Savanorišką veiklą Edvinas derina su Žalų tyrimų skyriaus valdymo ir kontrolės specialisto pareigomis „Compensa Vienna Insurance Group“ ir „BTA Baltic Insurance Company“, darbe yra atsakingas už žalų bylų analizę, procesų tobulinimą, personalo mokymą ir darbo eigos koordinavimą, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Savanoriauti paskatino ekonominė krizė

Policijos rėmėju Edvinas Demidavičius yra nuo 2009-ųjų rudens. Savanoriauti jį paskatino susiklosčiusios aplinkybės – Kauno rajone, kur tuo metu Edvinas gyveno, dėl kilusios ekonominės krizės padaugėjo nusikaltimų, todėl pilietiškai nusiteikusiems vietiniams gyventojams teko imti viską į savo rankas.

„Krizės metu žmonės prarado darbus ir pajamas, todėl smarkiai išaugo gyvenamųjų namų apiplėšimų ir vagysčių iš jų teritorijų skaičius. Aktyviausi bendruomenės nariai ėmė burtis ir naktimis patruliuoti gatvėse savo iniciatyva. Tarp jų buvau ir aš. Vieno budėjimo metu pastebėjome įtartiną automobilį ir nežinomus asmenis, kurie greičiausiai norėjo įsilaužti į namą ir jį apiplėšti, nes slampinėjo, sukiojosi aplink namus. Mes juos sulaikėme ir perdavėme policijos pareigūnams, tačiau sulaikymo metu vienas jų išsitraukė ginklą ir šovė, o kulka praskriejo man palei pirštus, juos šiek tiek nubrozdino“, – pavojingą nuotykį pasakojo E. Demidavičius.

Įsimintinas nusikaltėlių sulaikymas tapo savanorystės pradžia. Nusikaltėlių sulaikyti atvykę policijos pareigūnai pasiūlė norintiems prisijungti prie policijos rėmėjų. Edvinas turėjo išklausyti specialius mokymus, išlaikyti egzaminą, o tuomet gavo uniformą ir galėjo prisijungti prie pareigūnų patruliavimo metu. Nuo 2016 metų Edvinas savanoriauja Kėdainiuose, kur persikėlė gyventi su šeima.

Svarbiausia – pilietiškumas

Edvinas Demidavičius padeda policijos pareigūnams prižiūrėti eismo saugumą keliuose, valdyti transporto srautus, jis patruliuoja renginiuose, gatvėse, patikros postuose karantino metu, padeda ieškoti dingusių žmonių. Taip pat policijos rėmėjai padeda policijos pareigūnams įvairiose prevencijos programose: šviečia visuomenę, kaip saugoti savo turtą, saugiai elgtis kelyje, su jaunimu ugdymo įstaigose, atvirose jaunimo erdvėse, vaikų dienos centruose kalba apie alkoholinių ir narkotinių medžiagų vartojimo pasekmes, patyčias, smurtą.

„Man svarbiausia – kurti saugią aplinką sau, savo šeimai, aplinkiniams ir stengtis elgtis pilietiškai, teisingai ir sąžiningai. Turtingas ne tas, kuris turi daug pinigų, o tas, kuris dalinasi. Aš dalinuosi savo laiku ir energija. Naujos patirtys, iššūkiai, ryšys su visuomene, sprendimų ieškojimas konfliktinėse situacijose, tikėjimas, jog prisidedu prie saugios aplinkos kūrimo, skatina mane savanoriauti ir toliau“, – sako Edvinas.

Siūlo savo idėjas

E. Demidavičius ne tik talkina policijos pareigūnams jų kasdieniame darbe, tačiau nevengia įgyvendinti ir savo paties idėjų. Pasaulio cepelinų dienos proga Edvinas surengė akciją, kurios metu policijos rėmėjai kartu su jaunaisiais policijos rėmėjais neatlygintinai cepelinais vaišino vienišus senjorus nuvykę į jų namus. Edvinas sako, kad tiek daug emocijų, šypsenų, džiaugsmo ašarų ir apsikabinimų nesitikėjo sulaukti.

Nors pagal policijos rėmėjų nuostatus užtektų per metus savanoriauti 36 valandas, minimalų reikalavimą E. Demidavičius kasmet viršija su kaupu – šiais metais jis dirbo apie 130 valandų, o ankstesniais net 400, nes policijos pareigūnams reikėjo pagalbos įgyvendinant karantino ribojimus.

Darbovietė skatina savanorystę

Šiais metais Edvinui buvo skirtas apdovanojimas už savanorišką veiklą, kurį įsteigė „Vienna Insurance Group“. Vyras tikina, kad suderinti darbą, šeimą ir savanorystę nėra sudėtinga, tiesiog reikia planuoti savo laiką ir atskirti, kas yra pačiam svarbiausia.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)