Laimės sausainiukas

Likimo ženklų galima rasti absoliučiai bet kur, net sausainių viduje, rašo wday. Tai įrodė amerikietis Ernesto Sorzano, praturtėjęs iškart po vakarienės. Vyras užsisakė į namus kinų maisto ir šalia jo gavo dovanėlę – laimės sausainiuką.

Sausainio viduje jis aptiko skaičių kombinaciją. Ernesto nepasimetė ir sugalvojo, kaip tuos skaičius panaudoti: jis pasirinko juos per loteriją „Powerball“. Ir laimėjo aukso puodą. Amerikietis susižėrė pusę milijono dolerių. Dabar Ernesto planuoja persikelti į naują prabangų namą.

Piešinys iš blusturgio

Inžinierius Santiago Taute turi puikią kūrybinę intuiciją. 2001 metais viename Ekvadoro blusų turguje jis nusipirko piešinį, kuris buvo panašus į vaikiškus karakulius. Už šią abstrakciją jis sumokėjo vos vieną dolerį. Po dvidešimties metų Santiago savo seną pirkinį aptiko palėpėje tarp įvairiausio šlamšto. Abstrakti iliustracija sudomino jo žmoną Delią.

Dailės parodas mėgstanti moteris atsainiame piešinyje atpažino britų dailininko Lee Hadwino, kuris piešia per lunatizmo priepuolius, braižą. Sutuoktiniai nunešė piešinį ekspertizei. Jų laukė maloni staigmena: abstrakcija buvo įvertinta 10 tūkst. svarų. Tačiau Santiago ir Delia neskuba parduoti savo radinio – jie įsitikinę, kad bėgant metams, jo vertė tik didės. Sėkminga investicija, nieko neprikiši.

Linkėjimai iš praeities

Ne kiekvienas turi talentą atsidurti tinkamoje vietoje tinkamu laiku. Tačiau kartais viskas priklauso nuo atkaklumo. 64 metų Ray Pusey savo pomėgiui buvo paskyręs pusę savo gyvenimo: vairuotoju dirbantis vyras daugiau kaip 30 metų ieškojo lobių.

Ir jo pastangos atsipirko. 2020 metais po žeme jis rado pasveikinimą iš praeities – senovinę vario lydinio segę. Paaiškėjo, kad šis papuošalas yra tikra retenybė. Ekspertai nustatė, kad ši segė prieš 2 tūkst. metų buvo pagaminta vienos keltų genties vadui. Už archeologinę vertybę lobių ieškotojas gavo 55 tūkst. svarų – tiek už ją buvo pasiūlyta aukcione.

Sėkminga žvejyba

Žvejyba prasidėjo ne itin sėkmingai. Tailande tėvas ir sūnus išvyko žvejoti į Satūno provinciją, bet dėl blogų oro sąlygų nusprendė grįžti tuščiomis. Plaukdamas atgal, 24 metų Asaree Pooadas seklumoje pastebėjo keistą substanciją. Žvejai nutarė išvalyti vandenį ir išgaudė keistos medžiagos gabalus, svėrusius iš viso 7 kg. Vyrai radinio mėginius atidavė ištirti.

Vėliau paaiškėjo, kad jie rado ambros – medžiagos, kuri susidaro kašalotų virškinamajame trakte ir yra labai vertinama parfumerijoje. Vienas kilogramas ambros kainuoja – dėmesio! – 40 tūkst. dolerių. Štai ir paskaičiuokite, kiek uždirbo žvejai.

Grąža už 10 milijonų

Pandemijos metu barmenas Johnny Wrightas iš Anglijos liko be darbo. Vyras beveik visą laiką tūnojo namuose. Vienintelė jo pramoga būdavo kelionė į parduotuvę ir iš jos. Eilinį kartą apsipirkęs parduotuvėje, Johny pasiėmė grąžą ir staiga sugalvojo nusipirkti loterijos bilietą.

Britui nusišypsojo fortūna. Nugramdęs apsauginį sluoksnį jis suprato, kad dabar jo gyvenimas bus kitoks. Buvęs barmenas išvydo 100 tūkst. svarų sumą. „Turiu nesveikus kelius, bet man tai neberūpėjo, parbėgau namo kaip mokinukas“, – prisipažino J. Wrightas. Laimėtus pinigus jis leidžia pamažu: nusipirko naują automobilį ir baldus, o ateityje planuoja pakeliauti.

Atsitiktinumas degalinėje

Vos vienas posūkis teisinga linkme ir gyvenimas pasikeičia. Viena 40 metų JAV gyventoja užsuko į degalinę ir nusipirko momentinės loterijos bilietą.

Loterijos rezultatai sukėlė šoką: 500 tūkst. dolerių praturtėjusi amerikietė negalėjo patikėti, jog nesapnuoja. Laimėtus pinigus ji nusprendė išleisti naujam automobiliui: o gal degalinėje dar kartą nusišypsos sėkmė?

Netikėtas palikimas

Turbūt pats neįprasčiausias būdas praturtėti – atsitiktinai patekti į kokio nors verslininko paveldėtojų sąrašą. Taip nutinka, kai turtingi žmonės nenori palikti savo turtų giminaičiams.

Pavyzdžiui, investuotojas ir teisininkas Charlesas Millaras pasirūpino, kad pinigai, gauti pardavus jo namą, atitektų moteriai, kuri tais metais bus susilaukusi daugiausia vaikų.

Milijonierius Luisas Carlosas pasielgė dar paprasčiau: jis pasiėmė Lisabonos katalogą ir pasirinko 70 nepažįstamų asmenų, kurie pasidalys jo palikimą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją