„SoHo Dragon“ kompanija, teikianti plataus spektro programinės įrangos gamintojų „Microsoft“ ir „Murex“ bei debesijos inžinerinių sprendimų paslaugas ir siūlanti techninį aptarnavimą, Vilniuje atidarė antrąjį biurą Lietuvoje.

Filialas Kaune per metus stipriai išaugo ir parodė išskirtinius veiklos ir darbo kokybės rezultatus. Su dviejų asmenų komanda startavusiame Lietuvos padalinyje šiandien dirba 22 specialistai, tačiau šis skaičius auga kone kas savaitę. „Klientų IT infrastruktūros gerinimas, reiklumas kokybei ir duomenų apsaugai bei pasitikėjimas „SoHo Dragon Lietuva“ kompetencija atveria duris naujiems darbuotojams. Vien šiuo metu esame pasiruošę svetingai pasitikti per 10 naujų žmonių – jų jau laukia vieta biure, visa būtina darbo įranga ir žinoma, įsikūrimo dovanos“, – pasakoja Lietuvos padalinio vadovas Vytenis Jasikevičius.

„Pagrindinis Lietuvos padalinio klientas – Japonijos megabankas „Mizuho“. Jam reikia tokių drakonų kaip Lietuvos IT specialistai, o naujasis biuras sostinėje padės plėsti profesionalų komandą ir įsitvirtinti šiame regione“, – sako generalinis „SoHo Dragon“ direktorius Peteris Wardas. Lietuvoje negirdėta, o Volstryte gerbiama kompanija, jau penkerius metus įtraukiama į prestižiškiausią sėkmingiausių JAV privačių įmonių sąrašą „Inc. 5000“. Niujorko Metropoliteno regiono „Inc. 5000“ sąraše įmonė yra 70-oje vietoje.

Išskirtiniams talentams – išskirtinis vertinimas

Auksinio „Microsoft“ partnerio statusą turinčios kompanijos technologinę pažangą užtikrina vertingiausi „Microsoft“ profesionalai ir sertifikuoti specialistai.

„SoHo Dragon“ šūkis – „išskirtiniai talentai išskirtinai dirba“ (angl. Outstanding talent produces outstanding work), taigi atrankos procesas itin nuodugnus. „Atsakingai žiūrime į pažadus klientams, todėl atrankas vykdome ypač skrupulingai. Nenuostabu, kad naujai prisijungusieji pagrįstai pateisina lūkesčius, – sako V. Jasikevičius ir priduria: – ne mažiau svarbios ir žmogiškosios kandidato savybės. Mūsų vertybinis pagrindas turi sutapti, tik taip pasieksime bendrą tikslą.“

Kauno biuro atidarymą 2020 m. lydėjo karantino pradžia, tad natūraliai susiklostė nuotolinio darbo kultūra. „Darbuotojams suteikėme galimybę įsikurti namų biurus, bendravome virtualiai. Įmonės darbuotojai – brandūs ir atsakingi žmonės. Esu įsitikinęs, kad laikas praleistas su šeima ir laisvalaikio pomėgiai yra neatsiejami nuo geros darbuotojų emocinės būklės, todėl nesikišu į kolegų laiko planavimą, bet tarpusavio pagarba lemia užduočių atlikimą laiku ir be klaidų“, – didžiuodamasis savo komanda sako V. Jasikevičius.

Šiuo metu kompanijos būstinėse JAV, Didžiojoje Britanijoje, Indijoje ir Lietuvoje dirba virš 120 IT srities profesionalų. „Tai išskirtiniai rinkos talentai, – sako kompanijos įkūrėjas, operacijų vadovas Jimas Blottmanas, – dėmesys ir jų poreikių įsiklausymas yra vienas svarbiausių mūsų prioritetų. Didžiuojamės savo darbuotojams galėdami pasiūlyti lankstų darbo grafiką ir žymiai didesnį atlyginimą“. Lietuvoje – tai apie 5000 eurų per mėnesį siekianti suma.

„Darbas su laimingais profesionalais nenuvilia. Be abejo, klientai lieka patenkinti, jų ratas plečiasi“, – džiaugiasi V. Jasikevičius.

Kompanijos lyderių asmenybės atsiskleidžia darbo aplinkoje

„Karinė patirtis padarė didelę įtaką vedant kompaniją į priekį“, – sako Persijos įlankos karo veteranas J. Blottmanas. „Karo laivyne supratau pagarbos, sąžiningumo ir atsakomybės už kitą svarbą. Paspausti ranką ir tesėti pažadą, įkvėpti ir motyvuoti kolegas, būti laiku ir vietoje – tai taisyklės, kuriomis kasdien šventai vadovaujuosi“, – pasakoja J. Blottmanas, „SoHo Dragon“ įkūręs 2010 metais.

Buvęs Kauno „Žalgirio“ ir kitų Lietuvos krepšinio lygos klubų žaidėjas, kompanijos padalinio Lietuvoje direktorius V. Jasikevičius, baigęs verslo studijas Lietuvoje ir JAV, grįžo į Lietuvą ir dar dešimtmetį tęsė krepšininko karjerą. „Žaisti sekėsi neblogai, tačiau aikštelę norėjau pakeisti biuru ir Valstijose išmoktas pamokas pritaikyti versle Lietuvoje. Tarpininkaujant Baltijos Amerikos prekybos rūmams susipažinau su Jimu. Labai vertinu jo pasitikėjimą manimi ir lietuviais specialistais“, – pasakoja Lietuvos padalinio vadovas.

Buvęs krepšininkas sako, kad sportininko patirtis vadovaujant informacinių technologijų įmonei padeda buriant ir išlaikant stiprią komandą. „Betarpiškas pasitikėjimas vienas kitu krepšinio aikštelėje, draugo stiprybių išryškinimas ir silpnųjų pusių maskavimas – tiesus kelias į pergalę. Tai puiki analogija, kurią galima pritaikyti įmonės komandai. Dirbame petys į petį, pasikliaudami ir padėdami vienas kitam. Komanda susižaidusi, žino, kada perduoti kamuolį, kada įkirsti į baudos aikštelę. Net jei ta aikštelė yra biuras“, – juokauja V. Jasikevičius.

„SoHo Dragon“ kompanijos pavadinimas lietuvio ausiai gali skambėti neįprastai, tačiau vietinis niujorkietis greitai iškuoduoja kompanijos žinutę. SoHo yra Hiustono gatvės pietų Volstryto rajone, garsėjančiame kūrybinėmis ir pažangiomis įmonėmis, trumpinys. Šioje kaimynystėje ir įsikūręs sudėtingas technologijas diegiantis drakonas.

„SoHo Dragon“ šiuo metu ieško šių darbuotojų

Įmonė Lietuvos IT talentams suteikia lanksčias bei pasitikėjimu grįstas darbo sąlygas bei profesinį tobulėjimą. Siūlo 3000-5000 eur neto atlyginimą priklausomai nuo kompetencijos ir turimos profesinės patirties.

1. Scrum master’io, turinčio (-ios) kvalifikaciją patvirtinančius sertifikatus, darbo su Scaled Agile sistema patirtį, stiprius projektų valdymo, bendradarbiavimo ir derybų įgūdžius, dirbusio (-ios) finansų ar bankininkystės srityje.

2. Analitiškai mąstančio (-ios) ETL duomenų inžinieriaus (-ės), turinčio (-ios) SQL rašymo įgūdžius pažengusiojo lygiu, išmanančio (-ią) skriptų kalbas (Python ir pan.), suprantančio (-ios) ELT/ETL logiką bei naudojamus įrankius. Darbo su Azure patirtis laikoma privalumu.

3. Aukštos kompetencijos Power BI programuotojo, turinčio (-ios) daugiau nei 3 metų patirtį su Power BI technologijomis, Power BI MDX, CI/CD, DAX, SQL žinias pažengusiojo lygiu.

4. JAVA programuotojo (-os), turinčio (-ios) 5-ių ir daugiau metų darbo patirtį su JAVA technologijomis, objektiniu programavimu ir kuriant back-end ir front-end aplikacijas.

5. UI programuotojo, turinčio (-ios) daugiau nei 5 metų WEB UI kūrimo patirtį, gilias JavaScript/Typescript, CSS, HTML žinias, darbo su REACT įrankiais ir su UI dizainu patirtį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)