„Valstybės skiriamos lėšos sportui kasmet didėja, todėl labai svarbu tinkamai jas administruoti, užtikrinti skaidrų, tikslingą jų panaudojimą. NSA svarbiausias uždavinys – efektyviai valdant šiuos resursus kurti sveiką ir fiziškai aktyvią visuomenę, sudaryti sąlygas atsiskleisti talentingiems mūsų sportininkams, padėti jiems pasirengti svarbiausioms tarptautinėms sporto varžyboms bei iškovoti jose medalius. Kviečiame agentūros vadovo konkurse dalyvauti nebijančius iššūkių, atsakomybės, norinčius prisidėti prie permainų Lietuvos sporte ir nestokojančius ambicijų tam“, – sako švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė.

NSA įgyvendins valstybės aukšto meistriškumo sporto ir fizinio aktyvumo politiką, čia bus sutelktos ir visos sporto finansavimo funkcijos, vienodas dėmesys bus skiriamas olimpiniam ir paralimpiniam sportui, visuomenės fiziniam aktyvumui. Agentūroje bus kuriamas Kompetencijų centras, padėsiantis sporto šakų federacijoms ir organizacijoms diegti ir stiprinti gerojo valdymo principus.

NSA vadovas(ė) turės galimybę kurti ir vystyti naują organizaciją, suburti profesionalų komandą ir kartu su ja pradėti naują etapą Lietuvos sporto valdyme bei prisidėti prie reikšmingų permainų.

Naujos agentūros vadovas(ė) bus atsakinga(s) už paskirtų valstybės biudžeto asignavimų bei kitų lėšų teisėtą, ekonomišką, efektyvų naudojimą, keliamų tikslų pasiekimą, priims su NSA veikla susijusius sprendimus, koordinuos jos bendradarbiavimą su sporto organizacijomis, savivaldybių sporto skyriais ir federacijomis.

NSA vadovas(ė) bus karjeros valstybės tarnautoja(s), tad privalo būti nepriekaištingos reputacijos. Kandidatams taip pat keliami reikalavimai turėti aukštąjį universitetinį išsilavinimą (magistro kvalifikacinį laipsnį arba baigus vientisąsias studijas įgytą magistro kvalifikacinį laipsnį) arba jam lygiavertę aukštojo mokslo kvalifikaciją, trejų metų vadovaujamo darbo patirtį, mokėti anglų kalbą B2 lygiu. Iš kandidatų tikimasi lyderystės, strateginio požiūrio, atsakomybės, gebėjimo analizuoti ir argumentuoti, komunikabilumo.

NSA vadovo(ės) atlyginimas, priklausomai nuo kompetencijų ir jo patirties, sieks nuo 2300 eurų, atskaičius mokesčius. Į vadovo pareigas bus priimama 5 metų kadencijai su galimybe ją pratęsti dar penkeriems metams.

Agentūra darbą pradės liepą, įsikurs Vilniuje (A. Goštauto g. 12). Planuojama, jog joje dirbtų 34 atitinkamų sričių profesionalų komanda. NSA išlaikymui numatoma apie 1,7 mln. eurų per metus – tai sudaro iki 3–jų procentų agentūros administruojamų lėšų.

Konkursą Vyriausybės nustatyta tvarka pagal patvirtintus ir viešai paskelbtus vertinimo metodus ir kriterijus organizuoja Valstybės tarnybos departamentas. Jis atrinks ir Švietimo, mokslo ir sporto ministerijai pateiks du geriausiai centralizuotame konkurse įvertintus pretendentus. Galutinį sprendimą dėl priėmimo į pareigas, priims ministerija.

Kandidatų prašymai dalyvauti konkurse priimami per Valstybės tarnybos valdymo informacinę sistemą iki gegužės 30 d. imtinai.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją