Šių metodų sąrašas yra patikrintas praktiškai. Galbūt kai kurie iš jų primins manipuliaciją. Šiuos metodus jums gali taikyti ir kiti žmonės, tačiau kas jau žinos, tas bus ginkluotas.

1. Susitikimo pradžioje atkreipkite dėmesį į kurio nors dalyvio akių spalvą. Šios informacijos jums neprireiks (žinoma, jei neketinate kurti jam eilėraščio). Tačiau šis triukas padeda užmegzti optimalų akių kontaktą, kuris pašnekovams pademonstruos jūsų draugiškumą ir pasitikėjimą savimi.

2. Žmonės geriausiai įsimena tai, kas įvyksta dienos pradžioje ir pabaigoje, o visa, kas buvo tarp jų, lieka gana išplaukę. Todėl, tardamiesi dėl pokalbio laiko, kandidatų sąraše stenkitės būti pirmi arba paskutiniai.

3. Pokalbyje dalyvaujančių žmonių kojų padėtis gali išduoti slaptas jų emocijas. Pavyzdžiui, jei prieinate prie dviejų pažįstamų, o jie pasisuka į jus tik kūnu, išlaikydami tą pačią kojų padėtį, akivaizdu, kad jie nedega noru su jumis bendrauti. Panašią reikšmę turi ir tolyn nuo jūsų nusuktos batų nosys – tai ženklas, kad jų savininkas nori kuo greičiau išeiti.

4. Kai grupė žmonių prapliumpa kvatotis, kiekvienas asmuo instinktyviai meta žvilgsnį į tą, kuris jam atrodo simpatiškiausias. Beje, tai puikus būdas pastebėti tarnybinius romanus.

5. Jei norite gauti sąžiningą atsakymą į klausimą, o pašnekovas išsisukinėja, padarykite pauzę, kaip tai daro kvalifikuoti psichoterapeutai. Kurį laiką patylėkite, bet toliau žvelkite tam žmogui į akis. Paprastai kitas žmogus pasijunta nepatogiai ir pasistengia užpildyti tylą.

6. Jei jaučiate, kad jūsų viršininkas ketina jus užsipulti, atsisėskite visai šalia jo. Jūsų artumas numalšins jo agresiją ir padės jums išsisukti.

7. Jei prašysite žmonių nedidelių paslaugų, jie pradės jums simpatizuoti. Būtent taip veikia psichologinis mechanizmas: mes labiau vertiname tuos žmones, kuriais bent kartą pasirūpinome.

8. Per pirmąją pažintį pasistenkite įsiminti asmens vardą ir naudokite jį pokalbio metu. Tai jūsų naujajam pažįstamui paliks teigiamą įspūdį.

9. Į akis nekrentantis kitų žmonių gestų kartojimas didina tarpusavio pasitikėjimą. Svarbiausia – nepersistengti.

10. Braudamiesi per minią stenkitės žiūrėti į tarpus tarp žmonių, o ne į juos pačius. Tai paskatins žmones duoti jums kelią.

11. Pasimatymas su adrenalinu, pavyzdžiui, pasivažinėjimas amerikietiškais kalneliais, siaubo filmas ar bendras skrydis lėktuvu, stimuliuoja smegenyse esančius susijaudinimo centrus ir suartina jus su aistros objektu.

12. Stenkitės nepradėti sakinių žodžiais „Aš manau“ ir „Man atrodo“. Tokios frazės yra savaime suprantamos, tačiau sudaro nereikalingą įspūdį, kad nepasitikite savimi.

13. Geriausias būdas mokytis – mokyti pačiam. Jei sužinojote ką nors naujo arba įgijote naujų įgūdžių, pasistenkite jais pasidalyti su kitais.

14. Žmonėms yra svarbus jų pačių požiūris į save. Pabandykite išsiaiškinti, kaip kiti žmonės regi save savo pačių akimis.

15. Jei jūsų darbas yra prie stalo aptarnauti klientus, pasikabinkite už nugaros veidrodį. Tai paskatins savo eilės laukiančius žmones mažiau nuobodžiauti ir pykti.

16. Planuojate susitikti su žmogumi, kuriam norite patikti? Tuomet kuo aiškiau ir emocingiau demonstruokite, kaip džiaugiatės su juo susitikę. Kitą kartą tai paskatins jį beveik taip pat džiaugtis susitikimu su jumis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją