Šuolis parašiutu ir plaukiojimas su delfinais – įgyvendinta

Pirmosios pokalbio su pašnekove minutės leido suprasti, kad sutalpinti jos gyvenime patirtus nuotykius būtų galima tik knygoje. Rimantė visą gyvenimą buvo it žiežirba, atsirandanti netikėčiausiose vietose ir aplinkinius priverčianti netekti žado. Šuolis parašiutu, kelionės, kalbų mokymasis, pasiplaukiojimas su delfinais, vandenlenčių sportas, keramika – tai norų kibirėlio pildymas, kaip įvardija moteris. O kibirėlio dydis, supraskite, begalinis.

„Aš esu labai universalus žmogus, man gyvenime patinka įvairios veiklos ir nemėgstu apsistoti ties vienu dalyku. Net ir knygas mėgstu labai įvairias – tiek mokslinę literatūrą, tiek ir fantastinę. Lygiai taip pat ir su mokslais“, – pranešime žiniasklaidai teigia pašnekovė.

Aktyvus gyvenimo būdas ir nuolatinis mokymasis šiaulietei reikalingas kaip oras. Net ir karantino laikotarpis Rimantės troškulio išmokti šio to naujo nepažabojo. Moteris tikina panirusi į ispanų kalbos mokymąsi.

Rimantė pabrėžia besitikinti, kad būtent veiklios moters pavyzdys šeimoje įkvėps ir dvynes dukras: „Mano mergaitės matys, kad moteris taip pat gali viską – save realizuoti net ir turint šeimą, keisti specialybę ir nuo to būti tik laimingesnė. Jeigu moteris turi svajonių, bet jas stabdo, vaikai mato nelaimingą mamą. Geriau tegul mama visur skuba, bet jaučiasi pilnavertė.“

Troškimą išpildė Airijoje

Pasakodama apie savo gyvenimo nuotykius, Rimantė trumpam stabteli tik paklausta apie svarbiausią gyvenimo troškimą. Žinoma, čia ji lygiai taip pat nepajėgia įvardinti vieno esminio noro, mat asmeniniai ir profesiniai siekiai pašnekovei yra vienodai svarbūs.

„Norėčiau apkeliauti visas pasaulio šalis ir turėti savo saloną“, – juokiasi moteris. Rimantė teigia nemėgstanti atskirti profesijos nuo malonumo ir pabrėžia, kad ateityje norėtų dirbti būtent tokį darbą, kuris būtų ne tik finansiškai naudingas, bet ir malonus širdžiai.

Vieną įsimintiniausių troškimų būsima kosmetikė tikina įgyvendinusi šiais metais. Tai mėnesio trukmės darbinė praktika Airijoje. Rimantė be galo džiaugiasi ne tik mokslo įstaigos suteikta galimybe semtis žinių moderniausiuose grožio centruose svečioje šalyje, bet ir svajone pasinaudoti Šiaulių technologijų mokymo centro „Erasmus“ programa, kuriai nesiryžo pirmųjų studijų metu.

„Mes turėjome puikų laiką, visi labai susidraugavome. Visą mėnesį mokėmės ir praktikavomės su aukščiausio lygio specialistais“, – nespėjusiais išblėsti įspūdžiais dalijasi Rimantė.

Iš teisės – į grožio industriją

Nors aplinkinių Rimantės karjeros šuoliai stebinti neturėtų, pati gi sakosi niekada negalvojusi apie kosmetiko specialybę, nors grožio sfera esą ją ir traukė. Baigusi vidurinę mokyklą jauna moteris vedama žingeidumo rinkosi teisės bakalauro studijas. Tiesa, skyrybų ginčai ir teismų procesai moters nesužavėjo, tad ilgus metus ji save realizavo turizmo srityje. Šį posūkį pašnekovė grindžia trauka bendrauti su kuo įvairesniais žmonėmis.

Nepaisant pasisekimo karjeroje, Rimantė nėrė į naujus mokslus dar labiau ją atitolinusius nuo įgytos specialybės. Šiaulietė pasirinko naują kryptį – pusantrų metų truksiančius mokslus kosmetiko specialybei įgyti.

Pašnekovė džiaugiasi savo pasirinkimu ir tikina, kad stiprioji šių mokslų pusė yra nuolat pildomas praktinių žinių bagažas: „Tai mane labiausiai motyvuoja. Todėl turėdama galią atsukti laiką atgal, keisčiau tik vieną dalyką – įgijusi pagrindinį išsilavinimą, rinkčiausi profesinę mokyklą. Tokiu būdu baigusi mokyklą jau turėčiau specialybę, o antrąją galimą įgyti ir studijuojant aukštojoje mokykloje.“
Prakalbusi apie mokslus, Rimantė džiaugiasi esanti apsupta motyvuotų bendraminčių. Daugiau kaip pusmetį trukę mokslai Šiaulių technologijų mokymo centre leido prisiliesti prie daugelio sričių, telpančių plačiuose kosmetiko specialybės rėmuose. Paklausta, ar atrado konkrečią veiklą, kurioje norėtų plėsti ir tobulinti žinias, Rimantė nedvejoja – tai veido procedūros.

Šioje mokymosi įstaigoje kosmetiko specialybė gyvuoja jau aštuntus metus ir yra viena populiariausių. Anot Rimantės, šios specialybės stiprybė slypi dėstytojų, kurie patys praktikuoja mokomą dalyką, kompetencijose.

Niekada nesakau „ne“

Nepaisant stiprios nuojautos, kad pasirinktas naujas karjeros kelias lydės ją ilgą laiką, o įgytos žinios pravers visapusiškai, Rimantė tikina nežinanti ar ateityje nepažers dar vieno akibrokšto artimiesiems, nerdama į dar vienus mokslus.

„Niekada nesakau „ne“. Aš į savo vandenį nebespjaudau, nes ne kartą man teko jį gerti“, – juokiasi šiaulietė.

Bijantiems pradėti mokslus vyresniame amžiuje, moteris žeria argumentus, skatinančius judėti pirmyn: „Niekada nėra vėlu. Galiu priminti, kad yra ir Trečiojo amžiaus universitetas, žmonės ir tokio amžiaus būdami eina mokytis. Ir veikia tos smegenys, prisimena žmonės informaciją, kažką naujo išmoksta. Aš sakau, kad reikia nustoti ieškoti pasiteisinimų, verčiau eiti pabandyti. Juk žmonės paprastai gyvenime gailisi tų dalykų, kurių nepabandė.“
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją