Nors V. Petrašiūnas sukasi reklamos pasaulyje, medicinos sritis verslininkui niekad nebuvo svetima. Dauguma jam priklausančios komunikacijos agentūros klientų – medicinos paslaugas teikiančios įmonės, rašoma pranešime žiniasklaidai.

„Dirbti su medicinos srities klientais, suprasti jų poreikius ir teikiamas paslaugas – ne lengviausia užduotis. Visgi mūsų agentūra su medicinos įmonėmis dirba nuo pat jos įkūrimo ir šioje srityje sukaupė didelę patirtį. Dėl šios priežasties ir man pačiam nėra sudėtinga įsigilinti į sveikatos paslaugų rinką bei suprasti, kas jai reikalinga“, – sako verslininkas.

Lietuvos rinkai aktualu nutukimo gydymas

Nutukimas yra pandemija ir tai įrodo pasaulinė statistika. PSO duomenimis, šia liga pasaulyje serga beveik kas ketvirtas žmogus, o Lietuvoje – netgi kas trečias. Su draugais medikais diskutuodamas apie šią problematiką V. Petrašiūnas priėjo išvadą – nutukimas yra Lietuvos rinkai aktuali problema, o ją suvaldyti pajėgumų vis dar trūksta.

„Verslo idėja gimė maždaug prieš 4–5 metus, su dabartiniais partneriais tiesiog besišnekučiuojant bare. Įdomiausia, kad keletą metų ji pragulėjo stalčiuje, nes vis neradome tinkamos krypties išvystymui. Viskas pasikeitė netikėtai iškapsčius Baltijos šalių rinkose dar neegzistavusius medicinos produktus. Tuomet vos per pusmetį subūrėme stiprią medikų komandą ir išvystėme nutukimo gydymo centrą, kuriame teikiamos išskirtinės paslaugos Baltijos šalyse“, – pasakoja V. Petrašiūnas.

Verslui sėkmę atnešė inovatyvus svorio mažinimo būdas

Verslo projektui didžiausią sėkmę atnešė Vytauto su komanda Lietuvoje pristatytas inovatyvus medicininis produktas svoriui mažinti – pirmasis neinvazinis skrandžio balionas „Allurion“.

„Ši technologija unikali tuo, kad skrandžio baliono implantavimui nereikalinga invazinė procedūra – jis tiesiog praryjamas kapsulės pavidalu ir vėliau yra užpildomas skysčiu. Balionas sumažina skrandžio tūrį ir lėtina maisto pasišalinimą iš skrandžio – tai sukuria ankstyvą ir ilgalaikį sotumą, padedantį mažinti kūno svorį. Nors „Allurion“ Lietuvos rinkoje pristatėme su šiokia tokia baime, jis susilaukė ypatingai daug dėmesio.

Žinoma, tai ne vienintelė paslauga – žmonės mūsų centre sulaukia pagalbos nuo mitybos korekcijos iki sudėtingų nutukimo atvejų gydymo, derinant chirurgines operacijas su multidisciplinine specialistų pagalba“, – sako V. Petrašiūnas.

Nereikia būti mediku, kad įkurtum sėkmingą medicinos verslą

Vytautas tikina, jog ne tik su medicina susiję žmonės gali kurti sėkmingus medicinos verslus. Kad galėtų vadovauti komandai ir priimti verslo sprendimus, Vytautui medicininio išsilavinimo neprireikė. Be abejo, tokio verslo įkūrėjas turi puikiai suprasti, kaip veikia medicininiai procesai, žinoti saugumo kriterijus ir gebėti atskirti kokybiškus produktus.

Verslininkas priduria, kad itin svarbu sutelkti stiprų medikų kolektyvą. Pasak jo, už išskirtinių paslaugų visada slypi žmonės. Vytautui pasisekė suburti medicinos profesionalų komandą, turinčią ilgametę patirtį nutukimo gydyme ir didelį žingeidumą domintis naujomis gydymo galimybėmis.

Verslo modelis pasiteisino

Nutukimo gydymo centre per metus atliekama apie 300 procedūrų ir jo augimas šiais metais siekia daugiau nei 300 proc. V. Petrašiūnas pabrėžia, kad tai yra aktuali sfera, turinti didelę paklausą, suteikiančią neribotas galimybes augti ir plėstis.

„Paslaugų teikimas jau spėjo išsiplėsti ne tik Vilniuje, bet ir Kaune bei Klaipėdoje. Šiemet taip pat yra numatyta plėtra ir į Baltijos šalis atstovaujant inovatyvius medicininių priemonių prekių ženklus.

Kalbant apie finansus, investicijos pasiteisino ir atsipirko pakankamai greitai. Šį spartų šuolį padėjo pasiekti ir tai, kad svorio mažinimo centras nuo pat pradžių turėjo savo stiprų rinkodaros užnugarį. Džiaugiuosi, kad abiejų mano verslų sinergija padeda kovoti su viena aktualiausių lietuviams sveikatos problemų“, – teigia V. Petrašiūnas.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)