1. Personalo atrankų įmonės klientas – bendrovė „Glosendas“ – aukštųjų technologijų įmonė, gaminanti produktus, kurie keliauja į viso pasaulio mokslines laboratorijas. Šiuo metu prie komandos Vilniuje kviečia prisijungti organizuotą ir atsakingą litavimo specialistą (-ę).
Atlyginimas: 2450–3300 Eur, bruto.

Darbas tinkamas ir paskutinio kurso studentams.

„Pagal keliamus reikalavimus, arba, tiksliau pasakius, – įmonės lūkesčius darbuotojui, pvz. tokius kaip „išsilavinimas elektronikos srityje privalumas; panašaus darbo patirtis elektronikos srityje (privalumas); „MS Office“ žinios (privalumas)“, galima suprasti, kad įmonė yra pasiruošusi priimti į darbą ir ne visus reikalavimus atitinkantį darbuotoją, svarbiausia, kad jis norėtų mokytis ir tobulėti“, – pastebi „CV-Online“ rinkodaros vadovė Rita Karavaitienė.

Darbo pobūdis aprašytas itin trumpai:

• Elektroninių plokščių surinkimas (litavimas) pagal brėžinius;
• Kitos pavestos užduotys.

R. Karavaitienė pastebi, kad būtų nepakenkęs detalesnis ir konkretesnis darbo pobūdžio aprašymas.
Tai, ką siūlo įmonė, vėlgi yra gan abstraktu, šabloniška:

• Puikias darbo sąlygas;
• Atsakingą ir dinamišką darbą, pažangias technologijas siūlančioje įmonėje;
• Profesionalius iššūkius;
• Šaunią komandą bei galimybę augti, mokytis ir tobulėti kartu.

2. Dar vienas personalo atrankų įmonės savo klientui vykdomos atrankos darbo pasiūlymas. Šį kartą darbui Lietuvos banko strategijos ir valdysenos departmente, sekretoriate ieškomas valdybos asistentas (-ė).
Darbas Vilniuje.

Atlyginimas: 1680–2520 Eur, neatskaičius mokesčių.
Įstaiga pristatoma išsamiai, išryškinant jos veiklos tikslus, pobūdį bei vertybes.

Darbo pasiūlyme tiek darbo pobūdis, tiek ir reikalavimai aprašyti išsamiai. Remiantis kandidatui keliamais reikalavimais, galima sakyti, kad ieškomas patyręs administratorius:

* Aukštasis universitetinis socialinių arba humanitarinių mokslų krypties išsilavinimas;
* Teisės aktų, reglamentuojančių Lietuvos banko ir kitų valstybės institucijų ir įstaigų, veiklą, išmanymas;
* Ne mažesnė kaip dvejų metų administracinio ir/arba organizacinio pobūdžio darbo patirtis;
* Raštvedybos taisyklių išmanymas;
* Etiketo ir protokolo išmanymas;
* Labai geri įgūdžiai dirbant su „MS Office“ programomis;
* Gebėjimas sklandžiai ir logiškai dėstyti mintis žodžiu ir raštu lietuvių ir anglų kalbomis;
* Patikimumas, lankstumas, atsparumas stresinėms situacijoms, ypatingai geri laiko planavimo įgūdžiai, gebėjimas efektyviai valdyti, sisteminti ir apibendrinti informaciją.

Darbdavys būsimam darbuotojui siūlo ne tik lankstų darbo laiką, bet ir akademinio bei profesinio tobulėjimo galimybes (studijos, mokymai, stažuotės ir karjera ECB ir NCB, Lietuvos banko Asmeninio augimo akademija)

„Darbo pasiūlymas – profesionalus, standartinės struktūros, optimalios apimties, darbo pobūdis suderintas su keliamais reikalavimais“, – vertina ekspertė.

3. Personalo atrankų bendrovė savo klientui – advokatų kontorų grupei „Triniti Jurex“ – šiuo metu ieško daugiau nei 3 metų panašaus darbo patirties turinčio žmonių ir kultūros personalo vadovo (-ės) (People & Culture HR Manager), kuris bus atsakingas už darbuotojų tobulėjimą, pasitenkinimo darbu didinimą, įtraukimo procedūrų kūrimą, verslo tikslus palaikančių HR strategijų įgyvendinimą, personalo poreikių prognozavimą, rizikos mažinimą, atlygio paketų struktūrizavimą, biudžetų valdymą.

Skelbimas paruoštas anglų kalba.
Darbo vieta Vilniuje.
Darbo užmokestis: 3500–4500 Eur, bruto.

Darbo pasiūlymas prasideda nuo trumpo pozicijos aprašymo, kuris padeda aiškiau suvokti darbuotojo laukiančių atsakomybių spektrą. Taip pat vienu sakiniu apibūdinamas idealaus kandidato profilis:
Idealus kandidatas turėtų turėti aukštą darbo etiką, puikius bendravimo įgūdžius, darbo teisės aktų ir žmogiškųjų išteklių praktikos išmanymą, strateginio mąstymo gebėjimus, tvirtus organizacinius įgūdžius ir puikius tarpasmeninius įgūdžius.

„Tokio tipo įžanga įtraukia ir sudomina kandidatą, teisingai ją suformulavus galima lengviau „parduoti“ poziciją“, – pastebi „CV-Online“ rinkodaros vadovė.

Toliau seka išsamus darbo pobūdžio aprašymas, atsakomybės bei reikalavimai.

Įmonės naudų kandidatui pasiūlymas gan abstraktus ir trumpas, jame vienas svarbesnių punktų - Individualus mokymų biudžetas kompetencijai kelti.

4. Grožio Akademija – Estetinės medicinos ir Estetinės chirurgijos klinikos, sujungiančios medicinines ir kosmetologines paslaugas su profesionalia gydytojų priežiūra, – ieško komandos pastiprinimo.

Darbui Kaune ieško organizuoto, gebančio planuoti laiką, gebančio sklandžiai perteikti informaciją raštu, žodžiu, energingo ir nuoseklaus klinikos administratoriaus (–ės) – registratoriaus (–ės).
Atlyginimas – 1300 Eur, neatskaičius mokesčių.

Šiame darbe reikalingos lietuvių, anglų ir rusų kalbos žinios. Administravimo ir klientų aptarnavimo sferoje tai įprastas dalykas.

„Įmonė patraukliai ir draugišku tonu pristato pareigas, darbo įmonėje specifiką, konkrečiai, trumpomis frazėmis aprašo darbo užduotis“, – apžvelgia R. Karavaitienė.

Naudingų įgūdžių skyriuje įmonė išskiria šiuos dalykus:
* B kategorijos vairuotojo pažymėjimas.
* Raštvedybos ir kitų tobulinimosi kursų pažymėjimai.
* Rekomendacijos.

Ne itin dažnas atvejis, kai darbo skelbimuose nurodoma, kad įmonė vertintų kaip privalumą, jei kandidatas pateiktų rekomendacijas. Įprastai rekomendacijos tikrinamos kandidatui keliaujant į antrą atrankos etapą arba, apskritai, kandidato tinkamumas pozicijai tikrinamas kitais būdais ir priemonėmis.

Įmonės pasiūlyme kandidatui vyruoja klišiniai, daugybėje skelbimų matomi privalumai:
* Įdomus ir atsakingas darbas augančioje įmonėje.
* Karjeros galimybės ir tobulėjimas.
* Profesionali komanda.
* Visos socialinės garantijos.
* Nuolatinis darbas.

5. Lakoniškas darbo pasiūlymas: bendrovė „Išmanūs sprendimai“ ieško išmanių namų programuotojo, kuris prisidėtų prie augančios komandos veiklos.

Darbo vieta: Kaunas.

Atlygis: 2500–3000 Eur, bruto. Papildomos naudos nenurodomos.

Skelbimą sudaro vos keli sakiniai, bet per juos sumaniai atskleidžiamos tiek darbo užduotys, tiek ir kandidatui keliami reikalavimai:

Reikalingas:
* KNX sertifikatas (jei neturite, suteiksime sąlygas išlaikyti);
* Žingeidumas, noras tobulėti.
* Darbo pobūdis
* Namų automatizavimo sistemų programavimas;
* Sistemos testavimas, diagnostika ir gedimų šalinimas;
* Dalyvavimas projektų planavime ir įgyvendinime.

„Trumpai, paprastai, aiškiai. Gan neįprasta, kad darbdavys iš kandidatų tikisi ne tik CV, bet ir motyvacinių laiškų“, – pastebi R. Karavaitienė.

***

Šis straipsnis yra specialaus „Delfi karjeros“ projekto ciklo „Populiariausi darbo skelbimai“ dalis. Ciklas skirtas atidžiau pažvelgti į darbo rinką Lietuvoje ir įvertinti, kokių darbuotojų ieškoma. Ankstesnį ciklo tekstą rasite ČIA.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją