Pamišęs dėl elektros

Nors Juliaus pasirinkta studijų kryptis skamba sudėtingai, nuolat besišypsantis ir energijos kupinas vaikinas tikina, jog tai – tikras rojus tokiems kaip jis. Pats jaunuolis juokauja, kad yra kiek „pakvaišęs“ ir žvelgdamas į bet kokią transporto priemonę mato daug daugiau, nei įprastai pastebi žmogaus akis.

„Žvelgdamas į automobilį aš iš karto matau visą grožį, potencialą, mašinos projektavimą, įsivaizduoju, ką būtų galima su ja padaryti, kaip patobulinti. Labai mėgstu žaisti su elektra, esu ne kartą nusitrenkęs ir man tai patiko. Gal kai kam skamba keistai, bet kai ji pereina kūnu, apima toks jausmas, kad „vau, čia tai geras“. Ir apskritai, elektra yra be galo žavus reiškinys, kai pagalvoji, kaip elektronai „laksto“ pro skirtingas medžiagas, kaip atomai sąveikauja tarpusavyje. Man elektra yra kaip magija“, – apie didžiausią savo aistrą pasakoja Julius.

Automobiliai užima ir didelę vaikino laisvalaikio dalį. Šiuo metu Julius vairuoja 1996-ųjų „Audi A4“.

„1,8 litro variklis, benzinas. Senamadiška, bet graži mašina. Kol kas dar nieko „prichaltūrines“ šiam automobiliui nesu, bet planuoju šį tą įdomesnio. Manau, norėčiau ją padaryti arba labai išskirtinę, traukiančią akį, arba restauruoti ir gražinti jai autentišką, gamyklinį vaizdą. O šiaip, vairuoti mėgstu ir turiu prisipažinti, kad kartais viršiju greitį“, – juokiasi vaikinas.

Pamatęs gražų automobilį gali apsiverkti

Transportas ir technika Juliaus šeimoje nėra svetima sritis. Vaikino senelis užsiėmė kėbulų remontu, tėtis turi automechaniko specialybę. Tačiau tai nebuvo pagrindinis veiksnys, lėmęs Juliaus pasirinkimą mokytis.

„Nebuvau iš tų, kurie visą vaikystę praleido garaže. Manau, automobiliais labiau susižavėjau žiūrėdamas animacinius filmukus ir kino filmus, kai ekrane stebėdavau juos lekiančius. Ypač amerikietiškus – pažvelgus į senas amerikietiškas mašinas tiesiog negali nesižavėti. Pavyzdžiui, klasikinis „Mustangas“ – tiesiog lydausi į jį žvelgdamas ir akys iš džiaugsmo ašaroja“, – pasakoja Julius.

Dar mokydamasis mokykloje jis neretai leisdavo vakarus su tėčiu vis kažką remontuodamas garaže – tai ir šiandien vaikinui kelia šiltus prisiminimus. Jis sako, kad tie vakarai itin sustiprino tėvo ir sūnaus tarpusavio ryšį.

Šiandien Julius džiaugiasi, kad studijoms pasirinko būtent Šiaulius. Gimtieji Telšiai jam visai netoli, todėl grįžtant namo nereikia po kelias valandas praleisti kelyje. Gyvena Julius studentų bendrabutyje, taigi, nereikia nuomotis būsto, kas besimokančiam jaunuoliui didmiestyje finansiškai gali būti sudėtinga. Vaikinas patenkintas tiek studijų kokybe, tiek pačiu miestu ir laisvalaikio erdvėmis. Ateityje Julius norėtų sukurti nuosavą autotransporto verslą. Ir nors dar nėra nusprendęs, kokiame šalies kampelyje kurs savo ateitį, neatmeta galimybės likti ir Šiauliuose, nes perspektyvų čia mato daug.

Motociklu lakstantis informatikas

Kaip ir Julius, Vilniaus universiteto Šiaulių akademijos pirmakursis Justas ateityje taip pat nori kurti verslą ir dirbti sau. Vaikinas pasirinko programų sistemų studijas, nes buvo „tiksliukas“ – jau nuo vaikystės jam ne tik patiko, bet ir puikiai sekėsi informatika bei matematika.

Justas savo gyvenimo neįsivaizduoja be kompiuterių, tai užima ir didelę jo laisvalaiko dalį. Tiesa, jis turi ir kiek neįprastą informatikui pomėgį – motociklus.

„Mano pagrindiniai pomėgiai yra susiję su kompiuteriais. Aš mėgstu žaisti kompiuterinius žaidimus su draugais ir domiuosi naujausiomis informacinėmis technologijomis. Taip pat gražiu
oru mėgstu važinėtis motociklu“, – pasakoja Justas.

Svajoja apie nuosavą IT kompaniją

Vaikinas gimė ir užaugo Šiauliuose, todėl baigęs mokyklą net neketino palikti gimtojo miesto. Jis sako, kad savo ateitį greičiausiai taip pat kurs čia.

„Šiaulius kaip miestą gyventi jaunimui vertinu teigiamai. Šiauliai turi krepšinio ir futbolo komandas, prie kurių gali prisijungti norintis sportuoti jaunimas. Čia vyksta daug įvairių sportinių ir pramoginių renginių. Šiauliuose matau karjeros perspektyvų, nes čia yra nemažai IT kompanijų, kurioms reikalingi kompetetingi darbuotojai“, – įsitikinęs Justas.

Jaunuolis ateityje svajoja įkurti nuosavą IT kompaniją.

Darbo vietos – garantuotos

Tiek Julius, tiek Justas studijas rinkosi pagal savo interesų sritis, tačiau žvelgiant į darbo perspektyvas ateityje, vaikinai mano neprašovę pro šalį – tokių sričių specialistai Lietuvos darbo rinkoje graibstyte graibstomi ir jiems siūlomi solidūs atlyginimai.

Inžinerinės krypties ir informacinių technologijų specialistų labai trūksta tiek užsienio investuotojams, tiek vietos verslui. Vien Šiaulių ir Telšių apskričių įmonėms per trejus artimiausius metus trūks beveik 1300 inžinierių ir 480 informacinių technologijų specialistų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją