Noras įsigilinti į visas smulkmenas

Išskirtinis daugumos žmonių bruožas – nenoras prisiimti atsakomybės už tai, kas jiems nepriklauso. Tai yra, įsigilinama ir dirbama tik su tuo, kas pažįstama, artima ir neišeina už pareigų ribų. Būtent toks elgesio modelis veda į stagnaciją – ne tik akiračio darbe, bet ir apskritai asmenybės. Poreikis sužinoti kažką naujo, nebijojimas prisiimti naujų darbų, noras įsigilinti į proceso detales – visa tai suteikia žmogui galimybę įsigilinti, tapti kompetentingesniu, o tuo pačiu – vertingu darbuotoju, bet kokiam darbdaviui patraukliu profesionalu.

Mokėjimas prisiimti atsakomybę

Atsakomybės už rezultatą baimė yra objektyvi, būtent dėl to ne kiekvienas nori prisiimti atsakomybę. Su kuo norėtumėte turėti reikalų? Su tuo, kas pažada ir nepadaro, ar su tuo, kuris vykdo pažadus? Kas užbaigs darbą ar, pirmai progai pasitaikius, suskubs permesti atsakomybę kitiems ir ieškoti kaltų? Tik tų žmonių, kurie turi ryžto, prisiima atsakomybę už savo žodžius ir veiksmus, aiškia kryptimi eina užsibrėžto tikslo link, laukia sėkmė.

Atkaklumas

Ir ryžtingumas. Neturintis tikslo žmogus trypčioja vietoje. O jeigu kryptis pasirinkta ir yra noras eiti pirmyn, tada visos aplinkybės ir kliūtys kelyje pasitelkiami kaip instrumentai siekti tam, kas sumanyta. O čia svarbiausi pagalbininkai bus atkaklumas, ketinimų tvirtumas, principingumas, nekeičiami sprendimai ir tikėjimas savimi.

Noras tobulėti

Naujų žinių siekis skatina domėtis ir išmanyti naujausias technologijas ir pan. Jūs visada būsite pageidaujamas, nes domitės savo srities naujovėmis, vadinasi, visada esate puikios parengties. Svarbu lavinti ne tik darbo įgūdžius, bet ir asmenines savybes, nes nuo paties žmogaus priklauso jo sėkmė bet kokioje srityje. Nemokėjimas komunikuoti su žmonėms gali sugadinti net sėkmingiausią ir pelningiausią verslą.

Mokėjimas pripažinti klaidas, nebijojimas nesėkmių

Klaidų niekur neįmanoma išvengti, bet čia svarbu ne tiek nesėkmė, kiek tai, kokią reakciją ji sukelia žmogui. Po kritimo vieni atsikelia ir eina toliau, kiti nusprendžia daugiau nerizikuoti ir meta, ką pradėję. Čia viskas priklauso nuo jūsų. Kokį kelią pasirinksite – pasimokyti, apgalvoti klaidas ir vėl bandyti? Ar pasiduoti ir visam laikui išeiti iš žaidimo?

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją