1. Bendrovė „Mars Lietuva“ darbui Gargžduose ieško pamainos meistro.

Atlyginimas: 2800–3200 Eur (bruto) + papildomas sveikatos, gyvybės, traumų ir kritinių ligų draudimas, III -ios pakopos pensijos kaupimo programa. Įmonės pasiūlyme kandidatui taip pat akcentuojama darbo prasmė, darbuotojo kuriama vertė ir profesinio bei asmeninio augimo galimybės.

Darbas pamaininiu, 12 val. grafiku: 2 dieninės, 2 naktinės, 4 laisvos.
Įmonė pasirūpino darbo pasiūlymo dizainu, prekės ženklų pristatymu, įmonės filosofijos atskleidimu.

Iš kandidato tikisi:
* Išsilavinimo gamybos vadybos, inžinerijos, ekonomikos srityse (būtų privalumas).
* Gamybinės bei vadovavimo komandoms patirties.
* Darbuotojų ugdymo bei motyvvavimo kompetencijos.
* Patirties įgyvendinant pokyčius.
* Stiprių bendradarbiavimo ir komunikacijos įgūdžių; analitinių ir problemų sprendimų įgūdžių.
* Gerų anglų kalbos žinių.

„Įmonė išsamiai aprašo darbuotojo laukiančias atsakomybes, jas detalizuoja. Darbo pasiūlymo kalbos tonas - profesionalus/dalykiškas“, – vertina CV–Online marketingo vadovė.

2. Dar vienas bendrovės „Mars Lietuva“ darbo pasiūlymas, sulaukęs didelio kandidatų dėmesio. Įmonė darbui Gargžduose ieško darbuotojų saugos ir aplinkosaugos inžinieriaus (-ės).

Darbo užmokestis: 2500–2900 Eur (bruto) + papildomas sveikatos draudimas, gyvybės, traumų ir kritinių ligų draudimas, III -ios pakopos pensijos kaupimo programa

„Nors pareigos kitos, tačiau įmonė kandidatui siūlo tas pačias naudas kaip ir pamainos meistrui. Panašu, kad įmonė naudoja standartizuotus darbo skelbimų šablonus, kuriuose ne visa informacija pritaikoma konkrečiai pozicijai“, – pastebi Rita Karavaitienė.

Įmonės skelbimų išskirtinumas – atpažįstamas stilius ir didelis dėmesys atsakomybių aprašymui. Aiškus ir detalus darbo pobūdžio aprašymas neretai atstoja reikalavimus, nes vien perskaičius atsakomybes, galima suprasti, tinki ar netinki šiam darbui. Ir atvirkščiai, kuo abstrakčiau aprašomas darbo pobūdis, tuo detaliau ir konkrečiau reikia formuluoti reikalavimus.

3. Anoniminis darbo pasiūlymas.
Personalo atrankų įmonė savo klientui – nekilnojamo turto įmonei, vystančiai išskirtinę architektūrą ir darniu funkcionalumu pasižyminčius objektus, – šiuo metu ieško pirkimų direktoriaus (–ės).
Darbas – Vilniuje.

Atlyginimas: 7500–8300 Eur, neatskaičius mokesčių + sveikatos draudimas, tarnybinis automobilis.

Įmonė pristatoma vienu sakiniu, iš jo sunku atspėti – kokia tai įmonė. Reikalavimai ir darbo pobūdžio aprašymas gan skurdus, o naudų kandidatui sąraše vyrauja šabloniniai dalykai. Įmonė siūlo:
* Draugišką ir profesionalų kolektyvą, kuriame vertinamas iniciatyvumas ir orientacija į rezultatą;
* Įgūdžių ugdymo ir nuolatinio tobulėjimo galimybę;
* Pozityvią ir saugią darbo aplinką.

Darbo skelbimo struktūra – standartinė, kalbama lakoniškai. Siekiant pritraukti tikslinius kandidatus, pasak R. Karavaitienės, praverstų daugiau informacijos apie laukiančias atsakomybes:

- Pirkimų proceso valdymas, tobulinimas, IT sistemų įdiegimas, kuriant vakarietišką standartą;
- Aukšto lygio derybos su kontraktoriais: savininkais (-ėmis), įmonių vadovais (-ėmis);
- Konsultavimas projektavimo stadijoje;
- Pritraukimas naujų statybos rangovų iš Lietuvos, bei Europos Sąjungos šalių;
- Pagrindinių rodiklių analizavimas ir pasiūlymų bei ataskaitų teikimas;
-Rizikų vertinimas ir jų valdymas.

4. Įmonė EPSO-G siūlo darbą darnumo vadovui (-ei), kuriam bus patikėta:
• koordinuoti ir užtikrinti Grupės darnumo krypčių ir tikslų įgyvendinimą Grupės įmonėse;
• inicijuoti bei, pasitelkiant Grupės įmonių kolegas ir partnerius, sistemingai plėtoti su darniu vystymusi susijusias iniciatyvas ir projektus Grupėje;
• užtikrinti Grupės įmonių tinkamą darnumo srities atskaitingumą remiantis Grupės veiklai tinkamais visuotinai pripažintais standartas (European Sustainability Reporting Standards, Global Reporting Initiative ar kt.);
• identifikuoti ir pamatuoti pagrindinius poveikius, kuriuos Grupė daro aplinkosaugos, socialinėje ar valdysenos (ESG) srityse, įgyvendinti šių poveikių mažinimo priemones ir planuoti jų įgyvendinimą;
• atstovauti Grupei santykiuose su svarbiausiomis suinteresuotomis šalimis darnumo vystymo temomis, atstovauti Grupei asociacijose, darumo temomis rengiamuose viešuose renginiuose;
• nustatyti ir sistemiškai valdyti rizikas, su kuriomis susiduria Grupė ir jos įmonės darnumo srityje.

Darbas Vilniuje, su nuotolinio darbo galimybe.

Siūlomas atlygis: 4000–5000 Eur + nuo rezultatų priklausantis finansinis skatinimas bei sveikatos draudimas. Įmonė taip pat žada laisvę kūrybai ir sprendimams.

Norint užimti šias pareigas, vieni svarbiausių reikalavimų yra:
- ne mažesnė kaip 2 metų patirtis organizacijose vystant ir diegiant darnumo iniciatyvas, ar panašaus darbo patirtis;
- Europos Sąjungos direktyvose ir tarptautiniuose susitarimuose organizacijoms keliamų aplinkosauginių, socialinių ir valdysenos (angl. ESG) reikalavimų išmanymas, patirtis taikant juos praktikoje.

Darbo pasiūlymas įprastinės struktūros, profesionalus, kalbos tonas – formalus. Skelbimo išskirtinumas – gana retai pasitaikančios pareigos ir gan dosnus pasiūlymas būsimam darbuotojui.

5. Anglų kalba parašytas darbo pasiūlymas. Bendrovė „Deeper“ darbui Vilniuje su nuotolinio darbo galimybe ieško klientų aptarnavimo vadybininko.

Atlyginimas: 1160–1835 Eur(bruto) + nuo rezultatų priklausantys priedai.

„Darbo skelbimas – puikus darbdavio įvaizdžio formavimo pavyzdys. Skelbime patraukliai pristatoma įmonė, jos produktas, tam pasitelkiama ir video medžiaga.

Pasiūlymo struktūra taip pat pavyzdinė – pradžioje trumpai pristatoma pozicija, kuo ji ypatinga, įdomi, svarbi. Stengiamasi sudominti, užkabinti kandidatą.

Su dideliu dėmesiu aprašomas darbo pobūdis, leidžiamasi į specifines atsakomybių ir užduočių detales, kad kandidatas susidarytų kuo aiškesnį vaizdą, koks tai darbas“, – skelbimą vertina CV–Online marketingo vadovė.

Reikalavimai taip pat aiškūs ir tikslūs, o įmonės pasiūlyme kandidatui matosi, kad pasitengta paieškoti išskirtinių dalykų:
* Gražus biuras pačioje Vilniaus širdyje su atviro išplanavimo darbo erdve, lauko terasa ir biurą supančiu parku Jūsų popietiniams pasivaikščiojimams;
* Lanksčios darbo valandos. Naktinių ir savaitgalinių pamainų nėra;
* Sveikatos draudimas (išdirbus 1 metus);
* Darbuotojų draudimas;
* Mokymo ir tobulėjimo biudžetas (2% nuo metinio bruto atlyginimo);
* Skirtas laikas asmeniniam tobulėjimui (10% darbo savaitės);
* Apmokama automobilių stovėjimo aikštelė Vilniaus žaliosiose parkavimo zonose;
* Reguliarūs komandos formavimo renginiai, įskaitant žvejybos išvykas su komanda;
* Galimybė 1 mėnesį turėti darbostogas;
* Galimybės dirbti nuotoliniu būdu.

Visa tai pateikta draugišku tonu, kuriamas pozityvios ir profesionalios komandos įvaizdis.

***

Šis straipsnis yra specialaus „Delfi Karjera“ projekto ciklo „Populiariausi darbo skelbimai“ dalis. Ciklas skirtas atidžiau pažvelgti į darbo rinką Lietuvoje ir įvertinti, kokių darbuotojų ieškoma. Ankstesnį ciklo tekstą rasite ČIA.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją