Dvaras lankomas ištisus metus

500 metų istoriją menantis Ilzenbergo dvaras Rokiškio rajone – vienintelis Baltijos šalyse pilnai atkurtas, ūkininkaujantis ir tęsiantis natūralios žemdirbystės tradicijas. Ūkis apima daugiau kaip 500 ha dirbamų laukų ir ganyklų. Čia išvystyta ūkio infrastruktūra – pastatyta net 20 įvairiausios paskirties ūkinių statinių.

Veikia 8 gamybos cechai: pieninė, mėsos cechas, universali maisto gamybos virtuvė, pakavimo cechas su sandėliais, rūkykla, birių produktų pakavimo cechas, medaus cechas. Per 100 skirtingų maisto produktų gaminami laikantis krašto tradicijų. 2019 m. įveistas vienas didžiausių Lietuvos vynuogynų.

Ne tik pats dvaras, bet ir ūkis atviras lankymui visus metus: čia galima vaikščioti ir stebėti, kaip veikia natūralios žemdirbystės procesai, kur organizuojama natūralaus maisto gamyba. Dvaras įsikūręs šalia Ilgio ežero, jį supa parkas-muziejus, be to, tilteliu galima patekti į ežere esančią Meilės salą.
Skaičiuojama, kad netoli Latvijos sienos Rokiškio rajone esančiame dvare per vasarą aptarnaujama apie 25 tūkst. lankytojų, neskaičiuojant užsakomųjų renginių ar vaikų stovyklų.

Dirba specialistai ir iš kitų miestų

„Čia, Ilzenberge, kur yra ne tik dvaras, bet ir ūkis, kur kas mažiau didmiesčio bacilų, – pasakoja sako „Ilzenbergo dvaro“ savininkas Vaidas Barakauskas, – Ilzenbergo dvare ir ūkyje dirba specialistai
ne tik iš aplinkinių vietovių, bet ir Naujosios Akmenės, Kauno ir Vilniaus“.

Prieš keletą metų dirbti Ilzenberge panoro ir kelios iš užsienio grįžusios šeimos.

Ilzenbergo dvarui šiuo metu ieškoma dviejų restoranų veiklos operatoriaus.

„Ieškome partnerių, mylinčių maistą ir gebančių valdyti 2 restoranus vasaros sezonų metu bei ruošti maistą renginiams ar seminarams. Restoranai dirbtų penktadienį – sekmadienį. Didelių investicijų tikrai nereiks – virtuvės įranga yra, tad reikia tik noro ir gebėjimo dirbti bei aptarnauti virš 25 tūkst. lankytojų kiekvienais metais. Tikimasi, kad šį sezoną apyvarta turėtų siekti 150 tūkst. eurų neskaitant didžiųjų renginių“, – sakė savininkas V. Barakauskas.

Naujajai komandai apšilus, Ilzenberge bus siūloma ir dar labiau įleisti šaknis – jau dabar dairomasi, kas valdys ir naujai statomą viešbutį.

Pasak V. Barakausko, per COVID-19 pandemiją nemažai verslo atstovų atsidūrė ties finansine bedugne, todėl gali atsirasti norinčių paspausti „Restart“ mygtuką, bei pradėti veiklą naujoje vietoje. Be to, pati darbo vieta prie Ilgio bei Apvalso ežerų, atsiremiančių į smėlėtus paplūdimius, yra romantiška.

Ilzenbergo ūkio įmonė jau pasiruošusi darbymečiui, tad ieško ir kitų darbuotojų.

Šiuo metu Ilzenbergo dvaras ieško šių darbuotojų:

1. Buhalteris - apskaitininkas (-ė)

Darbo pobūdis

* Įmonės buhalterinės apskaitos vykdymas ir kontrolė.
* Gaunamų dokumentų suvedimas į apskaitos sistemą.
* Banko ir kasos operacijų vykdymas.
* Darbo užmokesčio apskaičiavimas, tabelių pildymas.
* Vadovų konsultavimas, pasiūlymų teikimas dėl efektyvių ir inovatyvių apskaitos sprendimų.

Reikalavimai darbuotojui: aukštasis/aukštesnysis išsilavinimas; sugebėjimas dirbti savarankiškai, mąstyti analitiškai, priimti nepopuliarius sprendimus; turėti sėkmingą ne mažiau kaip 3 metų buhalterio darbo patirtį; mąstyti sistemiškai – matyti ne tik buhalterinius procesus, bet ir kaip vienas ar kitas sprendimas įtakos verslą, finansines ataskaitas bei kolegų darbą.

Darbo patirtis dirbant Navision ir/ar Euroskaita/Rivilė programomis būtų privalumas. Nepriekaištinga reputacija dirbant buhalterio pozicijoje.

Įmonė siūlo: atsakingą darbą stabilioje bendrovėje,priklausančiai stambiai įmonių grupei; kelionės kompensavimo galimybę arba galimybę atvykti su kolegomis iš aplinkinių rajonų.

Atlyginimas: 1450-2000 €/mėn. neatskaičius mokesčių (atlygis priklausomai nuo kompetencijos ir darbo patirties) bei priedus, priklausančius nuo rezultatų.

2. Turizmo vadybininkas (-ė)

Darbo pobūdis:

* užsakymų (turistinių ekskursijų, degustacijų, edukacijų ,maitinimo paslaugų) planavimas ir koordinavimas;
* ekskursijų kokybiško atlikimo užtikrinimas;
* bendrovės partnerių - gidų darbo laiko planavimas;
* bendradarbiaujant su maitinimo paslaugas teikiančia bendrove aukščiausios kokybės maitinimo paslaugų užtikrinimas;
* atsiskaitymų kontrolė (sąskaitų suderinimas);
* pagalba pardavimo ir marketingo vadovei.

Reikalavimai darbuotojui: darbo patirtis klientų aptarnavimo srityje; laiko planavimo įgūdžiai; geri darbo kompiuteriu įgūdžiai; darbo patirtis turizmo srityje būtų didelis privalumas; kalbų mokėjimas būtų privalumas.

Įmonė siūlo: kūrybišką darbo poziciją nuolat augančioje bendrovėje, galimybę įgyti naujų žinių ir siekti karjeros.

Atlyginimas: 900-1300 €/mėn. neatskaičius mokesčių (priklauso nuo kandidato kompetencijos bei darbo patirties).

3. Mechanizatorius

Darbo pobūdis:

* darbas su žemės ūkio technika;
* žemės ūkio darbai: arimas, sėja, derliaus nuėmimas;
* žemės ūkio technikos gedimų diagnozavimas, remonto darbai.

Reikalavimai darbuotojui: analogiško darbo patirtis; patirtis žemės ūkio darbuose; patikimumas, atsakingumas.

Įmonė siūlo: galimybę įdarbinti šeimos narius, pagalbą įsikuriant netoli Ilzenbergo Dvaro. Esant poreikiui suteikiame nemokamai pilną apgyvendinimą. Visos socialinės garantijos.

Atlyginimas: 1600-3100 €/mėn. neatskaičius mokesčių ir priedai, priklausantys nuo atliekamų darbų ir rezultatų. Atlyginimas priklauso nuo sezoniškumo ir darbo pobūdžio.

4. Taip pat Ilzenbergo dvaras ieško partnerių – restoranų veiklos operatoriaus 2022-2025 metų sezonams

Darbo pobūdis:

* Ieško bendraminčių (šeimos, specialistų, verslo atstovų komandos), kuriems būtų įdomu tapti dvare veikiančių restoranų (lauko grill restoranas ir vidaus restorana) ir papildomų užsakomųjų renginių maitinimo veiklos operatoriumi.
* Suteikia įrengtas restoranų patalpas su baldais bei naujausią virtuvės įrangą.
* Darbas sezono metu (ankstesnis grafikas buvo gegužės pabaiga - spalio vidurys) penktadieniais – sekmadieniais.

Reikalavimai darbuotojui: sugebėjimas ir noras sėkmingai vystyti Ilzenbergo Dvaro 2 restoranų veiklą, noras ir galimybė sukurti inovatyvią ir efektyviai dirbančią komandą ir tapti bendro unikalaus verslo partneriais. Sėkmingo restoranų veiklos vystymo patirtis, žinios ir sėkminga patirtis vystant viešojo maitinimo/renginių organizavimo sektoriaus projektus.

Įmonė siūlo: galimybę turėti perspektyvų verslą, savarankiško verslo ir savirealizacijos galimybę.
Numatomos sezono pajamos 110000-150000 eurų per sezoną. Galimas ir vaikų stovyklos maitinimas; koncertų aptarnavimas .

Atlyginimas: 20000-40000 €/mėn. neatskaičius mokesčių

***

Šis straipsnis yra specialaus KARJERA projekto ciklo „Ieško darbuotojų“ dalis. Jei turite įdomių darbo pasiūlymų ar prie komandos norite pakviesti prisijungti savo srities profesionalus, susisiekite: roma.macijauskaite@delfi.lt

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)