„Wizz Air“ didžiuojasi įvairovę skatinančia organizacijos kultūra – įmonėje jau dabar dirba daugiau kaip 60 tautybių specialistų, šiemet ir ateinančiais metais aviakompanija ir toliau ketina įdarbinti žmonių iš visos Europos ir už jos ribų.

Įmonė priima paraiškas iš aviacijoje jau dirbusių specialistų ir iš asmenų, kurie tokios darbo patirties dar neturi. Visiems atrinktiems kandidatams oro linijų bendrovė siūlo nemokamus 4-6 savaičių trukmės profesinius mokymus, nauji darbuotojai visą šį laikotarpį gauna mokymosi išmokas.

Įmonė siekia teikti aukštos kokybės klientų aptarnavimo paslaugas, todėl kandidatams taip pat taikoma keletas reikalavimų: į oro linijų darbuotojus gali kandidatuoti visi 18 metų amžiaus sulaukę, vidurinį išsilavinimą turintys, draugiški, klientams padėti pasiruošę asmenys. Kandidatai turi gerai kalbėti ir rašyti anglų ir, pageidautina, dar viena Centrinės arba Rytų Europos kalba. Taip pat reikalaujama, kad asmuo pasistiebęs galėtų pasiekti 210 cm aukštį, mokėtų plaukti, neturėtų tatuiruočių tose vietose, kurių neuždengia uniforma ir nebūtų teistas.

Nuolat organizuojamose įmonės karjeros dienose sėkmingai sudalyvavę kandidatai iškart sulaukia bendrovės pasiūlymo įsidarbinti, jiems nereikia keletą savaičių ar net mėnesių laukti atsakymo ar dalyvauti ilgai trunkančiame įdarbinimo procese. Paskaičiuoja, kad nuo tos dienos, kai kandidatui pasiūloma dirbti įmonėje iki pirmojo jo skrydžio praeina vos 8 savaitės, įskaitant ir mokymų bei egzaminų laikotarpį.

„Wizz Air“ įgulos nariai gauna konkurencingą atlyginimą, patogų mėnesio grafikų ir įvairių profesinio tobulėjimo galimybių, pavyzdžiui, jie gali tapti instruktoriais, klientų patirties specialistais arba prisijungę prie aviakompanijos programos „Nuo įgulos nario – iki piloto“ įgyvendinti svajonę tapti lėktuvo pilotu. Įgulos nariai, jų šeimos nariai ir draugai gali pasinaudoti nuolaidomis lėktuvų bilietams ir keliauti po pasaulį.
Įmonė aktyviai įdarbina tiek orlaivio tipo kvalifikaciją turinčius, tiek jos neturinčius pilotus, antruosius pilotus ir kadetus – daugiau informacijos apie tai rasite bendrovės pilotų įdarbinimo svetainėje.

Panašiai kaip ir lėktuvų įgulos nariams, pilotams taip pat suteikiama galimybė greitai kilti karjeros laiptais – kadetai gali persikvalifikuoti į antruosius pilotus, o šie – greitai užimti pagrindinio piloto vietą kairėje kabinos pusėje. Tobulėti norintiems pilotams taip pat suteikiama galimybė užimti keletą su skrydžio įgula susijusių pareigų. Be daugybės Wizz Air teikiamų naudų darbuotojams, pilotai gali rinktis kelti savo kvalifikaciją, o visi nauji darbuotojai mokymosi laikotarpiu gauna išmokas.

Andras Rado, „Wizz Air“ vyresnysis įgulos įdarbinimo vadovas, džiaugiasi, kad kurdama tūkstančius darbo vietų bendrovė gali kilstelėti vietos darbo rinką.

„Pastarieji dveji metai visiems buvo kupini išbandymų. Džiaugiamės, kad pamažu vėl grįžtame į įprastas vėžes, ir galime pasiūlyti daugiau darbo vietų žmonėms, norintiems tikrai įdomios ir dinamiškos karjeros.

Siekiame, kad „Wizz Air“ būtų įvairovę skatinančia organizacija, o mūsų kolegoms būtų sudarytos aiškios karjeros ir greito tobulėjimo galimybės. Su visais norinčiais siekti karjeros aviacijoje, tikimės susitikti mūsų karjeros dienose. Prižadame, kad šiuose renginiuose išsamiai supažindinsime su visomis mūsų siūlomomis galimybėmis ir vis daugiau talentingų žmonių prisijungs prie daugiakultūrės, dinamiškos ir šaunios Wizz šeimos“, – sako A. Rado.

Šiuo metu bendrovė Vilniuje ieško šių darbuotojų:

1. Dešimt lėktuvo įgulos narių.

Iš kandidatų tikimasi, kad jie:

- turi vidurinį išsilavinimą turintys,
- yra draugiški, klientams padėti pasiruošę asmenys,
- gerai kalba ir rašo anglų ir, pageidautina, dar viena Centrinės arba Rytų Europos kalba,
- pasistiebęs asmuo pasiekia 210 cm aukštį,
- moka plaukti,
- neturi tatuiruočių tose vietose, kurių neuždengia uniforma,
- nėra teistas.

Įmonė suteikia visas reikalingos darbo sąlygas bei papildomų naudų:
* konkurencingą atlyginimą,
* apkomamus mokymus,
* nemokamų bilietų bei bilietų su nuolaidomis draugams ir artimiesiems, maitinimą skrydžių metu,
* socialinį draudimą, draudimą nuo nelaimingų atsitikimų darbe,
* lankstų darbo grafiką ir galimybę dirbti be pertraukų tarp jungiamųjų skrydžių.

Lėktuvo įgulos narių bazinis atlyginimas gali sudaryti 1700 EUR, neskaičiuojant gaunamų komisinių už pardavimus skrydžio metu

2. Bendrovė visada ieško pilotų, ypač patyrusių, ir kadetų, kurie norėtų prisijungti prie „Wizz Air“ pilotų akademijos.

Šiuo metu bendrovė negarantuoja, kad pilotams galės suteikti galimybę dirbti Vilniuje, tačiau kandidatuoti galivisi, kurie norėtų ir teisiškai gali dirbti kitose bendrovės bazėse Europoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)