Į Lietuvą 35-erių moteris prieš maždaug dvi savaites atvyko paskui vyrą, kuris Šiauliuose dirba nuo praėjusių metų pabaigos. Kadangi jis ten nerado tinkamos vietos apsigyventi, teko ieškoti buto aplinkinėse gyvenvietėse. Štai taip vyras įsikūrė Panevėžyje, o prasidėjus karui Ukrainoje, čia atvyko ir likę šeimos nariai – žmona Tania su dviem – 10-ies ir 15-os metų vaikais.

Dirbti pasisiūlė pati

Pasak „Egoisto Barber Shop“ vadovo Audriaus Pociaus, Tania pati kreipėsi į juos dėl darbo.

„Pasisekė, kad ji mus rado. Tania paskambino, nes ieškojo darbo. Buvo ką tik atvykusi į Lietuvą. Jos amatas – barzdaskutė. Taigi, ji perėjo per paprastas kirpyklas, šios ir nurodė kreiptis į mus. Ji tai ir padarė“, – pasakoja apie ukrainietės atsiradimą kolektyve.

Vadovas labai džiaugiasi, kad Tania profesionalė, todėl nereikėjo mokymų.

„Šio amato žmonių – labai mažai, ypač Panevėžyje. Dažniausiai mes patys turime kirpėjus apmokyti. Taip pat pasisekė, kad turėjome laisvą vietą barberiui, o ji tą vietą ir užėmė“, – kalbėjo A. Pocius.

Iš aplinkinių jis jau sulaukė gerų atsiliepimų bei pagyrų įdarbinus karo pabėgėlę. „Panevėžiui tikrai reikia užsieniečių. Kas jau išbandė Tanios paslaugas – visi liko patenkinti. Ji labai kruopšti ir yra geras žmogus. Su klientais bendrauja rusų ir anglų kalbomis“, – sakė jis.
„Egoisto Barber Shop“ kolektyvas

Iš naujo ieškojo savęs

Lietuvoje Tania – pirmą kartą. Tačiau pirmas jos įspūdis – geras.

„Įspūdis – pozityvus. Visi labai gražiai priėmė. Pirmoji sutikta lietuvė – buto šeimininkė. Ji mus priėmė labai šiltai ir draugiškai. Na, o kas susiję su dabartine aplinką – viskas gražu ir nuostabu“, – pasakojo naujoji barberė.

Barzdos stiliste ir vyrų kirpėja Tania dirba dar tik dvejus metus. „Jei skaičiuotume kartu su mokslais ir praktika, darbo patirtis būtų jau virš trijų metų. Iki tol dirbau pardavimų srityje, tačiau jaučiau, kad tai ne man, tad ėmiau ieškoti savęs. Didysis lūžis įvyko sulaukus 30-ies metų, kai suvokiau, kad reikia kažką keisti gyvenime. Tada atsitiktinai pamačiau skelbimą apie barberių mokymus ir susidomėjau. Vaikystėje tikrai negalvojau, kad būsiu vyrų kirpėja“, – juokėsi Tania.

Pasiteiravus, kodėl karjeros pradžioje nusprendė kirpti būtent vyrus, moteris tikina, kad dirbdama su vyrais jaučiasi komfortiškiau ir jaukiau.

Su artimaisiais susisiekia kasdien

Šeima pabėgo iš Voločysko miesto, kuriame gyvena apie 20 tūkst. gyventojų.

„Dabar ten kol kas ramu. Miestas nepuolamas. Tačiau kai mes ten buvome, jau kaukdavo sirenos dėl oro pavojaus. Šalia, kituose miestuose, jau vyko įvairūs susirėmimai. Buvo apšaudytas oro uostas, karinė bazė, kurie – netoli mūsų gyvenamosios vietos“, – aiškino Tania.

„Pasiėmiau visus savo įrankius iš Ukrainos ir atkeliavau čia, žinodama, kad dirbsiu barbere ir ne kuo kitu“, – apie įsidarbinimą Lietuvoje kalbėjo ji.

Kiti jos artimieji liko Ukrainoje. Su jais moteris susiskambina kasdien, net po kelis kartus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją