Į šou pasaulį su daina

Eimantas gimė Raseiniuose, kur kartu su juo iš lėto augo ir svajonė tapti radijo laidų vedėju. Kūrybiškumas, noras bendrauti kreipė žvilgsnį į sostinę: žavėjo pramogų industrija, kylantys vardai, o ypač – muzika. „Besimokydamas mokykloje aš paskutinius pinigus išleisdavau ne bandelėms, o pirkdavau „Naktinių personų“ kasetes. Labai žavėjausi jais ir kai vėliau susipažinau su Aru Vėberiu, pasakiau jam, kad mane kurti dainas įkvėpė jų grupė“, – pasakoja Eimantas.

Nors radijo vedėjo mikrofono išbandyti nepavyko, kūrybiškumo nepamiršo ir, kaip pats sako, visai netikėtai buvo įtrauktas į šou verslo industriją: „Vienas bičiulis man metė iššūkį – parašyti žodžius dainai, o jis sukursiąs muziką. Ėmiau ir parašiau. Ir mes, paprasti vaikai iš kaimo, nusprendėme, tą dainą įrašyti.“

Padedant draugams ji buvo įrašyta profesionalioje įrašų studijoje, o į jos žodžius dėmesį atkreipė studijos darbuotojas. Komplimentas, žinoma, buvo malonus, tačiau Eimantas to nesureikšmino ir nė neįtarė, kad jo kontaktai jau keliauja Aliui Karablikovui, kuris pakvietė Eimantą parašyti žodžius tuo metu jo prodiusuojamam atlikėjui Ozonui (buvęs Vaido Baumilos sceninis vardas).

Dainą „Kai ši muzika skamba“, kuriai muziką parašė Aleksandras Jerochinas, V. Baumila nusinešė ir išgarsino muzikiniame realybės šou „Dangus“. Vėliau vyrai kartu dirbo prie LKL himno.

Šou pasaulio įgūdžiai – kilniam tikslui

Po sėkmingo starto Eimantą atrado Saulius Urbonavičius-Samas ir pasiūlė darbą „Danguje“: realybės šou tuomet tvirtai laikėse reitingų viršūnėse, o jo dalyviai galėjo girtis miniomis dainas atmintinai mokančių gerbėjų. Čia Eimantas kūrė dainų tekstus, vertė iš užsienio kalbos, vėliau tapo antrojo „Dangaus“ nugalėtojo Justino Lapatinsko vykdomuoju prodiuseriu.

Jėgas Eimantas išbandė ir leidybinėje kompanijoje „Bomba records“. Deja, kaip sako, jį pasivijo krizė ir laikui bėgant Eimantas suprato, kad šis kelias ne(be) jam: „Televizijoje buvo didelė konkurencija, be to, pinigus uždirbti ten galėjo vadybininkas, o ne kūrybininkas. Aš nenorėjau būti vadybininku, norėjau kurti dainas, rašyti. Todėl nusprendžiau, kad man gana. Pasitraukiau.“

Atgal į mokyklą

Pasitraukęs iš šou verslo Eimantas net penkerius metus bendradarbiavo su Nacionaliniu kraujo centru ir padėjo išpopuliarinti neatlygintiną kraujo donorystę, organizavo donorystei skirtus renginius.

Tuo pat metu vyras ėmė darbuotis ir IT srityje. Konkrečios idėjos neturėjo, bet viskas prasidėjo nuo sapno: „Susapnavau, kad norėčiau savo mokyklai sukurti svetainę. Ir ta mintis mane taip užvaldė, kad susiradau direktoriaus kontaktus, susisiekiau ir pasakiau, kad reikia kažką daryti su svetaine, nes į ją baisu žiūrėti. Direktorius ir visa mokyklos bendruomenė mielai priėmė idėją ir tai buvo pirmoji mokyklai sukurta mūsų svetainė.“

Įkurtos įmonės „Cleverphant“ pradžia nebuvo lengva – prieš dešimt metų daug kas nesuprato idėjos, kodėl reikia užsiimti interneto svetainių mokykloms kūrimu. Tačiau jiems pavyko – šiandien Eimanto su komanda kurtomis svetainėmis naudojasi daugiau kaip 100 ugdymo įstaigų visoje šalyje.

Svetainė, kuriai svarbūs mokytojai

Paklaustas, kodėl pasirinko kurti svetaines tik mokykloms – juk privačiam sektoriui teikti tokias paslaugas būtų pelningiau, Eimantas sako, kad pinigai niekada nebuvo prioritetas, svarbiausia – tikslas ir rezultatai.

„Kodėl būtent mokyklos? Visų pirma, jaučiu didelę nostalgiją ir turiu daug šiltų prisiminimų iš mokyklos laikų. Antra, mano mama yra mokytoja, taigi, kaip pedagogės vaikui man visada rūpėjo mokykla ir viskas apie ją. Trečia, švietimo įstaigos – bene vienintelės biudžetinės įstaigos, kurios interneto svetainių kūrimu rūpinasi pačios, nors neturi reikalingų kompetencijų. Man atrodo, kad tai neteisinga ir tą reikia keisti. Keičiu“, – aiškina jis.

Eimanto manymu, nors investuojama nemažai laiko ir pastangų, daugumos mokyklų interneto svetainės kokybės standartų taip ir nepasiveja: jomis vis dar sunku naudotis, pasitaiko klaidų. Komandos tikslas ne tik kurti patogesnes, patrauklesnes vartotojui svetaines, bet ir užtikrinti, kad pedagogams būtų kuo paprasčiau jas administruoti: taupytų jų laiką ir nekeltų įtampos.

Eimantas sako, kad sukurti svetainę yra lengviausia dalis, tačiau daug svarbiau – mokėti tinkamai ja naudotis: „Čia kaip vairuoti automobilį – juk neužtenka tik mokėti pasukti raktelį ir užvesti variklį. Reikia ir žinoti, kaip elgtis, išvažiavus į gatvę. Taip pat ir su interneto svetainėmis: neužtenka ją turėti, reikia dar ir žinoti, ką ten daryti. Todėl mūsų tikslas ir buvo sukurti tokį įrankį, kuris padėtų prižiūrėti svetainę ilgalaikėje perspektyvoje.“
Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją