Trūko meilės sau

Tauragiškė Vilma visada gyvenime pirmiausia rūpinosi savo šeima, sutuoktiniu, vaikais. Kaip pati dabar sako – trūko meilės sau. Buvo įkūrusi drabužių verslą ir jau tada suprato, kad nori būti nepriklausoma ir dirbti sau. Nors verslas ėjosi gerai, moteris žinojo, kad tai nėra ta veikla, kuria norėtų užsiimti. Tad, kai antra dukra ūgtelėjo, nusprendė, kad metas atsiduoti savęs paieškoms.

„Išvažiavau į Norvegiją. Ten padirbdavau ir vis grįždavau – vienas mėnuo ten, du Lietuvoje. Tai dariau ieškodama savęs. Man atrodė, ten būsiu laiminga, bet nieko panašaus nenutiko“, – pasakoja pašnekovė.

Tada moteris pasinėrė į įvairius saviugdos užsiėmimus, knygas, meditacijas, jogą. Uždirbtus pinigus investuodavo į save ir tokiu būdu Lietuvoje baigė reiki mokymus – tai vienas iš alternatyvios medicinos gydymo būdų, skirtas atkurti fizinę ir psichologinę žmogaus sveikatą.

Sužinojo atsitiktinai

„Apie Ma-uri masažo techniką pirmą kartą išgirdau visai netyčia, skaitydama knygą. Pradėjau domėtis, kas tai, ir iškart užsiregistravau mokymams. Ma-uri masažo sesija – tai senosiomis Polinezijos tradicijomis ir principais paremta asmeninės galios įgijimo ir savęs gydymo sistema, dar vadinama prisilietimo menu. Masažas išsiskiria ir neįprasta technika: specialistas jį atlieka šokdamas – masažuojama dilbiais, o plaštaka užbaigia judesį.

Aš visą laiką norėjau to prisilietimo. Galvojau apie masažus, bet tų paprastų, klasikinių nenorėjau. Kai atradau Ma-uri, supratau, kad čia viskas viename – muzika, šokis, prisilietimas ir jausmas“, – sako moteris.
Veido masažas

Vilma anksčiau buvo baigusi ne vienus masažo kursus, atlikdavo įvairius klasikinius, medaus masažus. Tačiau tik susidūrusi su Ma-uri masažu, jautėsi atradusi tai, ko ilgai ieškojo. Ma-uri masažo mokymai susideda iš trijų modulių – kūno, emocinio ir dvasinio. Pirmąjį baigė Lietuvoje, antrą – Lenkijoje, trečiojo mokytis vyko į Naująją Zelandiją. Baigusi pirmąjį lygį moteris įgytas žinias ėmė taikyti artimiesiems, draugams. Jų atsiliepimai motyvavo nesustoti ir tęsti mokymus, sakė, kad ji tiesiog daranti stebuklus.

„Nors ir žinojau, kad išvažiuoti mokytis į Naująją Zelandiją yra labai brangu, bet visur tarsi degė žalia šviesa, tarsi skatino mane vykti – kai reikėjo išvažiuoti, atsirado ir tų pinigų. Kai eini sąmoningumo keliu, viskas savaime susidėlioja“, – šypsosi pašnekovė.

Įgytas žinias masažo specialistė netruko pritaikyti praktikoje – Norvegijoje surinko savo klientų ratą ir, kaip pati sako, rekomendacijos sklido iš lūpų į lūpas, neprireikė jokios reklamos. Didžioji dalis klientų buvo Norvegijoje gyvenantys lietuviai, todėl žinia apie masažo terapeutę netrukus pasklido ir Lietuvoje. Taip po truputį kūrėsi klientų ratas ir gimtinėje.
Gydomasis masažas

Atvyksta ir iš užsienio

Vis tik gyvenimas užsienyje moters netenkino, todėl Vilma grįžo į gimtąją šalį ir Tauragėje įkūrė savo masažo studiją. Vilma čia atlieka tik Ma-uri tipo masažus – viso kūno arba nugaros. Nors masažo kaina mažesnė nei taiko didmiesčiuose dirbantys kolegos, per dieną masažo terapeutė priima daugiausiai du klientus. Kaip pati sako, pragyvenimui užsidirba pakankamai, o tam, kad paslauga būtų atlikta kokybiškai – meistras turi būti pailsėjęs ir gerai jaustis.

Tačiau Vilma čia nesustoja ir toliau gilina savo žinias. Šiuo metu jau atlieka ir Mama ma-uri masažus nėščiosioms, o nuo rudens planuoja pradėti mokytis pėdų refleksologijos masažo technikos.

Masažo studijoje klientai apsilanko dėl įvairių priežasčių: juos atgena fiziniai negalavimai, traumos, įtampa, stresas, depresija. Vilma sako, kad dabar gyvenimo ritmas toks įtemptas, kad daugiau serga jauni žmonės. O masažas ypatingas tuo, kad padeda harmonizuoti kūno fizinę, emocinę ir dvasinę būklę.

„Būna, kad darant masažą žmogų užklumpa emocijos, jis pradeda verkti, pajunta, kaip valosi fizinis, emocinis ir dvasinis kūnas. Kai kurie pradeda medituoti ir sesijos metu išsprendžia vidinius rūpimus klausimus“, – sako ji.

Nors masažo studiją Tauragėje moteris atidarė būdama 55-erių, savo sprendimu sako nė minutės nedvejojusi. Kaip pati pašnekovė teigia, amžius neturi esmės, pradėti niekada nevėlu. Į Vilmos Ma-uri studiją pasimėgauti gydančiais masažais atvyksta klientai iš visos Lietuvos ir netgi užsienyje gyvenantys lietuviai. Paklausus, kokia yra jos plataus klientų rato sėkmės paslaptis, Vilma sako: „Kai atrandi save, žmonės jaučia, nereikia net reklamuotis. Linkiu visiems save rasti.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją