Išskirtiniai analitiniai gebėjimai

Be abejo, jie yra būtini. Tai ir kritinis mąstymas, duomenų analizavimas bei sugebėjimas parinkti geriausią sprendimą esant sudėtingai situacijai.

Jei esate investicijų valdymo įmonė ir ieškote tinkamo nario į savo komandą, jums reikia darbuotojo, mokančio analizuoti naujausias rinkos tendencijas, nustatyti potencialias investavimo galimybes bei žinančio, kaip uždirbti didžiausią pelną. Toks darbuotojas turėtų būti ir geras administratorius, kad parengti verslo veiklos ataskaitas bei finansines prognozes.

Puikūs bendravimo įgūdžiai

Gebėjimas efektyviai bendrauti yra itin svarbus fondų arba ryšių su investuotojais vadovams, kurie didžiąją savo darbo laiko dalį praleidžia susitikdami su klientais, tvarkydami įvairias užklausas, pristatydami savo išvadas ir rekomendacijas arba teikdami grįžtamąjį ryšį įmonės valdybos nariams.

Tai žmonės, žinantys, kaip kalbėti su investuotojais, galintys palaikyti puikius darbinius santykius ir motyvuoti kolegas. Šios savybės lemia veiksmingą komandinį darbą, glaudesnį bendradarbiavimą ir efektyvumą valdant bendrus projektus. Be to, tai padeda kurti tarpusavio pasitikėjimą ir pagarbą, sudaro sąlygas atviresnei ir kūrybiškesnei aplinkai įmonėje.

Beveik tobuli projektų vadovai

Ar kada nors girdėjote posakį „devyni amatai, dešimtas badas“? Tai tinkamiausias apibūdinimas, kad vienas žmogus negali būti tobulas visose srityse.

Projektų valdymas daugeliui gali būti tikras iššūkis, tačiau su papildomai tokią savybę turinčiais darbuotojais mes pasiryžę paneigti populiarų posakį. Nusprendus samdyti naują komandos narį įsitikinkite, ar kandidatai gali įžvelgti detales bendrame projekto kontekste, geba valdyti kelis darbus vienu metu ir efektyviai planuoti savo laiką. Tuo pačiu metu jie turi būti visada pasirengę vertinti klientų turto būklę, poreikius, riziką ir stebėti pažangą.

Požiūris į darbą

Mūsų visuomenėje jau įprasta, kad darbdaviui keliami dideli reikalavimai, o su darbu siejami nemenki lūkesčiai. Tai ne tik konkurencingas atlyginimas ir gerą savijautą užtikrinanti darbo aplinka, bet ir galimybė gauti daugiau „bonusų”, tokių kaip papildomos atostogos ar darbas iš Balio salos. Taip ir turi būti, tačiau tokio pat reiklaus požiūrio darbui tikimės ir iš savo komandos.

Turbūt paklausite, kodėl asmeninis požiūris yra toks svarbus ir kaip tai gali padėti įmonei? Dažniausiai asmeninė nuostata lemia, ar žmogus gali sąmoningai skirti daugiau laiko ir energijos darbui, kurį jis turi atlikti. Ar pasiruošęs mokytis ir siekti didesnių laimėjimų nei konkurentai ar kolegos? Ir tai dar ne viskas: asmeninis požiūris paprastai nulemia ryžtą siekti sėkmės net ir tada, kai aplinkybės verčia pasiduoti.

Šią savybę atpažinti nelengva, bet tai verta pastangų - asmeninis požiūris yra pati svarbiausia darbuotojų sėkmę lemianti sąlyga.
Andrius Barštys

Ankstesni pasiekimai

Laikoma, kad vienas iš pagrindinių darbų, kuriuos reikia atlikti renkantis tinkamą fondo ar investicijų valdytoją – tai įsigilinti į ankstesnės jo veiklos rezultatus – laimėjimus ir nesėkmes. Nors ankstesni rezultatai negarantuoja gerų pasiekimų ateityje, jie neabejotinai gali padėti susidaryti aiškesnį vaizdą.

Kita vertus, vien tuo pasikliauti nereikėtų. Ankstesni pasiekimai, kokie jie bebūtų, nėra asmens savybė, tai tik informacinė bazė papildomam profesionalumo vertinimui.

Komandos ir įmonės kultūros įtaka

Priimant svarbų sprendimą visada reikia pasitikėti savimi, pasikliauti savo gebėjimais, tačiau darbas kartu su kitų profesionalų komanda padės įvertinti situaciją žvelgiant iš skirtingų perspektyvų ir išnaudojant kiekvieno komandos nario žinias bei patirtį. O esant geram bendradarbiavimui galima efektyviau ir reikiamu laiku parengti svarbius projektus arba įgyvendinti iniciatyvas.

Komandos narių pasitikėjimas vienas kitu kuriamas esant tokiai įmonės kultūrai, kai visi darbuotojai jaučiasi įvertinti ir emociškai remiami net ir labai įtemptose situacijose. Tokia praktika dažniausiai paverčia komandinį darbą svajonių darbu.

Tad laikui bėgant pasiekti savo užsibrėžtus tikslus įmonei padės ne tik individualios kiekvieno darbuotojo pastangos ir sugebėjimai, bet ir tinkamai parinkta savo srities specialistų komanda.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją