Įdarbina iš viso pasaulio

„Deel” nėra darbuotojų paieškos platforma. Mes padedame įmonėms, kurios jau turi tinkamus kandidatus kitose valstybėse, bet neturi juridinio statuso tose šalyse. Įmonei, dirbančiai su įvairiais samdomais darbuotojais, platformoje „Deel“ galima tvarkyti sutartis, užtikrinti, kad jos atitinka vietinius darbo įstatymus ir sumokėti visai komandai atlyginimus vos keliais paspaudimais“, – teigia startuolio plėtros vadovė Baltijos regione Liina Laas.

Įdarbinantiems etatinius darbuotojus kitose šalyse, startuolis užtikrina, kad sutartys atitiktų vietinius darbo įstatymus, kad klientas būtų apsaugotas nuo konfidencialumo ir intelektinės nuosavybės pažeidimų, būtų sumokami reikiami mokesčiai, o darbuotojas gautų visas teises ir privilegijas, kurių reikalaujama šalyje, kurioje jis gyvena. Su šios bendrovės pagalba įmonės gali pasamdyti darbuotojus iš daugiau nei 150 šalių per keletą dienų.
Liina Laas teigimu, tendencija ieškoti darbuotojų užsienyje vis labiau ryškėja. Vidutinio ir vyresniųjų lygio IT ir technologijų talentų šiuo metu ieško dauguma įmonių, bet ne tik. Kiti nori išbandyti naują rinką, kad galėtų plėstis, ir samdo pirmuosius darbuotojus atitinkamose šalyse. Be to, ir darbuotojai iš įmonių tikisi nuotolinio darbo galimybės, nes pamatė, kad toks darbo būdas yra toks pat ar net efektyvesnis už darbą biure. Europos įmonėse dabar labai populiaru samdyti darbuotojus iš Lotynų Amerikos ir Afrikos dėl didelio vietinių specialistų trūkumo.

„Mūsų klientai labai įvairūs – nuo ​​pradedančių kompanijų, turinčių vos kelių žmonių komandas, iki tūkstančius darbuotojų turinčių korporacijų. Jų poreikiai taip pat labai skirtingi. Kai kurie kreipiasi į mus, norėdami įdarbinti šimtus darbuotojų iš viso pasaulio. Kai kurie nori valdyti tūkstančius laisvai samdomų specialistų mažesniems darbams. Dar kiti – norėdami sutvarkyti formalumus savo komandos nariams, nusprendusiems persikelti gyventi į kitą šalį“, – sako L. Laas.

Daugiausia samdo IT specialistus

Visame pasaulyje, taip pat ir Baltijos šalyse, labiausiai jaučiamas programinės įrangos kūrėjų ar IT specialistų trūkumas, tačiau dabar bet kurios srities darbas, atliekamas kompiuteriu, gali būti pilnai atliktas nuotoliniu būdu, tad visi taip vadinamų „baltųjų apykaklių“ (fizinio darbo nedirbančiųjų) vaidmenys perėjo į nuotolinį arba hibridinį lygį. Žmonės dabar renkasi dirbti ir gyventi ten, kur nori, o ne ten, kur yra jų darbas. O darbdaviams tenka pripažinti, kad dabartinė darbo rinka šiuo metu palankesnė darbuotojams.

„Kadangi dauguma mūsų klientų yra technologijų įmonės ir startuoliai, daugiausia specialistų yra samdomi šioje srityje. Tačiau matome, kad sparčiai auga vadinamųjų „baltųjų apykaklių“ pozicijų paklausa. Pavyzdžiui, įmonėms dažnai yra sunku rasti ir rinkodaros bei žmogiškųjų resursų specialistų. Matome, kad įmonės samdo įvairius specialistus – nuo sunkiai randamų programinės įrangos inžinierių iki klientų aptarnavimo komandų, aukšto lygio įmonių vadovų ir net oro linijų įgulų“, – sako.

Pasak L. Laas, manoma, kad kiekvienas gali siekti norimos karjeros, nepaisant to, kur jis gimė ar gyvena. Nuotolinis darbas suteikia galimybę pasirinkti, kur norite gyventi. Tik dėl darbo nebereikia keisti savo gyvenamosios vietos.
Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją