pinigų“, – juokiasi.

Kalbėdama apie darbus, kurie ją lydėjo nuo paauglystės, mergina atvira – paieškos nebuvo lengvos: „Manau, jog jauniems žmonėms, ypač nepilnamečiams, rasti darbą pakankamai sunku. Pati skambinau ne į vieną darbovietę, tačiau darbdaviai, išgirdę, jog esu nepilnametė, duodavo neigiamą atsakymą. Rasti nekvalifikuoto darbo poziciją pilnamečiui yra kiek lengviau, tačiau iškyla problema, kai jį reikia suderinti su dieninėmis studijomis. Galiu pasidžiaugti, jog man pasisekė“.

Mergina prasitaria, kad būtų naudinga dar besimokant pradėti dirbti pagal specialybę, tačiau tai esą būtų nemenkas iššūkis: „Manau, jog antrakursiai studentai gali pradėti ieškoti darbo, susijusio su jų specialybe, tačiau kyla problema. Daugelis darbų, susijusių su mano studijomis, vyksta nuo 8 iki 17 val., tad tektų rinktis – ar dieninės studijos, ar darbas.“

Paklausta, ar dėstytojai neprieštarauja ir nekiša „pagalių į ratus“ dirbantiems studentams, antrakursė patikina, kad šiuo klausimu jie yra geranoriški ir prisitaiko: „Dėstytojai iškilus bet kokiai problemai padeda ir labai noriai dėlioja tiek egzaminų tvarkaraštį, tiek kontrolinių darbų datas. Jaučiame, kad dėstytojai stengiasi mums patiems padaryti studijas kuo palankesnes bei motyvuoja.“

Jau dabar merginos galvoje nemažai minčių apie tai, koks bus jos profesinis kelias. Nors Miglė norėtų save išbandyti bankų ar draudimo bendrovių veikloje, dirbdama su klientais, didžiausias jos profesinis siekis – įkurti nuosavą verslą. Aiškios vizijos šiaulietė dar neturi, tačiau sakosi jaučianti trauką drabužiams ir madai.

Studijos Vilniaus universiteto Šiaulių akademijoje Miglei patinka ir ji jaučiasi save atradusi, nors ne visada viskas būna paprasta ir pavyksta iš pirmo karto: „Būna visokių dienų, ir visokių nutikimų. Ne visi dėstomi dalykai yra lengvi. Ne visada pavyksta iškart įsisąmoninti informaciją, bet reikia dirbti tiek su savimi, tiek su mokslais.“

Atsiėmusi ekonomikos mokslų diplomą, šiaulietė ketina išbandyti gyvenimą didesniame mieste. Spėja, kad trauks į sostinę arba pajūrį.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją