Tapkite parduotuvės šeimininku. Ieškomas produkto savininkas. Šiuo metu galima rasti ir daugiau darbo skelbimų, kur akcentuojama savininkystė arba anglų kalba ownership. Specialistai tikina, kad tai – nauja darbo rinkos tendencija, atsiradusi po pandemijos.

Atsiliepia žmonės, kurie mėgsta dirbti vieni

Atėjus į „Narvesen“ parduotuvę akis užkliūva už skelbimo: „Tapkite „Narvesen“ parduotuvės šeimininku/e“. Tai ne skelbimas apie parduodamą turtą, o darbo pasiūlymas, kuris patraukia daugelio dėmesį. „Ir labai gerai apibūdina pačią darbo specifiką“, – prideda bendrovės „Reitan Convenience Lithuania“, valdančios parduotuvių „Narvesen“ tinklą, personalo vadovė Aušra Čepukienė.

Kodėl parduotuvė ieško šeimininko, o ne darbuotojo? A. Čepukienė pabrėžia, kad visų pirma, žmogus prekybos vietoje dirba vienas ir yra už viską atsakingas, pavyzdžiui, kada pradėti kepti bandeles, kad jos kvepėtų ir viliotų kiekvieną einantį pro šalį, sprendžia kada pasitvarkyti, kada jau laikas užsakyti prekes. Atėjusius klientus jis pasitinka lyg šeimininkas namuose. Darbuotojas kontroliuoja, prižiūri savo darbo vietą, rūpinasi, kad ji būtų jauki ir svetinga kiekvienam klientui.

„Žmogus priima daug sprendimų pats. Tai yra kitokia darbo specifika nei didžiuosiuose prekybos tinkluose, kur dirba didelės komandos, kur žmonės būna pasiskirstę atsakomybes. Pas mus svarbus šeimininkiškumo, savininkystės jausmas, kai žmogus prisiima visą atsakomybę. Savininkystės jausmas patinka ir klientams, dažnai užsukantys susidraugauja su darbuotojais. Net girdėjau sakant: ateinu lyg pas mamą“, – tikina įmonės personalo vadovė.
A. Čepukienė

Šiuo metu „Narvesen“ prekybos vietos ieško 16 šeimininkų (darbo skelbimas – žemiau) visoje Lietuvoje.

Į tokius darbo skelbimus dažniausiai atsiliepia žmonės, kurie mėgsta dirbti vieni, savarankiškai, nedidelėje erdvėje, kai niekas netrukdo ir nevadovauja kada ir ką daryti. Kartu su suteikta laisve, darbuotojai prisiima ir pilną atsakomybę.

Išryškėjo po pandemijos

Vis daugiau organizacijų Lietuvoje akcentuoja savininkystės svarbą. Organizacijų ugdymo, psichologijos ekspertė, konsultacijų bendovės „Vanagė“ vadovė Rima Vanagė tikina, kad savininkystė yra nauja tendencija, itin išryškėjusi po pandemijos atsigaunančioje darbo rinkoje.

„Savininkystės ieško ir darbdaviai, ir darbuotojai. Jos svarba išaugo dėl dabartinio viską apimančio neapibrėžtumo, kai nežinai, kada pagaliau baigsis pandemija, ar prasidės ekonomikos krizė, kada baigsis karas Ukrainoje ir kokios bus jo pasekmės. Mes nieko nežinome. Tas neapibrėžtumas verčia mus ieškoti saugumo ir jaukumo, o jį pirmiausia galima rasti šeimoje.

Man patinka posakis: didžiausia klaida – galvoti, kad tu dirbi kažkam kitam. Nesvarbu, ar dirbame samdomu darbuotoju, ar vadovu, visada dirbame sau. Sunkiu metu norisi įsikabinti į savo organizaciją, ja tikėti, pasitikėti, dalintis tomis pačiomis vertybėmis, o tam, kuo tikiu, daug lengviau atiduoti savo laiką, energiją ir jėgas. Nėra tobulų organizacijų, kaip ir nėra tobulų vaikų, bet kiekviena mama gins savo vaiką, taip ir kiekvienas lojalus darbuotojas, kuris jaučiasi svarbus, vertinamas, atsakingas, gins savo organizaciją“, – sako ekspertė.

Darbuotojai ieško prasmės

Per pastaruosius trejus metus Lietuvos darbo rinkoje labai suaktyvėjo darbuotojų kaita. Pandemijos metu žmonės turėjo laiko susivokti, ar nori grįžti į darbą, ar pasiilgo kolegų, ar sutampa jų ir organizacijos vertybės. Personalo atrankos specialistai pastebi, kad darbo ieškantiems žmonės dabar esminiu dalyku tapo darbo prasmingumas.

„Tai yra labai didelis pokytis. Dar prieš trejus metus žmonėms labiau rūpėjo atlyginimo dydis, ar mokės priedus, ką reikės dirbti. Dabar dauguma ieško organizacijų, kurios atitinka jų vertybes, jie nori jaustis kaip namie, nori atrasti savo antrąją šeimą. Juk darbe praleidžiame 70 proc. sąmoningo ne miegui skirto laiko, daugiau nei jo praleidžiame su šeima, todėl darbas turi būti kaip šeima“, – įsitikinusi R. Vanagė.

Ji pataria įmonėms daugiau akcentuoti savininkystės jausmą savo darbuotojams, nes tai yra šių laikų būtinybė.

Darbo skelbimas

„Narvesen“ ieško šeimininkų!

Siūlo:

* Atlygį: 1088 – 1600 EUR/mėn. neatskaičius mokesčių;
* Maitinimą darbo vietoje;
* Nuolaidą kavai ir maistui tinklui priklausančiuose „Narvesen“, „Lietuvos Spauda“ ir „Caffeine“;
* Lanksčias darbo valandas ir darbo grafiką;
* Praktinį apmokymą bei tolimesnį kvalifikacijos kėlimą, mokymus;
* Darbą draugiškame mažame kolektyve;
* Savarankišką darbo dienos planavimą savo prekybos vietoje;
* Vėlai vakare baigus darbą – kelionę namo.

Kviečia kandidatuoti, jei:

* Turite pozityvų požiūrį į darbą ir bendradarbiavimą;
* Esate atsakingas, sąžiningas bei atviras naujovėms;
* Esate orientuotas į klientą ir rezultatus,
* Kalbate lietuviškai;
* Turite atitinkamo darbo patirties mažmeninėje prekyboje (pranašumas).
* Tapkite prekybos vietos šeimininku ir mes Jums patikėsime
* Profesionalų mūsų klientų aptarnavimą;
* Darbą kasos aparatu, prekių likučių ir kokybės kontrolę, tvarkos ir švaros palaikymą.

Žada rasti patogiausią darbo vietą Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Panevėžyje ir Šiauliuose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją