Pasirinkta profesija netraukė

Baigęs mokyklą, Tautvydas pasirinko apdailininko specialybę Telšių profesinėje mokykloje, tačiau besimokydamas suprato, kad šis amatas jo netraukia.

„Laikui bėgant supratau, kad be reikalo mokiausi šios profesijos, nes tiesiog joje nemačiau savęs, man tai nebuvo artima. Po to pradėjau lankyti fotografijos kursus, po kurių baigimo įgijau sertifikatą, tad esu sertifikuotas fotografas, – pasakojo 26 metų vaikinas, kuris po kursų įsidarbino vienoje įmonėje fotografo asistentu.

Kilo idėja kurti animuotus portretus

Tačiau visą pasaulį sukausčiusi pandemija sustabdė šią veiklą ir vaikinui teko ieškoti kitų išeičių.

„Prasidėjus pandemijai visas fotografijos skyrius buvo uždarytas, turėjau galvoti, kaip toliau gyventi. Pasidarė niūru, neviltį kėlė kaukėti žmonių veidai. Pabendravę su kolega Justinu nutarėme paversti žmonių šypsenas animaciniais portretais, nes aplinkui tvyrojo daug baimės, nerimo, depresyvių minčių. Apie verslą tuomet negalvojome, tiesiog siekėme skleisti džiaugsmą, gerą nuotaiką“, – kalbėjo telšiškis, sumąstęs animuotus portretus pardavinėti internetu.

Žinodamas, jog interneto svetainių kūrėjų darbas yra gana brangus, jaunuolis nusprendė tai padaryti pats: susirado interneto platybėse kursus, kuriuose analizavo interneto svetainių kūrimo galimybes. Po ilgų bandymų pavyko šį sau išsikeltą tikslą įgyvendinti ir, svarbiausia, kad tam nereikėjo finansinių investicijų.

„Daug laiko praleidau, kol sukūriau savo interneto svetainę, visgi ši veikla man padėjo atsikratyti slogių minčių, kurios kamavo per pandemiją“, – tvirtino animuotų portretų kūrėjas, sukūręs svetainę frippos.lt.

Sulaukė didelio žmonių susidomėjimo

Pasak jo, sunkiausia buvo įeiti į rinką nežinant, ar animuoti portretai bus paklausi paslauga. Pamatęs išaugusį užsakymų skaičių, vaikinas suprato, kad žmonėms tai kelia susidomėjimą.

„Tokio susidomėjimo tikrai nesitikėjau, tiesiog dariau, investavau savo laiką, stengiausi nepasiduoti“,– sakė Tautvydas, kuriam teko susidurti ir su skeptikais, bandančiais įpiršti savo nuomonę, kad iš šios veiklos neįmanoma užsidirbti. Tačiau toks negatyvumas jo neišgąsdino, artimųjų palaikymas bei patenkintų klientų šypsenos motyvavo nenuleisti rankų.

Telšiškis savo verslą pristatinėja įvairiose mugėse, festivaliuose. Vieni įsimintiniausių – „Comic Con Baltics“ ir „GameOn“, kurių metu jo stendas sulaukė didelio festivalių lankytojų susidomėjimo.
„Smagiausia buvo tai, kad žmonės tikrai domisi animuotais portretais, mugėje prieina, kalbina, noriai skaito lankstinukus. Žmonės užsako portretus sau, itin dažnai – dovanai“, – dalijosi savo įspūdžiais jaunuolis, kuriam kūryba yra viena didžiausių varomųjų jėgų gyvenime.