„Lietuvos įmonei skirtos investicijos yra susijusios su stipriu ir konkurencingu mūsų šalies IT sektoriumi. Sieksime užimti didesnę rinkos dalį ir pritraukti naujų talentų – artimiausių dvejų metų tikslas yra turėti ne mažiau 300 darbuotojų“, – teigia įmonės vadovė Lina Šiumetė.

Lietuvos rinkai numatytos investicijos bus skirtos bendradarbiavimo su universitetais stiprinimui ir stipendijų geriausiai besimokantiems studentams skyrimui, įmonės darbuotojų mokymams, taip pat socialinės atsakomybės projektams.

JAV kompanijoms kuriami produktai

Ketvirtadienį įmonė oficialiai atidarė biurą verslo centre K29, jame šiuo metu dirba 100 darbuotojų. Pasak kompanijos vadovės, naujai įsikūrusiai ir mažai Lietuvoje žinomai įmonei pasamdyti tokį skaičių darbuotojų buvo nemenkas iššūkis.

„Per pusantrų metų veiklos laikotarpį įmonė įsitvirtino Lietuvos rinkoje. Konkurencinė kova dėl darbuotojų Lietuvoje yra itin stipri ir vis dažniau pastebime, jog darbo vietos IT sektoriuje pasirinkimą lemia ne įmonės vardas ar siūlomos pridėtinės vertės, o įdomūs projektai.
Didžioji dalis mūsų klientų yra JAV veikiančios tarptautinės kompanijos, kurioms produktus kuria skirtinguose įmonės padaliniuose dirbantys darbuotojai. Darbas tarptautinėje komandoje su JAV rinkoje veikiančiomis įmonėmis yra vienas stipriausių mūsų konkurencinių pranašumų, padedančių pritraukti talentus“, – sako įmonės vadovė.

Finansiniai resursai darbuotojų kvalifikacijos kėlimui

Kaip teigia Lina Šiumetė, darbuotojų kaita Lietuvoje yra minimali. Vidutinis atlyginimas šių metų balandžio mėnesį viršijo 4 000 Eur.

Per pirmuosius pusantrų gyvavimo metų įmonė pasamdė daugiau nei 20 specialistų, pradedančių savo kelionę technologijų srityje, toliau aktyviai investuoja į jų ugdymą. Esamų ir būsimų darbuotojų apmokymams įmonė organizuoja nuotolinius IT programų kursus, finansinėmis stipendijomis skatina jaunuolius rinktis IT krypties studijas.

Lietuvoje veikianti įmonė yra tarptautinės kompanijos padalinys. JAV registruota kompanija taip pat turi padalinius Lenkijoje, Bulgarijoje, Rumunijoje, Moldovoje, Ukrainoje ir Baltarusijoje. Šiais metais planuojama atidaryti įmones Kosta Rikoje, Meksikoje, Portugalijoje ir Sakartvele.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)