Investicijos paskatinti pokyčiai

„Tik ką persikėlėme į naują 500 kv. m. dydžio biurą, esantį „AeroCity Tech Valley“ aviacijos inovacijų centre, netoli Vilniaus oro uosto. Naujosios patalpos yra dar geriau pritaikytos patogiam komandos darbui, nepamirštant ir darbuotojų poilsio – turime kelias virtuvėles, poilsio ir žaidimų erdves, nemokamą sporto salę bei puikų restoraną, kuriame bus galima susitikti su kolegomis ar artimaisiais“, – sako Romas Butkevičius, „Sensus Aero“ vadovas.

Naujasis biuras yra dalis ilgai planuotos „Sensus Aero“ plėtros, kuriai postūmį davė neseniai pritraukta 2,3 mln. eurų investicija, su kuria įmonė prisijungė prie aviacijos technologijų įmones vienijančio holdingo „Digital Aero Technologies“ (DAT). Būtent todėl „Sensus Aero“ nusprendė įsikelti į „AeroCity Tech Valley“, kuriame jau dirba ne viena DAT įmonė.

„Tikime, kad būdami aviacijos įmonių klasterio dalimi galėsime lengviau bendradarbiauti su kitomis įmonėmis kurdami naujus bei tobulindami jau esamus mūsų produktus“, – sako Romas Butkevičius.

Sparčiai auganti komanda

„Sensus Aero“ teikiama moderni skaitmeninė platforma leidžia labiau automatizuoti aviacijos procesų valdymą ir operacijas bei pasižymi lankstumu, automatizavimo galimybėmis, dėmesiu naudotojų patirčiai.

Anot Romo Butkevičiaus, įmonė nuolat auga, todėl aktyviai ieško talentų, kurie galėtų prisijungti prie jų komandos.

„Dabar „Sensus Aero“ dirba daugiau nei 40 žmonių, tačiau ilgainiui planuojame padvigubinti darbuotojų skaičių. Turime didelių planų, todėl tikimės žymiai padidinti savo komandą, kad sugebėtume atliepti augančius rinkos poreikius ir turėtume pakankamai žmogiškųjų išteklių toliau plėtoti savo produktus. Planuojame ieškoti žmonių įvairioms pozicijoms – programinės įrangos inžinierių, verslo analitikų, dizainerių, pardavimų ir kt. specialistų, – aiškina Romas Butkevičius ir prideda: – Norint prisijungti prie mūsų komandos būti aviacijos specialistu tikrai nebūtina. Srities subtilybių apmokome. Svarbu techniniai sugebėjimai, užsidegimas ir noras tobulėti. Tačiau jeigu aviacijos specialistai norėtų persikvalifikuoti ir nerti į programavimo vandenis, esame pasirengę investuoti į jų karjeros pokytį. Taip pat esame atviri ir pradedantiems specialistams ar studentams.“
Jo manymu, Vilnius yra tobula vieta siekti aviacijos technologijų karjeros dėl palankios aviacijos įmonių ekosistemos, aktyvios bendruomenės bei nuolat besirandančių naujų galimybių.

Aviacijos industrijai patrauklus produktas

Romas Butkevičius dalinasi, kad nors tradiciškai aviacija yra laikoma itin griežta ir dažnai nelanksčia industrija, „Sensus Aero“ bei kiti aviacijos technologijų startuoliai į sritį įneša naujovių bei šiuolaikiškesnį požiūrį į pokyčius bei inovacijas. „Mūsų tikslas yra padėti aviacijos industrijai modernizuoti bei optimizuoti procesus pasitelkiant šiuolaikiškas technologijas.“

„Sensus Aero“ produktai skirstomi į tris ERP (įmonės išteklių planavimo) programinės įrangos kategorijas, skirtas atskiroms aviacijos verslo linijoms valdyti: „Sensus MRO“, skirtą orlaivių techninės priežiūros įmonių valdymui, antžeminio aptarnavimo verslams pritaikytą „Sensus GH“ ir degalų tiekimo valdymo platformos priedą „Sensus Fueling“. Šiuo metu sistemą sudaro 44 moduliai ir jų skaičius vis dar auga. Verslo išteklių planavimo programinė įranga leidžia planuoti, kontroliuoti ir stebėti visas kasdienes procedūras, yra greita ir ekonomiška bei, remiantis tyrimais, padidina efektyvumą iki 70%.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją