„Mokslus universitete krimtęs ir daug atsakomybės už statomų objektų mechaninį atsparumą bei stabilumą prisiimantis inžinierius uždirba mažiau už mūrininką. Pažiūrėkite, kokiais automobiliais mūrininkai atvažiuoja į darbą ir suprasite, kokie jų atlyginimai“, – sako Inžinierių asocijacijos prezidiumo narys Saulius Bekampis ir pripažįsta, kad mūrininkų darbas yra išties sunkus.

Jo manymu, ateityje nuolat tobulėjančios technologijos turėtų padėti apsieiti be tokių fiziškai sunkių darbų. Mūro konstrukcijas ilgainiui turėtų keisti gelžbetonio konstrukcijos, kurios bus gaminamos gamyklose ir sumontuojamos tiesiog statybų aikštelėje.

„Tačiau vis dar vykdoma daug projektų, kur reikalingi mūro darbai, todėl mūrininkų trūksta ir jų įkainiai yra vieni didžiausių statybų versle. Panašiai uždirba suvirintojai ir skardininkai. Šių specialybių meistrų taip pat labai trūksta, jie sensta, o jaunimas nebeateina“, – sako verslininkas.

Ieško mūrininkų darbams Švedijoje

Peržiūrėjus darbo skelbimus internete, mūrininkams siūlomi atlyginimai svyruoja nuo 900 iki kelių tūkstančių eurų. Šiuo metu mūrininkų ieškanti Švedijoje dirbanti lietuvių įkurta įmonė „Kovenda“ patyrusiems mūrininkams yra pasiruošusi mokėti 3000-4000 eurų „į rankas“.

„Mūrininkai dažniausiai patys savarankiškai skaičiuojasi išdirbį, taigi patys turi galimybę kontroliuoti savo uždarbį. Tai neabejotinai prisideda prie vidinės motyvacijos – kas vakarą aišku, kiek per dieną uždirbta pasimatavus paprastu metru.

Mūrijimas – fiziškai sunkus, reikalaujantis itin didelio tikslumo, konstrukcinių žinių darbas. Labai sunkios medžiagos, lyginant su bet kuriomis kitomis sistemomis. Mūrininkų brigadose dirba 2-4 darbuotojai, jų susidirbimas drauge yra vienas iš efektyvumą lemiančių veiksnių“, – sako įmonės Veiklos vadovė Rita Kucinienė.

Pasak R. Kucinienės, statybų rinkoje tiek Lietuvoje, tiek Švedijoje vis mažėja specialistų, galinčių profesionaliai atlikti mūrijimo darbus, o jauni žmonės tokio darbo nebesirenka.

Nuolatiniam darbui Švedijoje įmonė ieško mūrininkų ir fasado meistrų:

Darbas Švedijoje Stokholme ir Malmėje.

Darbo sąlygos:
– Neterminuota darbo sutartis.
– Du kartus per mėnesį mokamas atlyginimas.
– Visos socialinės garantijos.
– Padės rasti gyvenamą vietą.
– Aprūpins darbo rūbais.
– Suteiks darbo įrankius.
– Nuolatinė pagalba iškilus klausimams.

Atlyginimas mūrininkams – 3000-4000 eurų (atskaičius mokesčius),
Atlyginimas patyrusiems fasadų meistrams – 2500-3500 eurų (atskaičius mokesčius)

***

Šis straipsnis yra specialaus KARJERA projekto ciklo „Ieško darbuotojų“ dalis. Jei turite įdomių darbo pasiūlymų ar prie komandos norite pakviesti prisijungti savo srities profesionalus, susisiekite: roma.macijauskaite@delfi.lt

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)