„Laimi nuolat besimokantis“, – pranešime žiniasklaidai sako A. Kilinskienė, kuriai iššūkių pilnoje pradžioje padeda ir nuosavame versle įgytos savybės.

Mezgimas visuomet buvo mėgstamas A. Kilinskienės laisvalaikio užsiėmimas. Juo mėgautis dažniau moteris turėjo galimybę susilaukusi dukros, kai daugiau laiko praleisdavo namuose. Būtent tada pastebėjusi, kad Lietuvoje trūksta įvairovės ir kokybiškų siūlų, ėmė jų ieškoti sau, o netrukus suradusi, sumanė atidaryti parduotuvę ir padėti kitiems mezgantiems. Taip atsirado viena pirmųjų siuvimo ir mezgimo elektroninių parduotuvių šalyje. Netrukus moteris atvėrė ir dvi fizines parduotuves Vilniuje bei Kaune.

Tačiau bėgo metai ir versle Aušra ėmė jaustis pernelyg patogiai, viskas atrodė nusistovėję. „Jau kurį laiką jutau, kad nieko naujo nebeišmokstu, sukuosi tų pačių procesų rate. Dažnai skaitydavau kitų žmonių sėkmės istorijas, apie jų profesinius pokyčius ir sričių kitimą. Norėjosi ir man naujo gūsio savo gyvenime, troškau patirti naujų įspūdžių“, - pasakoja A. Kilinskienė.

Vytauto didžiojo universitete Aplinkotyros ir aplinkos apsaugos studijas baigusią A. Kilinskienę visuomet traukė tikslieji mokslai, savo konkretumu žavėjo inžinerija. Tad nenuostabu, jog ėmus darbe trūkti dinamikos, moteris ėmė dairytis į IT sektorių, kuris ja tiesiog alsuoja ir skatina būti naujovių sūkuryje, neleidžia stovėti vietoje.

Visai neseniai A. Kilinskienė pasirašė įmonės pardavimo dokumentus ir šiuo metu pradeda naują savo profesinio gyvenimo etapą IT srityje. Tačiau tam, kad galėtų pasiryžti tokiam žingsniui, Aušrai reikėjo įdėti daug pastangų. Visų pirma – įgyti naujų žinių. „Tam brendau nuosekliai - gerus porą metų intensyviai domėjausi, stebėjau rinką, lankiau ne vienus kursus. Kaip tik ieškodama naujų kursų domėjausi „TransUnion“ testuotojų akademija (TUTA) ir pamačiau savo bendravardės Aušros, buvusios TUTA dalyvės atsiliepimą. Tiesiog intuityviai nusprendžiau jai parašyti ir išgirsti atsiliepimus asmeniškai. Jų sulaukus man neliko abejonių prisijungti“, – apie sprendimą pasirinkti šią akademiją pasakojo A. Kilinskienė.

Testavimo sritis taip įtraukė Aušrą, kad nebuvo gaila jai paaukoti ilgų vakarų iki vidurnakčio, ir poilsio valandų. Mokymosi laikotarpiu Aušros diena prasidėdavo nuo darbo rankdarbių reikmenų parduotuvėje, o nuo 17 valandos laiką skirdavo kursams ir savarankiškam mokymuisi, informacijos paieškai. „Grafikas buvo labai įtemptas, bet buvau tam nusiteikusi ir buvo labai įdomu. Į akademiją atėjau neseniai baigusi kitus testavimo kursus, tad jau bazinių žinių turėjau. O pasirinkau testuotojų akademiją dėl plačios studijų programos. Patraukė ir tai, akademiją organizuoja didelė, tarptautinė įmonė, jau ne vienerius metus veikianti Lietuvoje, tad jaučiausi užtikrinta, kad gausiu kokybiškas žinias bei praktinius įgūdžius“, - pasakojo moteris.

Iš pradžių Aušrai atrodė, kad kiti besimokantys turi daugiau žinių nei ji, yra greitesni, tačiau kai ji pati įgijo žinių, šis suvokimas pasikeitė. „Sugriuvo mitas, kad IT srityje reikia ypatingo talento. Supratau, kad viską galima išmokti, jei pasiryžti. Buvo ir tokių momentų, kai gavusi užduotį, nežinodavau net nuo ko pradėti. Ir tik po daugybės valandų ateidavo nušvitimas ir tada sprendimas. Tokios akimirkos yra labiausiai asmeniškai apdovanojančios ir drąsinančios nenuleisti rankų“, - džiaugiasi nauja sritimi A. Kilinskienė.

Mokslais prasidėjęs profesijos keitimas, žinoma, pakoregavo ir įprastą šeimos gyvenimo tėkmę. Tad Aušros artimųjų ir draugų palaikymas ženkliai prisidėjo prie jos sėkmės „Esu labai dėkinga savo vyrui už besąlygišką palaikymą ir nuolatinį skatinimą imtis iššūkių. Jei ne jis, būtų kur kas sunkiau. Beje, mano draugų tarpe irgi yra žmonių, kurie svarsto imtis pokyčių, bet vis nedrįsta. Tad, galima sakyti, atlieku misiją įkvėpti kitus išdrįsti, nesvarbu kokiame gyvenimo etape esate“, - įkvepiančiai kalba moteris.

Kad ir kaip būtų, naujo profesinio kelio pradžia nėra lengva. Juk vėl būti naujoku – nėra pats maloniausias jausmas. Vis dėlto, testavimą Aušra regi kaip savo būsimą pagrindinę veiklą ir intensyviai ieško darbo, tačiau taip pat neketina sustoti toliau mokytis tam, kad suspėtų su greitai kintančia sritimi.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją