Kompetencijai auginti – akademija

„ACME Grupė“ bendrovių veiklos pobūdis: elektroninių įrenginių didmeninė prekyba, filmų platinimas kino teatrams ir kitoms platformoms, žemės išteklių telkinių (karjerų) vystymas, nekilnojamo turto projektai, atsinaujinančios saulės ir vėjo energetikos plėtojimas ir kt.

Per metus „ACME Grupės“ bendrovėms ieškoma daugiau nei 90 darbuotojų, dažniausiai – specialistų vadybos srityje: pardavimų, rinkodaros, produktų vadybininkai ir vadovai. Vidiniam kompetencijų centrui aktualūs IT, finansų, apskaitos ir teisės specialistai.

Kita dalis dažniausiai ieškomų pozicijų yra nekvalifikuoti darbuotojai grupės bendrovių sandėliavimo erdvėse. Nekvalifikuotą darbą dažniausiai renkasi tiek studijuojantys, tiek papildomų pajamų norintys užsidirbti asmenys. Šis darbas organizuojamas pamainomis, tad lengvai derinamas tiek su mokslais, tiek su kitu darbu.

„Šiuo laikotarpiu turime 10 darbo pasiūlymų: nuo „Apple“ mokymų trenerio, atsinaujinančių energetikos išteklių projektų vystymo vadovo iki operacijų vadybininkų, elektronikos įrenginių technikų ir praktikos vietų,“ – sako „ACME Grupės“ Žmonių ir kultūros vadovė Ernesta Galinienė.

Nesvarbu, kurioje srityje „ACME Grupės“ darbuotojai dirba, jiems kompensuojamos psichologų konsultacijos, suteikiamos sveikatos draudimo paslaugos, papildomos premijos – pavyzdžiui, „ACC Distribution“ bendrovėje pasiekus užsibrėžtų metų rezultatų, akcininkai su komandos nariais dalijasi pelno dalimi ir vienam darbuotojui tai gali būti net iki trijų atlyginimų siekianti premija.

Grupėje nuolat auginamos darbuotojų kompetencijos – tam šiais metais startuoja vidinė vidurinės grandies ir kitų vadovų akademija „Acme Leadership“, vidinė Mentorystės programa, aktyvaus laisvalaikio programa „Acme cup“, įkvepiančių susitikimų ciklas „Community Hours“, galimybė įgyvendinti socialiai atsakingus projektus grupės „Gerų darbų“ komandoje.

Siūlo išbandyti save skirtingose srityse

Vis dažniau įmonėse kalbama ne tik apie vertikalią karjerą, kai darbuotojas gali įgauti daugiau atsakomybių toje pačioje profesinėje srityje, bet ir horizontaliąją, kai asmenys nori įgauti vis daugiau skirtingų žinių, išbandyti save skirtingose srityse.

„Taip pat pastebime, kad tam tikrų profesijų pozicijos apima vis daugiau naujų kompetencijų ir tampa, kaip mes vadiname, „tarpdisciplininėmis“, pavyzdžiui, vis dažniau reikia finansų specialistų, kurie gerai išmanytų ne tik finansus, bet ir informacines technologijas, o personalo specialistams svarbu išmanyti ne tik žmonių valdymo, atrankų, bet ir įtaigios komunikacijos, marketingo, duomenų analizės ar net pardavimų pagrindus“, – sako E. Galinienė.

Vienydama labai skirtingas bendroves ir verslo kryptis, grupė gali pasiūlyti galimybę plėsti žinias labai skirtingose srityje, plėtoti karjerą keičiant tiek poziciją, tiek Grupės bendrovę. Žinoma ne viena sėkmės istorija, kai pradėjęs karjerą vienoje bendrovėje pvz., operacijų specialisto, po kelių metų darbuotojas nusprendė išbandyti savo jėgas kitoje grupės bendrovėje IT srityje ir sėkmingai tęsia darbą.

Retos darbo pozicijos

Tvarumas ir atsinaujinantys energijos šaltiniai šiuo metu yra viena iš „ACME Grupės“ strateginių veiklos kryčių. Prieš metus bendrovių grupė žengė į saulės energetikos verslą, neseniai pradėjo dirbti ir su vėjo atsinaujinančia energetika.

„Kadangi šią veiklos šaką pradėjome plėtoti neseniai, naujai sukurtoms pareigoms ieškome verslo vystymo vadovo atsinaujinančių energijos šaltinių srityje. Siekiame pritraukti profesionalą, jau turintį patirties ir reikiamas kompetencijas šioje srityje bei gebantį padėti mums siekti užsibrėžtų tikslų,“ – informuoja Grupės Žmonių ir kultūros vadovė

Taip pat ieškoma kandidato į viena iš retesnių pozicijų rinkoje – „Apple“ prekės ženklo mokymų trenerio (-ės) „AVAD Baltic“ bendrovėje. Darbuotojas būtų atsakingas už mokymus apie naujausius produktus, klientų aptarnavimo meistriškumą, pardavimus ir kt. temas partnerių, parduotuvių ir kt. darbuotojams. Jis vienas pirmųjų turėtų sužinoti apie šio prekės ženklo priimtas naujoves, išleistus į rinka naujausius el. įrenginius ir kitus produktus, paslaugas, kultūrą. Todėl šiai pozicijai svarbu turėti puikius viešojo kalbėjimo, profesionalius prezentavimo įgūdžius lietuvių ir anglų k., patirtį mokymų vedimo srityje, gebėjimą sklandžiai bendrauti su jauna auditorija.

„ACME Grupės“ bendrovių šiuo metu patraukliausios laisvos darbo pozicijos:

1. Informacinių technologijų specialistai

Grupės vidinis kompetencijų centras ieško IT sistemų analitiko ir Helpdesk komandos vadovo. Šioms pozicijoms privalu turėti mažiausiai iki 2 metų atitinkamos darbo patirties IT srityje, geras anglų kalbos žinias. Svarbus lankstus gebėjimas atliepti kliento poreikius ir siekti aukščiausio rezultato juos įgyvendinant.

Bendrovė siūlo įdomų darbą su dinamiškais projektais, lanksčiomis darbo sąlygomis ir galimybe dirbti nuotoliu, modernią biuro erdvę, savirealizacijos ir profesinio augimo galimybes bendrovių grupės viduje, profesinio augimo galimybes ir kompetenciją atitinkantį darbo užmokestį nuo 1400-1800 Eur (į rankas).

2. „Apple“ mokymų treneris (-ė)

Šias pareigas einantis asmuo bus atsakingas už darbuotojų mokymus apie šio prekinio ženklo naujausius produktus, klientų aptarnavimo meistriškumą, pardavimus ir kt. Pagrindiniai reikalavimai: puikūs prezentavimo įgūdžiai, mokymų vedimo patirtis, patirtis bendraujant su jaunų žmonių auditorija, puikios anglų k. žinios.

Siūlomas lankstus darbo grafikas, galimybė dirbti su naujausiais prekės ženklo įrenginiais, bendrovės automobilis, darbo užmokestis 1500-1700 Eur (į rankas) bei papildomas skatinamasis priedas (kas ketvirtį), priklausantis nuo individualių/ bendrovės tikslų įgyvendinimo – iki 1224 Eur (į rankas). Taip pat asmeniui bus užtikrintas sveikatos draudimas, nemokamos emocinės sveikatos konsultacijos, karjeros rotacija ir profesinio augimo galimybės.

3. Vystymo vadovas (-ė) atsinaujinančios energetikos srityje

Šios pozicijos tikslas – tvarumo idėjas paversti realybe inicijuojant ir kuriant inovacinius projektus saulės ir vėjo energijos panaudojimo srityje. Pagrindiniai reikalavimai: turėti bent 3 metų patirtį AEI vystymo, konsultavimo, projektų valdymo ar verslo plėtros srityse.

Siūlomas darbo užmokestis – nuo 2750 Eur (į rankas) bei papildomas skatinamasis priedas, priklausantis nuo individualių ir bendrovės tikslų įgyvendinimo. Taip pat siūlomos pridėtinės naudos: sveikatos draudimas, augimo ir tobulėjimo vidinės programos, emocinės sveikatos konsultacijos bei karjeros galimybės.

4. Vidinės komunikacijos ir kultūros partneris (-ė)

Vidinės komunikacijos partnerio uždavinys yra užtikrinti sklandžią vidinę komunikaciją tarp visos grupės bendrovių kolegų. Šio pasiūlymo pagrindiniai reikalavimai: 1-3 metų patirtis komunikacijos projektų valdymo srityje, būtinos tokios savybės kaip kūrybiškumas ir lankstumas. Svarbios puikios lietuvių ir anglų kalbų žinios tiek žodžiu, tiek raštu (C1 lygiu).

Siūlomos lanksčios darbo sąlygos (hibridinis darbas), galimybės augti vidinėse tobulėjimo programose, sveikatos draudimas, moderni biuro erdvė, emocinės sveikatos konsultacijos bei atlygis, atitinkantis kompetencijas nuo 1300 Eur (į rankas).

5. Vadybos specialistai ir elektroninių įrenginių remonto technikas

„ACME Grupės“ bendrovėse „ACC Distribution“, „Servisa ICT“ – atviros operacijų vadybininkų, pardavimų vadybininko ir elektronikos įrenginių remonto techniko darbo pozicijos.

Operacijų vadybininkai atsakingi už prekių administravimą elektroninėse verslo sistemose. Pardavimų vadybininko tikslas yra rūpintis prekių pirkimo - pardavimo proceso planavimu bei įgyvendinimu, ryšio palaikymu su klientais. Remonto techniko uždavinys – IT produktų, buitinės elektronikos bei išmaniosios technikos diagnostika ir remontas.

Bendrovės gali pasiūlyti lanksčias darbo sąlygas (hibridinis darbas), galybę augti vidinėse tobulėjimo programose, modernią biuro erdvę, sveikatos draudimą bei atlygį atitinkantį kompetencijas nuo 700 Eur (į rankas).

***

Šis straipsnis yra specialaus KARJERA projekto ciklo „Ieško darbuotojų“ dalis. Jei turite įdomių darbo pasiūlymų ar prie komandos norite pakviesti prisijungti savo srities profesionalus, susisiekite: roma.macijauskaite@delfi.lt

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)