Trijų studentų darbas

Neseniai Instagram ir Tiktok socialinių tinklų paskyrose atsiradęs projektas „Kurinio Turimas“ sulaukė didžiulio vartotojų susidomėjimo. Vaizdo įrašuose pateikiami pagrindai, kaip sukurti norimos kokybės, dizaino turinį, kuris šiuo metu ypač populiarus ir ne tik. Dalis kuriamo turinio naudinga ne tik asmenines paskyras turintiems vartotojams, bet ir verslams ar įvairioms kitoms įstaigoms.

Projekto autoriai – trys dirbantys ir Vilnius Tech universitete kūrybines industrijas paskutiniame kurse studijuojantys studentai: Martynas Nutautas, Ugnė Gumbytė, Vilma Meškauskaitė.

„Martynas montuoja vaizdo įrašus įvairiems klientams, žaidžia krepšinį, Ugnė dirba marketingo specialiste, aš – reklamos agentūroje, taip pat esu vienos influencerės asistentė. Taigi visi aktyviai užsiimame socialiniais tinklais ir turinio kūrimu“, – sako V. Meškauskaitė.

Kūrėjai siekė sukurti projektą, kuris išspręstų kokią problemą ir edukuotų žmones. „Pastebėjome, kad Lietuvos rinkoje nėra lietuviškos informacijos apie turinio kūrimą socialiniuose tinkluose. Nėra bazinių pavyzdžių, kaip apkarpyti nuotrauką arba gražiai susidėlioti nuotraukas ir tuo pasidalinti savo socialiniuose tinkluose, nes dabar kiekvienas jau galime tapti nuomonės formuotojais“, – pasakoja.

Idėjos kūrėjai, kaip patys teigia, dalinasi turiniu, kuris bus naudinga kiekvienam, o jį išbandyti ir patiems panaudoti yra ypač lengva, sutaupo laiko, nieko nekainuoja bei leidžia dalintis kokybišku ir įdomiu turiniu savo asmeninėje paskyroje.

Nors nuo projekto pradžios praėjo tik kelios savaitės, kai kurių video peržiūros siekia per 60 tūkst., tad projektas, autorių manymu, lietuviams yra tikrai įdomus, o svarbiausia, kad visos idėjos yra pačių sukurtos.

„Aktyviai bendraujame ir su auditorija, norime, kad žmonės matytų naują turinį ir jiems patiktų. Atsakinėjame į klausimus, teiraujamės, ką dar norėtų sužinoti ir išmokti. Informacija yra aktuali visiems, kurie turi socialinius tinklus, nes mes viską parodome, paaiškiname lietuvių kalba, tad turiniu naudotis gali visi nuo 10 iki 80 metų“, – pasakoja.

Nuo vaizdo įrašo iki nemokamų programėlių

Turinyje galima rasti ne tik patarimus, kaip padaryti norimus dizainus ir pakoreguoti nuotraukas, bet ir programėles, kuriomis visa tai galima atlikti. Dar geriau, akcentuoja kūrėjai, kad jos nemokamos ir išbandytos socialinės paskyros kūrėjų: „Patys išbandėme visas programėles ir patarimus, kuriais dalinamės, tad tikimės jog kitiems tai pravers ir bus naudinga. Atsižvelgiame ir į auditorijos poreikius, tad kuriame turinį, kurio reikalauja ir pati auditorija.“

Šiandien socialiniuose tinkluose galime išvysti vis daugiau žmonių, kurie savo paskyrose dalinasi originaliu, kokybišku ir stilistišku turiniu. Jeigu to dar neturite ir nežinote nuo ko pradėti, Tiktok socialinėje paskyroje „Kurinio turimas“ rasite visus patarimus, mokymus ir informaciją, kuri padės ir pavers jūsų asmeninę paskyrą tokia, kokią turi ir žymiausi nuomonės formuotojai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją