Nuobodūs žmonės, mokslininkų teigimu, dažniausiai neturi jokių interesų ir nepasižymi humoro jausmu. Maža to, jie būna linkę nuolat skųstis. Į nemalonių savybių sąrašą taip pat buvo įtrauktas ir toks iš pažiūros teigiamas bruožas kaip nešališkumas.

Pagal tyrimo rezultatus buvo nustatyta, kad žmonės vengia bendrauti su tam tikrų profesijų atstovais. Paaiškėjo, kad jie dažniausiai dirba šiose srityse:
* duomenų analizė;
* apskaita;
* mokesčiai ir draudimas;
* bankininkystė;
* valymas (namų tvarkymas).

Anot gautų duomenų, „nepopuliarūs“ yra ir tie žmonės, kurie mėgsta stebėti gyvūnus, žavisi matematika, yra atsidavę religijai, mėgsta leisti laiką prie televizoriaus ar daug miegoti.

Mokslininkai pabrėžia, kad šio tyrimo tikslas buvo ne išskirti piliečių kategorijas, iš kurių būtų galima juokauti ar šaipytis, bet išsiaiškinti, kokios profesijos ir asmeninės savybės yra stigmatizuojamos, net jei žmogus dirba tikrai naudingą darbą. Kaip elgtis su tokiu stigmatizavimu – jau kitas klausimas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją