Sprendimas darbuotojų trūkumui Lietuvoje mažinti

Remiantis Lietuvos statistikos departamento duomenimis, Lietuvoje yra beveik 27 tūkst. laisvų darbo vietų samdomiems darbuotojams, rašoma pranešime žiniasklaidai. O pernai gruodį paskelbta Lietuvos laisvosios rinkos instituto (LLRI) atlikta ekspertinė apklausa parodė, kad 6 iš 10 Lietuvos įmonių galėtų papildomai samdyti iki 20 proc. daugiau darbuotojų. Be to, skirtingai, nei populiaru manyti, darbuotojų trūkumas jaučiamas visuose sektoriuose, ne tik IT. Poreikis spręsti tokią susidariusią situaciją yra aiškus, būtent todėl „Deel“ nusprendė pradėti veikti Lietuvoje.

„Matome šios šalies potencialą. Čia įsikūrę daug įspūdingų bendrovių ir mes norime joms palengvinti gyvenimą. Kaip ir kitose šalyse, Lietuvoje šiuo metu susiduriama su nemažu kvalifikuotų darbuotojų trūkumu. Skirtingai nei Jungtinėje Karalystėje ar JAV, kuriose anglų yra nacionalinė kalba ir užsieniečiai noriai keliasi į šias šalis, Lietuvoje pasisamdyti užsienyje gyvenantį specialistą sudėtingiau. Be to, žmonės dabar nebenori persikelti gyventi į kitą valstybę vien dėl darbo ir vis dažniau ieško visiškai nuotolinio darbo galimybių, kad norimą gyvenamąją vietą galėtų rinktis patys. Ypač šiais laikais, kai mišrus ar nuotolinis darbo modelis tapo nauja norma“, – kalba startuolio plėtros vadovė Baltijos regione Liina Laas.

Iki šiol įdarbinimas nuotoliniu būdu daugeliui darbdavių yra gana sudėtingas procesas – tai ir papildomos išlaidos, ir gaištamas laikas dokumentams tvarkyti, teisiniams reikalavimams nagrinėti. Anot L. Laas, „Deel“ tikslas yra maksimaliai palengvinti šią užduotį ir pasirūpinti visu procesu: nuo darbuotojo pasamdymo iki algos išmokėjimo bei žmogiškųjų išteklių skyriaus funkcijų atlikimo.

Turėdamas daugiau nei 250 teisės, apskaitos, mobilumo ir mokesčių ekspertų partnerių, „Deel“ suteikia galimybę bet kuriai įmonei sukurti, pasirašyti ir siųsti reikalavimus atitinkančias lokalizuotas darbo sutartis ir mokėti komandoms atlyginimus ar honorarus daugiau nei 120 skirtingų valiutų vos vienu paspaudimu.

Sėkmingai besiplečiantis startuolis

„Deel“ vienaragiu tapo 2021 m. balandį po serijos C investicijos, kurios vertė siekė 156 mln. JAV dolerių. Tų pačių metų spalį įmonė paskelbė apie gautą 425 mln. JAV dolerių serijos D investiciją, po kurios įmonė buvo įvertinta net 5,5 mlrd. JAV dolerių ir tapo brangiausia pasaulio globalaus darbuotojų samdymo ir apskaitos bendrovė.

Visame pasaulyje „Deel“ bendradarbiauja su daugiau kaip 6 000 įmonių, tarp kurių yra ir JAV gigantai „Coinbase“ bei „Shopify“. Lietuvoje startuolis jau bendradarbiauja su tokiomis įmonėmis kaip „Betgames“, „CGTRader“ ir „Affise“.

Apie „Deel“

„Deel“ yra pirmaujantis pasaulinis darbuotojų samdymo ir darbo užmokesčio apskaitos sprendimas, padedantis įmonėms samdyti darbuotojus iš bet kurio pasaulio krašto. Startuolis siūlo ne tik darbo užmokesčio, personalo valdymo, bet ir įvairių kitų priemonių bei naudų, reikalingų norint samdyti ir valdyti tarptautinę komandą.

Naudodamiesi „Deel“ klientai gali samdyti laisvai samdomus specialistus ir darbuotojus daugiau nei 150 šalių.

2019 m. Alexo Bouazizo ir Shuo Wango įkurtame startuolyje „Deel“ dirba daugiau nei 600 žmonių iš daugiau nei 60 šalių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją