Pasak Giedriaus Rimkaus, įmonės programavimo skyriaus vadovo, šia iniciatyva siekiama gabius technologijų specialistus supažindinti su programavimo galimybėmis perspektyvioje elektroninės prekybos srityje ir suteikti galimybę įgūdžius panaudoti tęsiant karjerą įmonėje.

„Nuo pat akademijos pradžios siekėme, kad žmonės įgautų ne tik teorinių žinių, bet kur kas svarbiau – praktikos el. parduotuves valdančios įmonės veikloje. Specialistai dirba su e-komercijos sprendimais, gerinančiais klientų patirtį internetinėje erdvėje bei platformomis, kuriose naršo realūs pirkėjai. Taip pat siekėme, kad specialistai nuo pirmųjų dienų įsilietų ir į komandinį darbą – prisidėtų prie visos IT komandos darbo savo idėjomis ir pasiūlymais“, – sako G. Rimkus.

Elektroninės komercijos srityje specializacijos siekiančių darbuotojų trūkumas Lietuvoje yra itin ryškus. Aukštosios mokyklos jų paruošia per mažai ir be reikalingų praktinių įgūdžių – galimybės laisvai dirbti su tokiomis programavimo kalbomis kaip „Ruby“, „PHP“, „Swift“ ar „Kotlin“.

Imtis iniciatyvos įsteigti Elektroninės komercijos programavimo akademiją paskatino patyrusių programavimo specialistų trūkumas. Akademija paskatino IT talentus peržengti ribas, kurios trukdo pradėti karjerą iki šiol nišine laikomoje el. prekybos srityje.

Individualus dėmesys spartesniam tobulėjimui

El. komercijos programavimo akademijoje mokėsi 6 specialistai. Pasak akademiją baigusio ir šiandien toliau karjerą įmonėje tęsiančio Roko Vaitkevičiaus, didelę reikšmę sparčiam tobulėjimui turėjo individualus mentorių dėmesys.

„Labai svarbu buvo tai, kad būdami akademijoje turėjome galimybę dirbti su skirtingais mentoriais, kurie skirdavo laiko padėti, paaiškinti, jeigu kildavo klausimų. Kiekvienas mentorius iš skirtingo kampo žiūri į iššūkius, o tai leidžia susipažinti su įvairiais sprendimo būdais, apie kuriuos pats galbūt net nepagalvotum“, – pasakoja R. Vaitkevičius.

Tapti akademijos dalyviu jį paskatino įmonės atvirumas ir vizija, kaip tobulinti asmeninius įgūdžius, kad tai atneštų abipusę naudą. Akademijai pasibaigus, jam buvo leista pasirinkti, su kuriuo projektu specialistas norėtų dirbti ir į kokias programavimo sritis fokusuotis.

Pirmieji žingsniai į IT pasaulį

Akademijoje savo jėgas išmėginti pasiryžę studentai – iš gana skirtingų sričių. Tarp praktikantų pateko ne vien informatikos žinių turintys studentai, bet ir teisę ar biochemiją studijavę žmonės.
Justė Bartkuvienė, akademiją baigusi absolventė, pasakoja, kad šis sprendimas tapo pirmuoju jos žingsniu į IT pasaulį, atvėrusiu galimybes, kurios pranoko jos lūkesčius.

„Po daugiau nei dešimtmečio darbinės patirties nevyriausybiniame sektoriuje buvau priėmusi sprendimą keisti karjeros kryptį ir, baigusi kursus, ieškojau programuotojos darbo. Dalyvavimas programavimo akademijoje man suteikė galimybę ne tik žengti pirmąjį žingsnį savo tikslo link, bet ir mokytis bei dirbti vienoje iš lyderiaujančių elektroninės prekybos įmonių Baltijos šalyse“, – sako J. Bartkuvienė.

Idėjos, kurios pasiteisina

El. komercijos srityje besispecializuojantys programuotojai padeda spręsti labai svarbius verslo iššūkius. Kaip ir visiems el. prekybos kanalams, kurie pritraukia didelį klientų srautą, svarbiausia užduotis – užtikrinti, kad vartotojo patirtis naršant el. parduotuvėje būtų sklandi. Todėl labai svarbu ne tik gerai paruošti specialistus, bet ir jų įsitraukimas.

Pasak G. Rimkaus, el. komercijos programavimo akademijos iniciatyva pasiteisino tiek absolventams, tiek įmonės IT komandai, todėl neatmetama galimybė ir toliau tęsti akademijos veiklą.

„Visi akademijos absolventai buvo skirtingi, tačiau juos vienijo motyvacija mokytis ir augti bei rodoma pažanga. Ši patirtis buvo labai naudinga, todėl planuojame ją kartoti ateityje. Elektroninė prekyba yra viena iš perspektyviausių sričių, kuri dar nepasiekė viso savo potencialo, todėl tikrai augs. Specializacija šioje srityje bus didelis privalumas, o mums tai – galimybė patiems paruošti aukštos kvalifikacijos, mūsų verslo specifiką išmanančius darbuotojus“, – sako G. Rimkus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją