„Pagrindinė įmonės veikla – darbuotojų paieška ir nuoma. Lietuvos ir Lenkijos piliečių – Vokietijos rinkai, Ukrainos – Lenkijai ir Lietuvai. Srautai į visas puses pasiskirstę daugmaž vienodai. 70-80 procentų įdarbintųjų yra nekvalifikuoti darbuotojai. O darbuotojų trūksta. Pavyzdžiui, šiandien Vokietijoje į tokią darbo poziciją kaip kurjeriai reikia 1000 darbuotojų. Mums sako: duokite ir daugiau, jei tik turite. Itin auga nekvalifikuotos darbo jėgos poreikis“, – pastebi „HireLabas“ generalinis direktorius Mečislovas Bušas.
Mečislovas Bušas

2021 metais „HireLabas“ įdarbino apie 2000 lietuvių. Šiemet iš viso planuojama įdarbinti apie 8000 darbuotojų, iš jų, tikimasi, pusė bus Europos Sąjungos piliečiai. 90 procentų įdarbintųjų bus nekvalifikuota darbo jėga.

Didžiausias kandidatų susidomėjimas darbu stebimas vėsiuoju metų laiku – vasaros laikotarpiu jų sumažėja keliasdešimt kartų, nors darbuotojų poreikis niekur nesumažėja.

Tiesa, kaip pastebi „HireLabas“ vadovas, kvalifikuotos darbo jėgos – vidaus apdailos specialistų, elektrikų – šiandien poreikis yra gerokai sumažėjęs.

Šiuo metu įmonė skelbia šių darbuotojų paiešką:

1. Kurjeriai (Vokietija)

Ieškoma darbuotojų, kurie galėtų pristatyti produktus netoli gyvenantiems klientams.

Darbo priemonės: elektrinis dviratis, mobilusis telefonas, internetas.
Darbas Vokietijos didmiesčiuose (Miunchenas, Diuseldorfas ir kiti miestai), su gera infrastruktūra dviračiams.
Darbas 40 val. per savaitę, pamainomis (pagal iš anksto suderintą grafiką).

Reikalavimai: mokėti gerai važiuoti dviračiu; susikalbėti anglų arba vokiečių kalba; išmanyti kelių eismo taisykles.

Užtikrina: nemokamą apgyvendinimą po 2: kompensuojamą kelionę į Vokietiją: kompensuojamą kelionę į / iš darbo vietos: suteikia visas darbo priemones (elektrinis dviratis, šalmas, telefonas, interneto prieiga): 20% nuolaida visoms parduotuvės prekėms.

Atlyginimas: nuo 1500 - 1900 € į rankas

2. Pagalbiniai darbuotojai (Olandija)

Tinka porai! Skubiai reikalingi pagalbiniai darbuotojai plastiko taros gamykloje Olandijoje.

Darbo pobūdis: plastiko taros konvejerio priežiūra, pagamintos taros kokybės tikrinimas, surinkimas ir supakavimas ant padėklo, padėklo nuvežimas, staklių priežiūra.
Darbo vieta: Breda / Minervum, Olandija.

Darbo laikas: dirbama 40 valandų per savaitę, darbas trimis pamainomis (6:00-14:00, 14:00-22:00, 22:00-6:00).

Reikalavimai: nuosavas automobilis – privalumas; gebėjimas greitai mokytis: anglų kalba: atsakingumas.

Užtikrina: visas soc. garantijas, nemokamą apgyvendinimą, kompensuojamą kelionę Lietuva - Olandija išlaidas, stabilų ir ilgalaikį darbą.

Atlyginimas: nuo 1600 - 2000 € į rankas.

3. Vidaus apdailos darbuotojai (Vokietija).

Tinka moterims ir vyrams.

Darbo pobūdis: Siūlo darbą plataus profilio statybininkams, vidaus apdailininkams Vokietijoje.
Viešbučio patalpų įrengimas ir renovacija: gipso montavimas, dažymas, tapetavimas, plytelių klojimas, grindų montavimas.
Darbo laikas: pamainomis.

Reikalavimai: patirtis ir profesionalumas; atsakingumas; žalingų įpročių neturėjimas; kruopštumas.

Užtikrina: kompensuojamą kelionę Lietuva – Vokietija: labai geras geras gyvenimo ir darbo sąlygas; nemokamą apgyvendinimą; visas socialines garantijas.

Atlyginimas: nuo 2400 - 3000 € į rankas.

***

Šis straipsnis yra specialaus KARJERA projekto ciklo „Ieško darbuotojų“ dalis. Jei turite įdomių darbo pasiūlymų ar prie komandos norite pakviesti prisijungti savo srities profesionalus, susisiekite: roma.macijauskaite@delfi.lt

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)