Kas yra srovė ir kaip ji veikia

Kiekvienas, kuris kada nors buvo patekęs į srovę, su niekuo jos nesupainios. Tai tokia būsena, kai atrodo, kad jūsų sėkmė pasauliui yra be galo svarbi, o jis iš visų jėgų jums padeda. Viskas vyksta tarsi savaime: šalia jūsų atsiduria tinkami žmonės, įvyksta tik tai, ko reikia jūsų tikslui, o jūs pats jaučiatės laimingu sėkmės numylėtiniu. Atrodo, kad Visata tiesiog girdi jūsų troškimus. Jums tereikia laiku išnaudoti visas galimybes.

Dauguma sėkmės lydimų žmonių žino, kaip patekti į srovę ir ilgam joje pasilikti. Galbūt tai yra pagrindinė jų paslaptis. Tačiau, pasirodo, kad šis sugebėjimas yra toks pats įgūdis, kaip ir bet kuris kitas, maža to, jis gali būti lavinamas. Egzistuoja būdai, kurie padeda tai padaryti. Viskas prieinama – kaip išmokti vaikščioti, skaityti ir rašyti.

Pasąmonė – mūsų vairininkas

Mūsų realybė daugiau kaip 95 proc. priklauso nuo to, ką esame sukaupę savo pasąmonėje. Aplinka, situacija ir mes patys į savo smegenis diegiame milžinišką kiekį programų ir nustatymų – kaip į kompiuterį. Jų rinkinys kiekvienam žmogui yra individualus. Būtent nuostatos formuoja mūsų unikalią asmenybę: įpročius, prioritetus ir spontaniškas reakcijas.

Šios programos apdoroja visą išorinę informaciją, todėl galiausiai kiekvienas iš mūsų susidarome individualų pasaulio vaizdą. Tie patys įvykiai pasitikinčiam savimi žmogui ir tam, kuriam nuolat nesiseka, atrodys labai skirtingai. Pinigai nenutekės ten, kur laikomasi nuomonės, jog „pinigai yra purvas“. O moteris, kuri nuolat jaučiasi visiems skolinga, kentės tiek nuo tinginiaujančio sutuoktinio, tiek nuo tironiško viršininko, tiek nuo išlaikomo sūnaus.

Pasirodo, kad mums nutinka būtent tai, kam esame „sukonfigūruoti“. Ir jei mums kažkas nepatinka, pradėti keistis turime nuo savęs. Egzistuoja keli svarbūs žingsniai kelyje į sėkmę:

Palankių nuostatų paieška

Pirmiausia reikia pašalinti iš pasąmonės tas nuostatas, kurios labiausiai trukdo šiuo metu, ir pakeisti jas reikiamomis, naudingomis. Da Vinčio metodas leidžia tai padaryti greitai ir efektyviai. Pavyzdžiui, užuot sakius „Aš niekada nesergu“, reikėtų sakyti „Aš visada sveikas“. Neigiami priešdėliai „nie“ ir „ne“ turi neigiamą atspalvį, o mūsų nuostatos turi būti kuo malonesnės ir pozityvesnės.

Tačiau „Da Vinci“ nėra stebuklinga piliulė, kurią kartą išgėrus, nebereikės sukti galvos visą gyvenimą. Dirbti su pasąmone reikia nuolat. Žalingų nuostatų mes visi turime su kaupu, todėl jų pakaks ilgam – bus ką taisyti. Šis metodas yra tik persiorientavimo įrankis, bet dirbti teks savarankiškai. Tačiau efektą pajusite labai greitai.

Nuoskaudų atleidimas

Kad srovė jus įtrauktų, turite tapti lengvu žmogumi. Tai reiškia, kad reikia išsižadėti pykčio, atsikratyti pretenzijų žmonėms ir pasitikėti pasauliu. Nusimeskite sunkumą ir sulauksite įspūdingų rezultatų. Tačiau ar lengva tai padaryti? Taikant Da Vinčio metodiką, vienas iš sunkiausių momentų būna priimti savo tėvus ir skriaudikus.

Daugelis mieliau nusprendžia nešiotis šiuos nuoskaudų akmenis ir vietoje laimės pasirenka nepasitenkinimą gyvenimu. Imtis tokių praktikų be psichologo pagalbos nerekomenduojama, nes tai tikrai skausmingas procesas. Tačiau po to jausitės taip, tarsi turėtumėte irklus ir patys galite spręsti, kaip panaudoti galingą srovės jėgą: paspartinti ją ar sulėtinti, kokią žuvį sugauti ir ar neužsibūti šalia jaukios salelės ilgiau.

Savo pašaukimo paieškos

Labai svarbu atpažinti savo pašaukimą. Jūsų talentas – o jį tikrai turite – teiks džiaugsmą jums ir neš naudą aplinkiniams. Darbas, kuris atliekamas su meile, visuomet būna paklausus ir yra gerai apmokamas. Dalijatės tuo, kuo esate turtingi, ir gaunate išteklių, kad galėtumėte judėti toliau. Jums tereikia išsiaiškinti, kas jums sekasi ypač gerai.

Informacijos analizė

Įžvelgti sinchroniškumą ir priežasties bei pasekmės ryšius – vienas svarbesnių žmogaus, siekiančio geriau gyventi, įgūdžių. Kai gyvenate srovėje, jus supanti erdvė padeda užuominomis, ženklais ir įvykiais. Svarbu atmerkti akis, įtempti ausis ir mokėti interpretuoti gaunamą informaciją. Mažai žmonių tai vertina rimtai, o juk ženklai yra puikus instrumentas. Jūs kuriate kartu su pasauliu ir galite sumažinti klaidingų sprendimų skaičių.

Harmonijos su savimi ir pasauliu siekia kiekvienas žmogus, pasirinkęs sąmoningą gyvenimą – gyvenimą, kuriame vertinga kiekviena akimirka; kur nėra klaidų – tik patirtis; kur dėkingumas yra natūrali sielos būsena; kur išsipildo troškimai, nes jie yra tikri; kur kiekvienas pasirenka savo unikalų kelią ir eidamas juo gauna viską, ko reikia laimei. Tiesiog todėl, kad jis to nusipelnė.

Darbas su pasąmone sugrąžina pasaulio ryškumą ir kasdienių atradimų džiaugsmą, leidžia lengvai išspręsti finansinius klausimus, padeda užmegzti nuostabius pilnavertiškus santykius ar papildyti jau esamus santykius naujais pojūčiais, tapti stipresniu ir sulaukti daugiau sėkmės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)