Startavęs vienas per metus verslininkas savo komandą išaugino iki 13-kos žmonių. „NO-CV“ programėlė turi apie 50 tūkstančių vartotojų, o šią greito įdarbinimo platformą jau yra išbandę apie 800 įmonių iš Lietuvos, Latvijos ir Danijos.

Sulaukė beveik pusės milijono investicijų

Startuolio, siūlančio įdarbinimą be tradicinių CV, idėja sudomino ir investuotojus. Pirmieji į jauną verslą investavo „70 Ventures“ fondas ir verslo angelai. 320 tūkst. eurų investicija buvo skirta startui – strategijos sukūrimui ir įgyvendinimui.

Vasarą, jau gerokai paaugintą startuolį, G. Vilčiauskas pristatė Lietuvos verslo angelų tinklo „LitBAN“ vadovui Justinui Pašiui. Būtent jo palaikymo ir iniciatyvos dėka buvo gauta antroji, 150 tūkst. eurų investicija, skirta programėlės tobulinimui.

Dar po kelių mėnesių, sulaukus ne tik Lietuvos, bet ir užsienio įmonių susidomėjimo, „NO-CV“ baigiantis metams pasiekė ir trečioji investicija – 212, 5 tūkst. eurų. Ją skyrė to paties tinklo „LitBAN“ ir „LatBAN“ verslo angelai ir verslo angelai iš Estijos.

„Pradžioje metų nebūčiau patikėjęs, kad įmanoma net tris kartus per metus pritraukti investicijų. Tai buvo didžiulis iššūkis tiek man, tiek komandai. Svajojantiems apie startuolių kūrimą, galiu pasakyti, kad Lietuvoje tam puikiausias metas. Man asmeniškai labai padėjo J. Pašio patarimai ir konsultacijos su kitų startuolių įkūrėjais“, – sako G. Vilčiauskas.

Akseleravimo programos veda link JAV rinkos

Šiuo metu „NO-CV“ startuolis dalyvauja dvejose akseleravimo programose. Pirmoji yra parengta, pagal fondo ,,70 Ventures” metodiką.

„Nuostabu, kad 70V fondas ne tik duoda investicijų, bet ir moko pardavimų taktikos. Mums tai labai padėjo, nes vos per antrą mėnesį pasiekėme šio akseleratoriaus rekordą – 96 su klientais suderintus susitikimus per mėnesį“, – džiaugiasi NO-CV įkūrėjas.

Kitas akseleratorius „Newchip“ yra skirtas pasiruošti JAV investicinių fondų pritraukimui.

„Reikia praeiti intensyvią mokymų programą, išlaikyti kvalifikacinius testus ir tuomet gali prisistatyti daugiau nei tūkstančiui JAV investuotojų“, – sako G. Vilčiauskas.

Užsienio klientų augimas

„NO-CV“ klientų sąraše jau yra Danijos, Estijos ir Latvijos įmonių, kurios lietuviškos programėlės pagalba ieško darbuotojų iš Baltijos šalių. Neseniai įdarbinimo be gyvenimo aprašymo galimybę išbandė viena didžiausių Danijoje siuntų kompanijų „Dao“.

„Įmonė patenkinta rezultatu, todėl planuoja su mumis bendradarbiauti ir ateityje. Tačiau mūsų tikslas yra didesnis. Norime ne tik padėti užsienio kompanijoms ieškoti darbuotojų Lietuvoje, bet ir paskatinti naudotis šiuo įrankiu šalies viduje. Pandemijos metu įdarbinimo rinka labai pasikeitė, todėl šiuo metu, kai daugelyje šalių labai trūksta darbo jėgos, reikia inovatyvių darbuotojų paieškos sprendimų“, – įsitikinęs G. Vilčiauskas.

Fiksuotą skelbimo mokestį pakeitė prenumerata

Analizuodama rinką ir įsiklausydama į klientų poreikius „NO-CV“ komanda padarė svarbų pokytį kainodaroje. Iš pradžių darbuotojų ieškančios įmonės mokėjo už atskirus skelbimus, dabar yra įdiegtas prenumeratos modelis. Tai reiškia, kad už fiksuotą mokestį įmonė gali talpinti neribotą skelbimų skaičių.

„Perėję prie šio modelio tapome įmonių pagalbininku, kuris padeda prisitraukti ir valdyti kandidatų srautą. Darbuotojų paieškos rinkoje tai yra naujovė, kai už pakankamai nedidelę kainą galima nuolat užsitikrinti siūlomų pozicijų matomumą, skelbimų įkėlimą“, – paaiškina verslininkas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją