1. Net pirštui pakrutinti reikia valios pastangų

„Susirask mėgstamą darbą ir tau neteks dirbti nė vienos dienos gyvenime.“ Garsi Konfucijaus frazė skamba patraukliai, tačiau ne visai tinka šiuolaikiniam gyvenimui. Gyventi, užsiimant tik tuo, kas patinka, nėra taip paprasta. Pakanka pasidairyti ir supranti – žmonių, kurie pavertė pomėgį pragyvenimo šaltiniu, ne tiek jau daug. Ne todėl, kad neturime noro ar esame nepakankamai protingi – paprasčiausiai būnant dailininku, muzikantu ar sportininku neretai sunkiau užsidirbti pragyvenimui, nei esant buhalteriu ar vadybininku.

Ir vis tik norite, kad pomėgis taptų pagrindine jūsų veikla? Negaiškite laiko kitiems dalykams, nuolat lavinkitės, tobulėkite ir tapkite geriausi.

2. Pyktis visada slepia baimę

Kaip sakė Joda iš „Žvaigždžių karų“, „baimė atveria praėjimą į tamsiąją pusę. Baimė gimdo pyktį, pyktis – neapykantą, neapykanta – kančių garantas...“

Kai kenčiame, mums atrodo, kad kažkas kaltas, kokia nors aplinkybė, bet tik ne mes. Tik suvokę šią klaidą, įsisąmoniname, kad mumyse slypi pyktis. Jo šaltinis – baimė netekti to, ką mylime, nežinomybės baimė. Jei tai suprasite, įveiksite negatyvias emocijas.

3. Mūsų įpročiai – mūsų ateitis

Tai, ką darote šiandien, darysite ir rytoj. Mūsų rytojaus „aš“ – šiandienos įpročių ir kasdienių veiksmų rezultatas.

Jei savaitę laiko kasdien kartosite tą patį, pokyčių turbūt nebus. Bet jei tai darysite mėnesį, pokyčiai jau bus pastebimi. O jei veiksmas taps įpročiu ir tai darysite metus laiko ar ilgiau, nepažinsite savęs. Kartais neįvertiname mažų žingsnelių svarbos.

4. Emocijas irgi reikia lavinti

Mokomės žaisti futbolą, skambinti pianinu ir pan., bet lygiai taip reikia lavinti emocijas. Galima mokytis susitaikymo, užuojautos, atlaidumo, gerumo, lavinti humoro jausmą, empatiją, meilę ir daugybę kitokių jausmų. Galima tobulėti sulig kiekviena diena, žinoma, jei dėsime pastangų.

5. Dievu pasikliauk, bet ir pats nesnausk

Niekas mums nėra skolingas – nei tėvai, nei mylimieji neturi gyventi dėl mūsų. Savimi pasirūpinti galime tik patys, tai normalu. Puiku, jei yra žmogus, kuriuo galite pasitikėti, atsiradus sunkumams.
Bet draugai ne visada galės padėti. Nereikia primesti kitiems atsakomybės už savo problemas.

6. Svarbu pati kelionė, o ne jos tikslas

Dažnai, pasiekę tai, ko trokštame, pajuntame vidinę tuštumą. Žmogus taip sutvertas – labiau vertina kliūtis, kurias pavyko įveikti, norint kažką gauti, nei galutinį rezultatą.

Yra daug pavyzdžių – iš tiesų vertiname tik tai, ką gavome, įdėję daug pastangų, išlieję daug kraujo. Jei gausite, ko norite, apie ką svajosite? Taigi džiaukite keliu, net jei jame yra sunkumų.

7. Nepamirškime ilsėtis

Kai kam atrodo, kad darbas ir poilsis nesuderinami. Bet dažnai geriausios mintys ateina į galvą, kai būname atsipalaidavę. Poilsis mus džiugina, daro laimingesnius, vadinasi, ir produktyvesnius.
Nesvarbu, kokios jūsų pareigos, reikia mokėti atsipalaiduoti, pabendrauti su draugais ir t. t., tada pamatysite, kaip viskas ims taisytis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją